Luonnonläheinen kesäloma Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Peilityyni järvi, suloisen lämmin Keski-Suomen kesäilta ja kuikan etäinen laulu vastarannalla. On aika hiljalleen pakata tavarat ja siirtyä kohti seuraavaa kohdetta… Keski-Suomen neljä kansallispuistoa, lukemattomat määrät luontopolkuja, camping-matkailijan paratiisit ja Järvi-Suomen vesistöt tekevät Keski-Suomesta täydellisen aktiivikohteen luonnossa liikkujalle. Mikä tekee luontolomastasi ainutlaatuisen?

#visitjyvaskylaregion

Elämyksiä kansallispuistoissa ja luontopoluilla

Keski-Suomen neljän kansallispuiston vaihtelevissa maastoissa kiemurtelevat polut kuljettavat retkeilijän huikeiden näköalojen äärelle, kohisevien koskien rannoille, rakkakivikallioille ja erämaa-alueille. Häyrylänrannan satama Konnevedellä on portti Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Satama on myös lähtöpaikka E-K Lines Oy:n risteilyille, jotka vievät nauttimaan Etelä-Konneveden kansallispuiston upeista maisemista. Tänä kesänä Päijänne-Risteilyt Hildenin laivalla pääsee kaksi kertaa Jyväskylän Lutakon satamasta Leivonmäen kansallispuistoon. Laiva on perillä Rutalahdessa kolme tuntia, jonka aikana ehtii kiertää Koskikaran kierroksen vaikka kokonaan. Tutustu myös muihin kesällä 2023 järjestettäviin kansallispuisto- ja luontoretkiin.

Aitoa erämaatunnelmaa voit aistia Salamajärven kansallispuistossa pohjoisessa Keski-Suomessa. Ehkäpä katseesi tavoittaa metsän hiljaisuudessa puiston tunnuseläimen, muualla Suomessa harvinaisen metsäpeuran! Tutustu samalla Syvänmaan palveluihin. Erämaatunnelmaa ja hiljaista rauhaa huokuu myös kolmen kilometrin pituinen Tampinkierroksen luontopolku Petäjävedellä.

Kuva: E-K Lines

Järvielämyksiä Päijänteellä ja Keurusselällä

Keski-Suomessa saadaan nauttia Suomen pisimmän ja syvimmän järven Päijänteen laineiden liplatuksesta. Himos Lake Toursin järjestämä veneretki vie nauttimaan Päijänne-tunnelmasta oppaan kanssa.

Silmiä hivelevän kauniissa rantamaisemissa sijaitseva Hotelli Keurusselkä on varsinainen paratiisi aktiiviselle luontolomailijalle. Voit majoittua joko hotellissa tai Keurusselän loma-asunnoissa, ja viettää lomapäiviäsi esimerkiksi järvellä suppaillen tai ympäröivissä maastoissa pyöräillen.

Tähtelässä Jyväskylän Korpilahdella majoitut mukavasti Päijänteen läheisyydessä samalla ympäröivän luonnon tarjoamista aktiviteettimahdollisuuksista nauttien. Tähtelän läheisyydessä sijaitsee useita luontopolkuja, ja parinkymmenen kilometrin päässä Struven ketjun mittauspiste, joka on toinen Keski-Suomen Unescon maailmanperintökohteista.

Kuva: Keurusselkä

Kahviloita ja ravintoloita lähellä luontoa

Keski-Suomesta löydät ihania ravintoloita ja kahviloita, joissa luonnonläheinen tunnelma on käsin kosketeltavissa. Jämsässä sijaitsevassa Patapirtissä herkuttelet lähiruolla Himoksen alueen kauniissa maisemissa. Ravintola Hirvikartanossa nautit hyvästä ruuasta ja pääset tutustumaan sarvipäihin: uskallatkohan antaa pusun Sauli-hirven turvalle? Hirvikartano on avoinna a la carte -asiakkaille heinä-elokuussa.

Kesäloman bucketlistille mahtuu aina idyllisiä kesäkahviloita. Viitasaaren Suovanlahdella sijaitsee varsin tunnelmallinen kohde, Kahvila Myllytupa, jonka legendaarisia lämpimiä leipiä on tultu syömään Kanadasta saakka!

Varjolassa nautit kesän makuelämyksistä idyllisessä Bistro Sylvissä ja Navettaravintolassa, viihdyt aktiviteettien parissa ja majoitut tasokkaasti maaseudun rauhassa.

Kuva: Julia Kivelä

Yövy elämyksellisesti

Luonnosta nauttiva löytää Keski-Suomesta elämyksellisiä majoituskohteita luksustakaan unohtamatta. Karkausmäen Kammarin glamping-teltassa ihailet ilta-aurinkoa ja pujahdat pellavalakanoiden väliin unille, Revontuli Resortin lasi-igluissa ihastelet kesätaivasta ennen nukahtamista. Luontovireen uudessa Lumous-metsämajoitteessa heräät uuteen aamuun luonnon keskellä ihaillen järven kimmellystä omasta sängystäsi.

Tai ehkä haluat majoittua puussa? Suopirtin tilalla voit yöpyä puiden väliin viritetyssä tentsile-teltsassa ja Tampinmyllyn leirintäalueella voit viettää yön puumajassa.

Kuva: Luontovire / Marjo Ylönen

Majoitu viihtyisästi mökissä tai leirintäalueella

Mökkiloma luonnonrauhassa – ihana tapa viettää kesälomaa! Kinkamon pirtillä Keuruulla majoitut viihtyisästi tunnelmallisessa mökissä Poskijärven rannalla ja pääset halutessasi ruokkimaan poroja jäkälällä. Kaukolan tilan järvenrantamökeistä on helppo poiketa läheiseen Leivonmäen kansallispuistoon. Muuramessa sijaitsevan Riihivuoren lomakylän monipuolisesta valikoimasta löydät helposti sopivan majoitusvaihtoehdon.

Caravan-elämästä nauttivien kannattaa suunnata Camping Sinervän leirintäalueelle Multialle. Idyllisissä maisemissa Sinervä-järven rannalla, niemen kärjessä sijaitsevalla leirintäalueella on muun muassa kaksi uimarantaa, paljon aktiviteettimahdollisuuksia ja maukkaita annoksia tarjoava ravintola.

Kuva: Kinkamon pirtti
E-K Lines laiva järvellä

Risteily Etelä-Konneveden kansallispuistoon

Maisemaristeily kauniissa Etelä-Konneveden kansallispuistossa E-K Lines Oy:n laivalla.
Henkilö istuu pihasaunan terassilla, jalat sankossa täynnä ruusun terälehtiä ja vettä.

Aisti luonnon kosketus Syvänmaalla, Kinnulassa

Tervetuloa Syvänmaahan majoittumaan, saunomaan ja rauhoittumaan paikallisten palveluiden ja Peuranpolun ja Salamanjärven kansallispuiston äärelle, eteläiseen erämaahan.
Kolme henkilöä istumassa penkillä metsässä.

Erämäätunnelmaa Tampinkierroksen luontopolulla

Tampinkierroksen luontopolku kiertelee Petäjävedellä Teerijärvensuon luonnonsuojelualueella. Täällä voit kokea kiireettömiä hetkiä.
Kaksi henkilöä istuu rannalla tuoleissa ja kilistää.

Hotelli Keurusselän kesä liikuttaa ja ilahduttaa!

Hotelli Keurusselällä majoitut mukavasti hotellihuoneessa, tai viereisissä Keurusharjun loma-asunnoissa. Keurusselän kesä koostuu maistuvasta ruoasta, aurinkoisesta terassista ja rennosta tunnelmasta.
Ilmakuva Tähtelän alueesta, Korpilahdella, jossa näkyy metsää sekä upea järvi.

Majoitu Päijänteen rantamaisemissa

Majoitu Tähtelässä rauhallisessa ympäristössä luonnon äärellä Jyväskylän Korpilahdella.
Kahvila Myllytupa kesällä kuvattuna ulkoapäin.

Tule kokemaan Kahvila Myllytuvan kesä!

Kahvila Myllytupa on Viitasaaren Suovanlahdella sijaitseva kesäkahvila/baari, joka on avoinna 30.5.- 12.8.2023.
Henkilö katselee kylpytakki päällä maisemia

Nauti kesästä Kuusaankosken kuohujen kupeessa!

Rentoudu maaseudun rauhassa, nauti monipuolisista aktiviteeteista ja upeasta koskimaisemasta Varjolassa, Laukaassa.
Karkausmäen Kammarin Glamping-majoitus sisältä.

Yö glamping-teltassa Syvänmaan tähtien alla

Karkausmäen luksusteltassa pääset lähelle luontoa, voit ihailla ilta-aurinkoa, luonnon vehreyttä ja uinahdat pellavalakanoissa.
Kaksi henkilöä ihastelemassa kauniita järvimaisemia Revontulen lasi-iglusta.

Rauhaa ja luksusta Revontulen lasi-igluissa

Revontulen lasi-iglut tarjoavat unohtumattomat puitteet kokonaisvaltaisiin hemmotteluelämyksiin niin yhdeksi yöksi kuin pidemmäksikin aikaa Järvi-Suomen upeissa maisemissa.
Henkilö makaa sängyssä ja katselee maisemia Lumous -metsämajoite erikoismajoituksessa.

Kiireetöntä oleilua Lumous-metsämajoitteessa

Lumous-metsämajoite upealla paikalla on ihana piilopaikka rauhallisista kesäpäivistä nautiskeluun. Lumouksessa heräät uuteen päivään luonnon keskellä.
Suopirtin tilan pihalla kukkia, pöytäryhmä, sekä pihakoristeita.

Ihana paikka nauttia aidosta maatilamiljööstä

Suopirtin tilalla Konnevedellä tunnelma on kuin mummolassa, lehmät ja hevoset laitumilla, tynnyrisauna lämpiää joka ilta ja pihagrillissä voit itse grillata iltapalaksi tilan jauhelihasta Suopirtti -hampurilaisen.
Auringonlasku Tampinmyllyn terassilla.

Majoitu viihtyisästi puussa

Luontoelämyksiä ja leppoisaa majoitusta Tampinmyllyn leirintäalueella Joutsassa.
Kinkamon pirtti mökki

Luonnonrauhaa Keuruulla Kinkamon pirtillä

Majoitusta mökeissä tai tentsile-majoitteissa. Myös lemmikit ovat tervetulleita meille!
Kaukolan tilan mökki.

Tule viihtymään mökkeihimme kauniin luonnon keskelle

Vuokraamme ympärivuotisesti mökkejä eri järvien rannoilta. Hirsimökeistämme löytyy vaihtoehtoja sähköttömästä kahden hengen kesämökistä aina 10 hengen kolmikerroksiseen huvilaan.
Soutuvene järven äärellä kesäiltana

Camping Sinervä

Camping Sinervä on idylinen leirintäalue Keski-Suomessa Multialla kauniin Sinervä-järven rannalla.

Katso kaikki kesän lomavinkit Keski-Suomessa

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kaksi henkilöä katsovat lentokonetta Suomen ilmavoimamuseossa.

Kesäloma lasten kanssa Keski-Suomessa

Henkilö piirtämässä Muuratsalon koetaloa ulkoapäin.

Kulttuurintäyteinen kesä Keski-Suomessa

Kaksi henkilöä kävelee Nikolainkulma-nimisen rakennuksen edessä Jyväskylän keskustassa.kuva: Julia

Trendikäs kaupunkiloma Jyväskylässä