KYSYTTÄVÄÄ?

Melontareitit

Kuva: Terhi JaakkolaKuva: Terhi JaakkolaKuva: Terhi JaakkolaKuva: Terhi JaakkolaKuva: Terhi JaakkolaKuva: Terhi JaakkolaKuva: Terhi JaakkolaKuva: Terhi Jaakkola

Kuva: Terhi Jaakkola

Jyväskylän seudulla pääset nauttimaan kauniista vesistöstä monin eri tavoin. Yksi luonnonläheisimmistä on melonta.

Parhaimmat melontareitit löytyvät Jyväsjärven, Tuomiojärven, Palokkajärven, Alvajärven ja Luonetjärven vesistöalueilta. Hyödyllistä lisätietoa saat Jyväskylän sisäjärvien melontareitit -oppaasta, jonka voit käydä ostamassa Jyväskylän seudun matkailuneuvonnasta hintaan 5 euroa. Jyväskylän liikuntapalvelujen tuottama opas löytyy sähköisessä muodossa kaupungin liikuntapalvelujen sivuilta: http://jyvaskyla.netpaper.fi/978

Jyväskylän seudun melontapalveluita tarjoavista yrityksistä käänny esimerkiksi Tavinsulan puoleen ja seikkailu suhisevissa kaislikoissa voi alkaa. Tavinsulka tarjoaa erilaisia aktiviteetteja kanooteilla, kajakeilla ja SUP-laudoilla valmiista retkeilyvaihtoehdoista räätälöityihin ohjelmapaketteihin.

Erä’s Peteltä löytyy elämyksellisiä melontavaihtoehtoja niin koskireitteihin kuin järvimelontaan. Erä’s Peteltä saat ohjausta intiaanikanooteilla ja monilla erilaisilla kajakeilla.

Toivakassa sijaitseva Pistoretki tarjoaa kajakki- ja kanoottiretkiä Leppäveden ympäristössä. Valikoimasta löytyy ohjatut ja omatoimiset melontaretket. 

Jos etsit vauhdin huumaa, Kapeenkosken kumilauttakoskenlasku on hyvä aktiviteetti siihen. Koskenlaskureitti on 2,5 kilometriä pitkä ja kestää noin tunnin. Kapeenkosken tarjonnasta löydät myös muun muassa SUP-laudalla melontaa. 

Erä- ja luontopalvelut HyvänTähen tarjoaa mahdollisuuden kokeilla melontaretkeilyä ja koskiseikkailuja koulutettujen ohjaajien kanssa. HyvänTähen toteuttaa myös vaellusretkiä esimerkiksi kansallispuistoihin. 

 

Melontareittejä Jyväskylän seudulla:

Tutustu myös Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen melontareitit-sivuihin osoitteessa:
https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/ulkoilu-ja-virkistys/melontareitit

 

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta