KYSYTTÄVÄÄ?

Leirintämatkailu Keski-Suomen alueella

SF-Caravan Keski-Suomi ry / Hietasaari

Kuva: SF-Caravan Keski-Suomi ry / Hietasaari

Leirintämatkailu on viehättävä matkailumuoto vapauden tunteensa ja aikatauluttomuutensa vuoksi – leirintämatkailussa matkanjohtajana, kartturina ja reitinnäyttäjänä toimitaan itse ja reittisuunnitelmaa voi vaihtaa niin usein kuin siltä tuntuu. Keski-Suomen alueelta löytyy useita leirintäalueita, joissa retkeilijä voi yöpyä niin asuntoautossa, teltassa, kuin mökissä. Alueita on monen tasoisia - majoituksen ja peseytymismahdollisuuden lisäksi palveluihin saattaa kuulua ravintoloita, uima-altaita, sekä erilaisia aktiviteetteja ja ohjelmapalveluja.

Usein luonnon helmassa sijaitsevat leirintäalueet tarjoavat loistavat puitteet virkistävään luontomatkaan Keski-Suomen monipuolisissa maisemissa. Mikäli majoitusmuotonasi on teltta, on hyvä muistaa vastuullisen retkeilijän perussäännöt: telttailusta ei saa jättää luontoon jälkiä ja maaperää ei tule vahingoittaa telttaa pystyttäessä. Vaikka jokamiehenoikeudet sallivat telttailun melkein missä tahansa, kaikista vastuullisin vaihtoehto luonnon kuormittamisen minimoimiseksi on pystyttää leirinsä viralliselle leirintäalueelle.

Keräsimme yhteen Keski-Suomen leirintäalueet. Ota tämä lista talteen ja suuntaa tien päälle!

Jyväskylä

Metsäranta, Metsärannantie 56, 41930 Kuohu

Metsärannan leirintäalueella majoitut kauniin Neulajärven rantamaisemissa, luonnon hiljaisuudessa. Matkaa leirintäalueelle kertyy Jyväskylän kaupungin keskustasta vain noin 16 kilometriä, joten keskustan monipuoliset palvelut ovat tarvittaessa lähellä. Pieni ja idyllinen leirintäalue tarjoaa pistokkeellisia paikkoja 10 matkailuautolle kerrallaan. Teltan voi pystyttää vehreälle telttailualueelle, jonka yhteydestä löytyy nuotiopaikka makkaranpaistoa varten. Metsärannasta voi myös vuokrata jääkaapilla ja mikrolla varustettuja 4-5 hengelle tarkoitettuja mökkejä.

Leirintäalueen viihtyisässä sauna/kahviorakennuksessa on mukava viettää iltaa löylytellen ja kahvion herkuista nauttien. Kesäisin kahvion yhteydessä on käytössä 40 hengen ulkoterassi.

http://metsarantacamping.fi/  

Laajavuori, Laajavuorentie 15, 40740 Jyväskylä

Laajavuoren laskettelurinteiden äärellä sijaitseva leirintäalue on vain neljän kilometrin ajomatkan päässä Jyväskylän keskustan palveluista. Laajavuoren leirintäalueelta löytyy 80 sähköpistokkeella varustettua autopaikkaa, rajallisen määrän telttapaikkoja, sekä laadukkaat suihkutilat saunoineen. Ruuan valmistus tapahtuu viihtyisässä ja hyvin varustellussa yhteiskeittiössä.

Laajavuoren leirintäalue on aktiivisen reissaajan valinta yltäkylläisine liikunta- ja elämyspalveluineen. Kesäisin ohjelmaa tarjoaa aivan leirintäalueen kyljessä sijaitseva Laajavuoren Seikkailupuisto, jossa huimapäät kokevat vauhtia ja jännittäviä tilanteita erilaisilla köysiradoilla.

Lisäksi Laajavuoresta löytyy viiden kilometrin mittainen luontopolku, sekä frisbeegolf- ja alamäkipyöräilyratoja. Ympäröivän luonnon tutkimiseen voi käydä lainaamassa E-fatbiken Laajiksen aktiviteettikeskuksesta, ja vain kivenheiton päässä sijaitsevassa Scandic Laajavuoressa voi viettää elämyksellisen kylpyläpäivän koko perheen kesken. Järvessä pulahtaminen onnistuu läheisessä Vuorilammessa.

https://www.laajis.fi/caravan/#

 

Hankasalmi

Ruokoniemen leirintä, Ruokoniementie 4, 41520 Hankasalmi

Ruokoniemen leirintäalueen upea hiekkaranta vetää puoleensa karavaanareita ympäri Suomea nauttimaan kesäisestä rantaelämästä. Järvimaisemiin on ihastuttu niin suuresti, että jotkut kausipaikkalaiset ovat asuttaneet Ruokoniemeä jo 30 vuotta! Rantaa myötäilevällä leirintäalueella on tilaa 60 asuntoautolle ja kaikki alueen autopaikat ovat sähköistettyjä. Alueella voi yöpyä myös huoneistohotellissa tai mökissä – vuokrattavia mökkejä Ruokoniemestä löytyy yhdeksän kappaletta.

Leirintäalueen asiakkaat ovat tervetulleita löylyttelemään lähes joka ilta lämpiävään rantasaunaan, ja grillikatoksessa voi nauttia nuotioeväistä sekä hyvästä seurasta. Kultakurkut voivat esitellä laulutaitojaan joka toinen perjantai leirintäalueen ravintolassa järjestettävässä karaokeillassa. Kesäpäivät kuluvat leppoisasti alueen tenniskentällä ja frisbeegolfradalla, jotka ovat asiakkaille maksuttomia. Perheen pienimmille löytyy kunnan leikkikenttä aivan leirintäalueen läheisyydestä.

http://ruokoniemenleirinta.net/

 

Toivakka

Mämminiemi, Rappukalliontie 217, 41630 Oravasaari

Mämminiemen ulkoilu-, veneily- ja virkistysalue sijaitsee upealla paikalla järvimaisemien ympäröimän niemen kärjessä. Jyväskylän Kaupungin liikuntapalveluiden hoitama kuvankaunis alue on ulkoilijoiden vapaassa käytössä ympäri vuoden, lisäksi kesäisin alueella on valvotut aukioloajat.

Parhaiten Mämminiemen tavoittaa veneellä Päijännettä pitkin. Virkistysalue onkin oiva valinta veneilijälle, sillä Mämminiemestä löytyy useita venepaikkoja; pohjoisella puolella on kaksi venelaituria, joissa on yhteensä 10 poijupaikkaa. Eteläpuolella on kuusi poijupaikkaa ja vuonna 2016 valmistunut uusi päälaituri. Mämminiemeen pääsee kätevästi myös autolla – matkaa Jyväskylän keskustasta kertyy noin 34 kilometriä.

10 hehtaarin kokoiselta Mämminiemen alueelta löytyy saunatupa, jossa voi löylytellä yleisien saunavuorojen aikana, tai varata saunan yksityiskäyttöön. Saunatuvassa on myös keittomahdollisuus. Retkieväitä voi nauttia alueen grillikatoksissa ja nuotiopaikoilla. Retkeilijöiden käytössä ovat myös yleiset wc- tilat. Pistokkeellisia matkailuautopaikkoja Mämminiemessä ei ole, mutta puitteet telttailuun ovat upeat.

https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/ulkoilu-ja-virkistys/virkistysalueet

Camping Ruuhimäki, Tauluntie 83, 41440 Ruuhimäki

1960- luvulta lähtien retkeilijöitä tervetulleeksi toivottanut Camping Ruuhimäki sijaitsee idyllisellä paikalla Ruokosenjärven rannalla Toivakassa. Nimi Ruuhimäki ei suotta soita kelloja rallifanien mielissä, sillä alue sijaitsee aivan legendaarisen Ruuhimäen erikoiskoereitin läheisyydessä.

Ruuhimäestä löytyy tilaa 16 matkailuautolle tai -vaunulle. Myös telttailijoille on reilusti tilaa. Mukavia 2-4 hengen mökkejä on vuokrattavissa yhteensä kahdeksan kappaletta.

Alueella on hurmaava rantasauna, uimaranta, grillikatoksia sekä lapsille leikkipaikka. Rantasauna on mahdollista varata yksityiskäyttöön vaikkapa perheen tai kaveriporukan omaa saunailtaa varten. Mukavaa ajanvietettä kaikenikäisille tarjoaa alueelta löytyvä minigolfrata. Iltaa voi viettää rattoisasti myös karaokea lauleskellen.

Huoltorakennus tarjoaa leireilijöille hyvät puitteet omien aterioiden kokkaamiseen. Pientä purtavaa sekä virvokkeita on tarjolla Kahvila Tervaskannossa.

http://www.camping-ruuhimaki.fi/index.htm

 

Konnevesi

Häyrylänranta, Satamatie 60, 44300 Konnevesi

Häyrylänrannan leirintäalueelta on hyvä startata tutkimusretki Etelä-Konneveden kansallispuistoon, sillä alue sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä puiston vaellusreittien aloituspaikasta.

Veden äärellä sijaitseva leirintäalue tarjoaa mahdollisuudet monenlaisiin aktiviteetteihin. Kansallispuiston järvimaisemiin on hyvä tutustua Häyrylänrannan risteilyaluksista käsin; M/S Linnea ja M/S Myllykoski liikennöivät satamasta vakiovuoroilla ja tilauksesta. Lisäksi vesille kaipaava retkeilijä voi vuokrata leirintäalueelta SUP-laudan, kanootin, kajakin tai soutuveneen. Rannasta löytyy myös hurjapäisimmille vesipedoille tarkoitettu hyppytorni.

Häyrylänrannan leirintäaluella on tilaa 30 matkailuautolle tai -vaunulle. Pensasaidoilla rajatut autopaikat ovat varustettu sähköpistokkeilla. Monipuolisesta huoltorakennuksesta löytyy wc, suihku, keittiötupa ja pyykinpesumahdollisuus. Tunnelmallisen rantasaunan voi varata omaan käyttöön tai yleiselle saunavuorolle voi osallistua pientä maksua vastaan.

http://www.hayrylanranta.com/palvelut-2/konneveden-luontopalvelut/karavaanarialue/

 

Karstula

Myllyjoki Camping, Erämäentie 368, 43500 Karstula

Vuoden 2016 Caravan-alue- tittelillä palkittu Myllyjoki Camping palvelee karavaanareita Karstulassa. Kyseessä on hämmästyttävän monipuolinen leirintäalue, josta löytyy ohjelmapalveluita joka lähtöön; mielenkiintoisessa matkailukohteessa voi tutustua Wanhat Wehkeet- automuseoon, viettää iltaa kesäteatterissa tai keilata Täyskaato- keilahallissa.

Lämpimänä kesäpäivänä on mukava pulahtaa alueen ulkouima-altaaseen. Saunomisen ystäville elämyksiä tarjoaa tynnyri- sekä telttasauna. Alueelta löytyy myös kylpylä höyrysaunoineen ja porealtaineen.
Suurikokoisella leirintäalueella on sähköpaikat 90 matkailuautolle. Majoitus onnistuu myös Wanha Kammari- hotellissa, sekä viihtyisissä 4-7 hengen vuokramökeissä. Tasokkaasta huoltorakennuksesta löytyy vaativammankin reissaajan kriteerit täyttävät wc- ja suihkutilat, sekä tilava keittiö.

http://www.wanhatwehkeet.fi/camping

Karavaanialue Iso Mies, Humpintie 667, 43640 Humppi

Hyvien kulkuyhteyksien äärellä valtatie 13: n varrella sijaitseva karavaanialue Iso Mies on rauhallinen ja hyvin hoidettu leirintäalue Karstulan kunnassa. Neljän hehtaarin kokoisella alueella on tilaa 100 asuntoautolle tai -vaunuille. Paikoista 80 on varustettu sähköpistokkein. Alueelta on mahdollista vuokrata myös viihtyisä mökki majoituskäyttöön – hyvin varusteltuja mökkejä löytyy kaksi kappaletta. Myös telttailijoille on runsaasti tilaa ja teltan pystyttämiseen on erinomaiset puitteet.

Karavaanialueen monipuoliset palvelut takaavat viihtyisän oleskelun koko perheelle; alueelta löytyy grillikatos, lapsiystävällinen uimaranta, pelikenttä ja lasten leikkipaikka. Retkeilijöiden lisäksi myös retkeilijän paras ystävä on otettu huomioon – lemmikit pääsevät temmeltämään ikiomalla ulkoilualueellaan ja uimarannallaan!

http://www.isomies.net/index.html

 

Äänekoski

Lintulahti, Lintulantie 5 A, 44440 Räihä

Yhteisöllinen ja lämminhenkinen Lintulahti toivottaa retkeilijät tervetulleeksi ympäri vuoden! Poikkeuksellisen suurella leirintäalueella on tilaa jopa 160 vaunukunnalle. Karavaanarit ympäri Suomen suuntaavat tälle yhteisöllisyydestään kuuluisalle leirintäalueelle etenkin kesäisin erilaisten tapahtumien perässä – näistä tunnetuin on vuotuinen Muikkutreffit, jonka kohokohta on muikkusaaliin porukalla paistaminen ja leirinuotiolla nauttiminen.

Lintulahdesta löytyy ajanviettomahdollisuuksia joka lähtöön! Kesäisin joka ilta lämpiävä rantasauna tarjoaa karavaanarille rentouttavat löylyt, joiden jälkeen on mukava pulahtaa virkistävään järviveteen. Ilta sujuu rattoisasti uusien karavaanarituttavuuksien kanssa pihapelejä, kuten mölkkyä ja petankia pelaillen. Lapsille ja lapsenmielisille alueelta löytyy kaksi pomppimaan kutsuvaa jättitrampoliinia!

https://www.kskaravaanarit.fi/alueet/lintulahti/

Camping Sumiainen, Sumiaisraitti 2, 44280 Sumiainen

Camping Sumiainen sijaitsee Keiteleen ja Sumiaisjärven välisellä mäntykannaksella, upeiden järvimaisemien äärellä. Alueen kuusi idyllistä mökkiä on rakennettu aivan Sumiaisjärven rantaan – matkaa mökin ovelta rantaveteen on vain kymmenisen metriä! Mökit ovat varustettu jääkaapilla ja keittolevymahdollisuudella. Alueelle voi myös leiriytyä teltan tai asuntoauton kera.

Perinteinen rantasauna on vieraiden vuokrattavissa. Lempeiden löylyjen lisäksi viihdettä retkeilijöiden iltaan tarjoaa katetussa soittokatoksessa järjestettävät musiikkiesitykset.

https://camping-sumiainen.webnode.fi/

 

Uurainen

Hietasaaren leirintäalue, Hietasaarentie 128, 41240 Uurainen

Hietasaaren leirintäalueen vetonaulana toimivat sen upeat hiekkarannat – aluetta ei suotta tunneta Keski-Suomen Rivierana. Matalat rannat ovat turvallisia myös pienimmille vesipedoille, joten Hietasaari sopii oivallisesti koko perheen leirintälomakohteeksi. Puulla lämpiävä, perinteinen rantasauna lämpiää kesäkaudella vieraiden iloksi päivittäin.

SF Caravan-alueisiin kuuluvalla Hietasaaren leirintäalueella on tilaa noin 160 matkailuautolle tai -vaunulle. 100 paikkaa pitää hallussaan Hietasaaren vakituiset kävijät eli kausipaikkalaiset, joten muiden vierailijoiden varattavaksi jää 60 paikkaa.

Uuraisilla sijaitseva leirintäalue tarjoaa mahdollisuudet monenlaisiin aktiviteetteihin; Hietaasaaresta löytyy oma frisbeegolfrata, lentopallokenttä ja lapsille keppihevosrata. Lähistöllä riittää upeita luontopolkuja tutkittavaksi, ja vesille voi suunnata leirintäalueen vuokrattavilla veneillä ja SUP- laudoilla. Myös joutenoloon on mukavat puitteet, sillä alueen kauniit hiekkasärkät ovat omiaan auringonpalvomiselle.

https://www.kskaravaanarit.fi/alueet/hietasaari/

 

Muurame

Riihivuori, Riihivuorentie 313, 40950 Muurame

Riihivuoren leirintäalueella olet kirjaimellisesti huipulla! Jylhä Riihivuori tarjoaa upeat aitiopaikat Keski-Suomen luonnon tähyilyyn – vuoren laelta avautuu maisemat neljälle eri järvelle.

Luonnon ympäröimä Riihivuori tarjoaa vierailleen aktiviteetteja ympäri vuoden: talvisin Riihivuoren yhdeksän laskettelurinnettä antavat mukavaa vauhdin hurmaa niin kokeneille kuin aloitteleville laskijoille. Hurjapäät voivat testata taitojaan Freestyle- hyppytyynyllä. Kesäisin Riihivuoren maastot tulevat tutuksi 18- reikäisellä frisbeegolf- radalla. Komediaa, romantiikkaa ja dramatiikkaa leirintälomaan tarjoaa Riihivuoren Kesäteatteri.

Modernilla leirintäalueella on 60 sähköistettyä asuntoautopaikkaa. Vieraat pääsevät keittiö- ja peseytymistiloihin, sekä joka ilta lämmitettäviin saunoihin nykyaikaisesti ovikoodilla. Riihivuoren moderneissa mökeissä lomailu on taatusti leppoisaa – hyvin varusteltuja mökkejä löytyy alueelta 10 kappaletta, ja niihin majoittuu mukavasti isommatkin porukat. Huviloista suurin, Lumitähti sisältää petipaikat jopa 17 henkilölle!

https://www.riihivuorenlomakyla.fi/

 

Lomaseutu

Hännilänsalmi Camping, Naurismaantie 80, 44500 Viitasaari

Hännilänsalmi Camping on idyllinen leirintäalue Viitasaarella, Keitele- järven rannalla. Tämä erinomainen pysähdyspaikka tarjoaa mahdollisuudet monenlaiseen retkeilyyn – leirintäalueella on vuokrattavana 21 hirsimökkiä kahdelle, neljälle tai kuudelle majoittujalle. Suurelle alueelle on hyvä leiriytyä myös matkailuautolla tai -vaunulla, sekä teltalla.

Alueelta löytyy monipuoliset palvelut jokaisen karavaanarin tarpeisiin. WC- ja suihkutilojen lisäksi vieraiden käytössä on pyykkitupa sekä hyvin varusteltu keittiö- ja ruokailutila uuneineen, kahvinkeittimineen ja jääkaappeineen. Grillikatoksessa on mukava istua iltaa makkaranpaiston ja nokipannukahvien merkeissä. Leirintäalueen anniskeluoikeudet omaavassa kahviossa voi nauttia kylmän huurteisen, pientä purtavaa ja tilauksesta vaikkapa pasta-aterian tai maittavan aamupalan.

https://www.leirintaalueet.fi/hannilansalmi

Matkailukeskus Niemenharju, Harjukatu 2, 44800 Pihtipudas

Pihtiputaalla sijaitseva Niemenharjun Matkailukeskus tarjoaa täysin uniikin leirintäelämyksen monipuolisine ruokakonsepteineen ja moderneine palveluineen. Päivittäin vaihtuvan kotiruokamenun lisäksi Niemenharjun Matkailukeskuksessa voit nauttia Kotipizzan ja Scan Burgerin antimista. Majoittuminen onnistuu hotellihuoneessa, idyllisessä vuokramökissä tai leirintämatkailijan tyyliin teltassa tai matkailuautossa tai -vaunussa.

Caravan- alueelta löytyy 44 sähköistettyä paikkaa, joista osa on käytössä vuoden ympäri. Matkailijan käytössä on nykyaikainen huoltorakennus saunoineen, keittiöineen ja pyykinpesutiloineen. Lylylammen upeiden rantamaisemien kätköistä löytyy viisi modernia ja hyvin varusteltua vuokramökkiä. Kaunis ja persoonallinen Niemenharjun Matkailukeskus palkittiin vuonna 2017 maailman kauneimman liikenneaseman tittelillä – eikä suotta, moderni puurakennus on todella näyttävä, ja ehdottomasti näkemisen arvoinen!

Nelostien varrella oleva alue on helppo tavoittaa mistä päin Suomea tahansa. Niemenharju on ihanteellinen pysähdyspaikka, sillä kaikki tarvittava on käden ulottuvilla: huoltoasema, kauppa, ravintola- ja majoituspalvelut sijaitsevat yhdessä isossa kokonaisuudessa!

https://www.niemenharju.fi/

Hannunkiven lomakylä, Hannunkiventie 1, 43800 Kivijärvi

Hannunkivi tarjoaa rentouttavan leirintäloman eteläisen Suomen laajimmalla erämaa-alueella – täällä luonnon hiljaisuudessa mieli lepää! Hannunkivessä majoitut Kivijärven pitäjässä, Salamajärven Kansallispuiston läheisyydessä.

Hannunkiven siistit ja korkeatasoiset mökit tarjoavat rentouttavan mökkiloman parhaimmillaan. Alueen 36 mökkiä on varustettu omalla saunalla ja hyvin varustellulla keittiöllä. Saunomisen jälkeen voit pulahtaa suoraan virkistävään järviveteen, ja kenties poimia matkallasi muutaman mustikan mökin läheisyydestä. Voit myös hypätä vieraiden vapaassa käytössä olevien soutuveneiden kyytiin ja viettää kesäpäivän järvellä soudellen!

Terassiravintola Tuvalla matkalaiset voivat nauttia herkullisista ruoka-annoksista, sekä pienpanimoiden tuottamista oluista ja siidereistä. Aurinkoterassilla on mukava paistatella päivää ja ihailla ympäröiviä kauniita puitteita. Hyvän Olon tilassa voit viimeistellä irtautumisen arjesta ihanilla hemmotteluhoidoilla – valikoimissa muun muassa käsi- ja jalkahoitoja, erilaisia kasvohoitoja, sekä hierontaa.

https://villipeura.fi/

 

Jämsä

Himos, Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä

Himoksella leiriytyessäsi aktiviteetit eivät pääse loppumaan kesken! Himos-Jämsän alueelta löydät upeita luontopolkuja ja päiväretkikohteita, kuten Keski-Suomen korkeimman vesiputouksen, Juveninkosken. Myös Himoksen saunakylä historiallisine savusaunoineen on vierailun arvoinen kohde. Kesäisin voit jammailla Himoksella järjestettävillä musiikkifestivaaleilla ja talvisin matkailijoita tanssittaa Himos Areenan lavan haltuunsa ottavat artistit.

Talvella matkailijoita kutsuvat hiihtokeskuksen monipuoliset rinteet, joista löytyy helppoja mäkiä aloittelijoille ja haastavia rinteitä laskettelun konkareille – 20 rinteen joukosta löytyy kaiken tasoisille laskijoille oma suosikki.
Hiihtokeskus Himosvuoren asuntovaunupaikat sijaitsevat Länsi- ja Pohjoisrinteiden juurella, vain muutaman suksenmitan päässä hiihtohisseistä. Länsirinteille mahtuu kerrallaan 120 asuntoautoa tai -vaunua, ja Pohjoisrinteille 30.

HimosLomat tarjoaa majoitusvaihtoehtoja joka lähtöön - vuodepaikkoja löytyy yhteensä 3800 kappaletta! Voit majoittua ylellisissä lomahuoneistoissa, Himos Hotellissa, Patalahden Rantamotellissa, Himoksen upeissa lomamökeissä tai Himos Parkin karavaanialueella. Himoksen mökkitarjonta on uskomattoman monipuolinen: tarjolla on kaiken tasoista mökkimajoitusta pienistä hirsimökeistä upeisiin, porealtaalla varustettuihin luksushuviloihin.

https://www.himosjamsa.fi/majoitus/leirintaalueet/

Karijärvi Camping, Karijärventie 90, 42100 Jämsä

Pienellä, mutta viihtyisällä Karijärven leirintäalueella on 20 sähköistettyä paikkaa matkailuautoille tai -vaunuille. Asuntoautoalue sijaitsee rauhallisella paikalla lammen rannalla, kauniiden maisemien äärellä. Vuokrattavia kahden hengen mökkejä alueelta löytyy kuusi kappaletta, ja lisäksi yksi kuuden hengen mökki omalla saarellaan.

Leirintäalue taipuu kesäisin moniin mukaviin aktiviteetteihin; asiakkaiden vuokrattavissa on veneitä, polkupyöriä ja kalastusvälineitä. Läheisellä lohilammella voit koittaa onneasi lohen narraamisessa! Karijärven perinteiseen kesään kuuluu olennaisena osana myös pihapelit, rantasaunassa rentoutuminen ja grillikatoksessa grillailu. Tilauksesta vierailijat pääsevät tutustumaan luontoon erä-, marjastus- ja kalastusretkien muodossa. Aktiviteetit eivät lopu lumen peittäessä maan – talvisin alueella on mahdollisuus hiihtää, moottorikelkkailla, sekä pilkkiä.

http://www.nettilinja.fi/~jnuppula/

 

Multia

Sinervän leirintä, Leiritie 12, 42600 Multia

Multian Sinerväjärven rannalta löydät kuvankauniin Sinervän Leirintäalueen. Ympäri vuoden palvelevalla leirintäalueella on 80 asuntoauto tai -vaunupaikkaa, joista 50 on varustettu sähköpistokkeella. Erikokoisia ja -tasoisia mökkejä alueelta löytyy 10 kappaletta. Myös teltan pystyttäminen alueelle on mahdollista.

Sinervän leirintäalueella on loistavat puitteet vapaalle vaihtamiseen – rentoudutko mieluiten hiekkarannalla auringosta nauttien, saunanlauteilla hikoillen vai kylpytynnyrin lämpimän veden syleilyssä? SUP- laudan vuokraaminen onnistuu myös, ja mikäli kaipaat opastusta suppailun saloihin, leirintäalueen ystävällinen henkilökunta auttaa sinut mielellään alkuun.

Alueen kahvila-ravintolassa on tarjolla monipuolinen lounas, sekä pientä purtavaa ja virvokkeita. Terassilla järjestetään kesäisin mukavia illanistujaisia erilaisin teemoin vieraiden viihdykkeeksi.

https://www.sinervanleirinta.fi/

 

Joutsa

Tampinmylly, Tampinmyllyntie 12, 19650 Joutsa

Tampinmylly tarjoaa leppoisaa luontolomailua kauniissa Keski-Suomen järvimaisemissa. Etsitpä sitten perinteistä mökkimajoitusta, yöpymistä tasokkaassa huvilassa, paikkaa parkkeerata asuntoauto tai viheraluetta, johon pystyttää telttasi – Tampinmyllyssä se onnistuu.

Viihtyisiä leirintämökkejä on alueella 10 kappaletta, joista kaksi on paremmin varusteltuja huviloita. Isotupa- huvilassa majoittuu jopa 12 henkeä, ja vieraiden käytössä on oma ranta veneineen, sekä tunnelmallinen puulämmitteinen sauna.

Alueen 30 asuntoautopaikasta 12 on sähköistettyjä. Vierailla on mahdollisuus saunoa puulämmitteisessä rantasaunassa, sekä perinteisessä savusaunassa. Kesäkioskista vierailijat voivat käydä ostamassa virvokkeita ja elintarvikkeita.

http://www.tampinmylly.com/

 

Keuruu

Camping Nyyssänniemi, Nyyssänniementie 10, 42700 Keuruu

Nyyssänniemen laajat viheralueet kutsuvat leirintämatkailijan nauttimaan kesästä. Alue sijaitsee kauniilla paikalla Keurusselän rannalla. Viihtyisällä leirintäalueella on 22 vuokramökkiä ja 50 sähköpaikkaa asuntoautoille tai -vaunuille. Myös telttailulle luonnon helmassa on erinomaiset puitteet viiden hehtaarin kokoisella teltta-alueella.

Monipuoliset ja nykyaikaiset palvelut mahdollistavat mutkattoman oleskelun – kaikki tarvittava on aivan käden ulottuvilla. Alueen huoltorakennuksesta löytyy kahdeksan suihkullista wc:tä vierailijoiden käyttöön, ja keittokatoksessa kokkaaminen sujuu vaivattomasti. Grillikatos tarjoaa mahdollisuuden grillaamiseen säällä kuin säällä. Kokkaamisen sijaan voit myös suunnata nauttimaan Ravintola Nyyssiksen herkullisista annoksista.
Nyyssänniemessä on mukavat mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin: vieraiden vuokrattavana on SUP- lautoja sekä kanootteja, ja alueelta löytyy sekä minigolf- että frisbeegolf-rata!

https://nyyssanniemi.fi/

Iso Kirja, Heikkiläntie 177, 42700 Keuruu

Valtava, yli 60 hehtaarin Ison Kirjan leirintäalue takaa rauhallisen ympäristön niin telttailijoille, mökinvuokraajille kuin asuntoautossa yöpyville. Savuton ja päihteetön leirintäalue on etenkin lapsiperheiden ja rauhaa rakastavien matkailijoiden mieleen.

Alueella pääset nauttimaan monipuolisista palveluista, kuten ravintola Ison Padan maittavista ruuista, leiriytyjille maksuttomasta rantasaunasta, sekä lukuisista harrastemahdollisuuksista. Aktiviteetteja vierailijoille tarjoavat beach volley- kenttä, skeittiramppi ja frisbeegolfrata. Järven rannassa olevalla leirintäalueella on oivat puitteet myös kalastukseen, veneilyyn ja uimiseen.

Asuntoautopaikkoja alueella on huikeat 250 kappaletta, ja niitä löytyy niin laajoilta hiekkakentiltä, kuin järven rannasta. Tunnelmallista mökkilomaa pääset viettämään Ison Kirjan Mökkikylässä, jonka vierailla on oikeus käyttää perinteistä, järven äärellä sijaitsevaa rantasaunaa.

https://www.ikpalvelut.fi/leirinta

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta