KYSYTTÄVÄÄ?

Jyväskylän keskusta-alue

Kaupungissamme on erittäin miellyttävää asioida ja viettää aikaa, sillä JyväsjärviHarjuSeminaarinmäki ja Aren aukio rajaavat Jyväskylän vilkkaimman keskusta-alueen tiiviiksi ja helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi. Kävelykadun varrelle on keskittynyt monipuolisten palveluiden, ostosmahdollisuuksien ja ajanviettopaikkojen verkosto. Tavaratalot, kauppakeskukset, erikoisliikkeet, kahvilat, ravintolat, teatterit ja museot ovat kaikki sijoittuneet lähelle toisiaan ja asiointi autottomassa ydinkeskustassa on miellyttävää.

Keskustan elämää sykkivä sydän, kävelykatu, läpäisee Asemakadun ja Kauppakadun risteykseen kivetyn kompassikuvion. ”Kompassi” onkin keskustan suosituin kohtaamispaikka. Talviaikaan keskustassa asioivia hemmotellaan helppoudella ja turvallisuudella – kävelykadun alla risteilevät lämmitysputket, jotka pitävät pakkaspäivinäkin kadun sulana.

Seminaarinmäellä sijaitsee Jyväskylän yliopiston pääkampus. Kampuksen viereisen Lounaispuiston lavalla järjestettävät konsertit ja muut tapahtumat kokoavat kaupunkilaiset yhteen osallistumaan ja nauttimaan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Yläkaupungille on keskittynyt runsaasti kulttuurihenkisiä ravintoloita ja muita palveluita, jotka ovat erityisesti yliopistoväen suosiossa. Kirkkopuisto terassikahviloineen on jyväskyläläisten toinen olohuone. Siellä vietetään aikaa kauniina kesäpäivänä ja viihdytään ystävien seurassa.

Tiiviin keskusta-alueen ansiosta alue on helppo ottaa haltuun vaikkapa kävellen. Ostokset, tuliaiset, museovierailu, ruokailu - kaikki palvelut ovat lähellä toisiaan. Kaupungin ytimessä on myös mahdollisuus kuntoilla, hemmotella itseään erilaisten hoitojen parissa tai ruokkia sielua tutustumalla keskellä kaupunkia seisovaan Kaupunginkirkkoon. 

Mikäli alla oleva kartta ei näy selaimessasi, pääset katsomaan keskusta-alueen kohteet tästä.

 

Tiesitkö?
Keskustan sydämessä, kävelykadun
ja Asemakadun risteyksessä sijaitseva
Kompassiaukio on paikallisten suosima kohtaamispaikka.


 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta