KYSYTTÄVÄÄ?

Pienpanimoita Jyväskylän seudulla

kuva: Panimoyhtiö Xkuva: Panimoyhtiö Xkuva: Panimoyhtiö Xkuva: Panimoyhtiö Xkuva: Panimoyhtiö X

kuva: Panimoyhtiö X

Pienpanimokulttuuri on Suomessa kovassa nosteessa, ja viime vuosien aikana Jyväskylään on syntynyt useampia käsityöläisoluita valmistavia panimoita. Olutpanimoiden lisäksi Keski-Suomesta löytyy myös yksi kombucha-juomaa valmistava panimo. 

Panimoyhtiö X

Panimoyhtiö X:n tarina sai alkunsa halusta kokeilla oluen panemista kotioloissa. Kokeilu jalostui ajatukseksi omasta panimosta, ja jo vuotta myöhemmin Panimoyhtiö X:n ensimmäiset oluet olivat esillä Olutsatama-tapahtumassa Jyväskylässä. Nyt valikoimassa on mielenkiintoinen kattaus osuvasti nimettyjä oluita IPA:sta goseen. Panimoyhtiö X:llä on oma panimokauppa tuotantotilojensa yhteydessä.

Panimoyhtiö Hiisi

Panimoyhtiö Hiisi hakee oluisiinsa inspiraatiota kotimaisesta tarustosta, mikä maistuu oluissa ja näkyy niiden nimissä sekä etikettien taidokkaissa kuvituksissa. Vuonna 2013 perustetun Panimo Hiisin toiminta-ajatuksena on tehdä sellaisia oluita, joita hiisiläiset itse haluavat juoda. Muillekin Hiisin oluet maistuvat: panimon oluet ovat menestyneet erinomaisesti alan mittelöissä ja voittaneet useampaan kertaan Suomen Paras Olut -kilpailussa 'Suomen paras Stout' - ja 'Suomen paras eurooppalainen Ale' -sarjat.

Hangaround & Nobody Brewing

Hangaround & Nobody Brewing -kiertolaispanimon oluet henkivät jyväskyläläisyyttä nimeään myöten: osa oluista on nimetty Jyväskylän eri postinumeroalueiden mukaan. Omat postinumero-oluensa ovat saaneet esimerkiksi ylioppilaskylästään tunnettu Kortepohja sekä Lohikoski, jossa sijaitsee Hangaround & Nobody Brewingin kotipanimo. 

Aalto Panimo

Olutyhteisö Aalto Panimon tuotteista välittyy jyväskyläläinen Päijänne-tunnelma parhaimmillaan. Etiketeissä aukenevat jylhät järvimaisemat ja oluiden nimet viittaavat Jyväskylän saaristokaupunginosaan Säynätsaloon. Kiertolaispanimona toimiva Aalto Panimo täyttää oluenystävien lasit mutkattomilla Pale Ale -oluilla.

Kellaripanimo

Keuruulla sijaitseva Kellaripanimo on Suomen ensimmäinen kombucha-panimo, jossa kombuchaa on valmistettu taidolla ja suurella intohimolla vuodesta 2013 alkaen. Aasiasta lähtöisin oleva kombucha on käymisprosessin avulla valmistettava teepohjainen juoma, jolla sanotaan olevan muun muassa ruoansulatusta edistäviä vaikutuksia.

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta