KYSYTTÄVÄÄ?

Toivolan Vanha Piha 

Toivolan Vanhan Pihan tunnelmaaToivolan Vanhan Pihan tunnelmaaToivolan Vanhan Pihan tunnelmaaToivolan Vanhan Pihan tunnelmaaToivolan Vanhan Pihan tunnelmaaToivolan Vanhan Pihan tunnelmaaToivolan Vanhan Pihan tunnelmaaToivolan Vanhan Pihan tunnelmaaToivolan Vanhan Pihan tunnelmaaToivolan Vanhan Pihan tunnelmaa

Toivolan Vanhan Pihan tunnelmaa

Cygnaeuksenkatu 2:ssa sijaitseva, lumoavan tunnelmallinen käsityöläispihapiiri Toivolan Vanha Piha on yksi Jyväskylän ainutlaatuisimmista vierailukohteista. Toivolan Vanha Piha saattelee vierailijan aikaan, jolloin kaupungin kapeilla kaduilla kopisivat hevosten kaviot ja kaupunkikuvaa hallitsivat matalat puutalokorttelit portteineen ja pihanperineen. Toivolan Vanha Piha koostuu seitsemästä 1800-luvun lopun kauniista puurakennuksesta: Toivolan talosta, Synnytyslaitoksesta, Puusepän talosta, Kuparisepän talosta, Sparvinin talosta, Makasiineista sekä Pajasta.

Toivolan Vanhan Pihan palveluja ovat myymälä- kahvila- ja museotoiminta, kurssit ja työpajat, ryhmäopastukset, näyttelyt sekä erilaiset tapahtumatKesäkautena Pihan makasiineissa toimii käsityöläisten kesämyymälöitä. Ympärivuotisia vetonauloja ovat käsityöputiikit ja -pajat sekä Keski-Suomen museon käsityöläiskodit.

Kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy Pihan aukioloaikoina ja sen omien tapahtumien yhteydessä. Aukioloajat voi tarkistaa Toivolan Vanhan Pihan verkkosivuilta.

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta