Uniikkeja majoituskohteita Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Haluaisitko yöpyä lasi-iglussa tähtitaivasta ihastellen? Entäpä kartanotunnelmasta nauttien tai telttaillen luksuspuitteissa? Keski-Suomesta löydät laajan kattauksen elämyksellisiä majoitusvaihtoehtoja ainutlaatuiseen aikaan.

Tähtitaivaan alla

Revontuli Resortin lasi-iglussa yövyt järvimaisemassa ihastellen kesäyön aurinkoa tai talvista tähtitaivasta. Onnekkaimmat saattavat todistaa myös taivaalla tanssivat revontulet. Testaa myös kaksikerroksiset kodan malliset Tiglot.

Lakeland Glass Cubessa Viitasaarella nautit ylellisestä tunnelmasta järven rannalla. Suurien seinä- ja kattolasituksien myötä pääset nauttimaan kuvankauniista luontomaisemasta kaikkina vuodenaikoina. 

Kuva: Revontuli Resort

Metsän keskellä

Kivijärveltä, Salamajärven kansallispuiston kupeesta, löytyy modernin puurakentamisen taidonnäyte Niliaitta. Majoite on saanut ideansa perinteisestä suomalaisesta ruokavarastosta. Niliaitan suuresta päätyikkunasta pääset nauttimaan kauniista mäntykangasmaisemasta, omasta sängystä käsin!

Erikoisuuksia etsivälle Tampinmyllyn leirintäalueen puumajamajoitus on ehdoton kokemus. Joutsassa sijaitsevassa majoituksessa pääset nauttimaan auringonlaskusta Iso-Säynätjärvellä lasitetulta terassilta käsin. Hankasalmella LuontoVireen Lumous-metsämajoitteessa yövyt luonnon ympäröimänä suloisen kodikkaasti, kuin linnunpoikanen pesässään. Kotamaisessa majoitteessa pääset nauttimaan luontomaisemasta suuren maisemaikkunan kautta.

Retkeilijöiden kannattaa suunnata Hankasalmelle, Häähninmäen ulkoilualueelle. Laajojen reittiverkostojen lisäksi alueelta löytyy vuonna 2020 valmistunut näkötorni, jossa voit myös yöpyä. Matkailijoiden ei kuitenkaan tarvitse olla luonnon armoilla, sillä Häähninmäen näkötornin päällä seisoo lämmitetty mökki (yöpymisvarauksia ei kesäisin). 

Kuva: Marc Goodwin Archmospher

Arkkitehtuurin jalanjäljillä

Arkkitehtuurin ja muotoilun rakastaja suuntaa Jyväskylän Säynätsaloon. Yksi maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon merkittävimmistä töistä on Säynätsalon kunnantalo. Linnamainen punatiilitalo on toteutettu vuonna 1949 kutsukilpailun pohjalta ja on yksi Aallon pääteoksistaan.

Kunnantalossa on matkailijoille vierashuoneita ja asuntoja, joissa myös Alvar Aalto ja hänen vaimonsa Elissa ovat aikanaan yöpyneet. Kaksi alkuperäistä vierashuonetta kantavatkin heidän nimiään. 

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Maanpinnan yläpuolella

Haluaisitko majoittua elämyksellisesti teltassa? Puiden väliin pingotetussa tentsile-puumajoitteessa voit yöpyä esimerkiksi Multian Camping Sinervässä tai luonnon keskellä Kinkamon Pirtissä.

Tentsileelämyksestä pääset nauttimaan myös taljojen päällä köllötellen Hakamaan Lammastilalla, riemukkaan puistopäivän jälkeen Puuhapuisto Veijarissa, tynnyrisaunasta nauttimisen jälkeen Suopirtin Tilalla tai Leivonmäen kansallispuistossa vietetyn retkeilypäivän jälkeen Havumielessä.

Nukulan Miljoonan tähden salissa matkailija pääsee nauttimaan luonnosta yöpyessään metsän keskellä perinteisessä riippumatossa. Yöpyjät saavat itse valita minne salinsa pystyttävät.

Kuva: Suopirtin Tila

Luksustelttailua

Jos kaipaat retkeilytunnelmaa mukavuuksia unohtamatta, voi glamping-telttailu olla sinun juttusi. Luksustelttamajoitusta tarjoavat muun muassa Päijänteen sinisten vesien äärellä sijaitseva Hideaway Glamping, Jämsän suojaisista maastoista löytyvä Hidden House Pirttijärvi ja majatalon pihapiiriin pystytetty Karkausmäen Kammarin majoitus.

Aitoa maatilan tunnelmaa kaipaavan kannattaa suunnata luksustelttailemaan Ohelanaukeelle. 

Kuva: Juuso Asikainen

Historian havinaa

Vanhanajan tunnelmaan on mahdollisuus uppoutua yöpymällä Taulun Kartanon kodikkaissa huoneissa, Saarijärven Ruustinnassa yli 100-vuotiaan pappilan maalaisromantiikan keskellä tai Uuraisilla Marjoniemen Tilan maalaismaisemissa.

Kinnulan Paikka Pappilassa on kohteesi, kun etsit idyllistä majoitusta ylellisyydellä maustettuna. Yli satavuotiaan pappilan kamareihin ja aittoihin mahtuu vaikka isompikin porukka.

Kuva: A&C Ravintolat

Erikoisuuksia

Junaintoilijoiden ykköskohde on Haapamäen Höyryveturipuisto Keuruulla. Päivän päätteeksi matkailijoiden on mahdollista yöpyä vanhan junavaunun hyteissä maailman suurimpaan höyryveturipuistoon tutustumisen jälkeen

Suomen ensimmäinen lentokonehotelli valmistuu Uuraisille, minne vanhasta SAAB 340B lentokoneesta rakennetaan uniikki matkailuelämys. Korkean mäen päällä sijaitsevassa matkustajakoneen rungossaäset kokemaan ainutlaatuisen yön! 

Kuva: Markus Kivelä

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Scandic Jyväskylä Station -hotellin huone.

Kaupunkilomalla Keski-Suomessa

Lapsi järven rannassa

Nauti luonnosta mökkeillen

Ilmakuva Marjoniementilasta Uuraisilla

Maatilan tunnelmaa

Sinervän leirintäalue Multialla.

Karavaanarielämää