KYSYTTÄVÄÄ?

Monien mahdollisuuksien Laajavuori

kuva: Laajiskuva: Laajiskuva: Laajiskuva: Laajiskuva: Laajiskuva: Laajis

kuva: Laajis

Etsitkö aktiivista tekemistä perheen kanssa, kaveriporukalla tai omaksi iloksi? Urbaani ulkoliikunnan keskus Laajavuori tarjoaa matkailijoille monipuolisia liikunta-aktiviteetteja ja luontoelämyksiä ympäri vuoden. Laajavuori sijaitsee vain seitsemän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, ja sinne pääsee kulkemaan helposti ja nopeasti julkisen liikenteen avulla.

Laajavuoren kauniit maisemat innostavat ulkoilemaan – neljän kilometrin mittaisella luontopolulla voit ihailla metsämaisemia sekä Vuorilampea, josta löydät myös savusaunan, sekä uimapaikan. Laajavuoren huipulta pääset ihailemaan kaupunkimaisemaa sekä läheisiä metsiä ja lampia 227 metrin korkeudesta. Polun varrelta löytyy myös Laavupaikka, jonne on helppo kulkea lyhyempääkin reittiä nauttimaan eväistä luonnon keskelle.

Kokeile talvella Laajiksen laskettelurinteitälumikenkäilyävalaistuja hiihtolatuja tai vaikkapa talvipyöräilyä. Ympäri vuoden Scandic Laajavuoressa riittää tekemistä esimerkiksi nautiskelijoille panoramakylpylässä ja kilpailuhenkisille keilauksen parissa.

Laajavuoressa sijaitsee viiden hyppyrimäen muodostama mäkihyppystadion. Yksi hyppyrimäistä on nimetty jyväskyläläisen, entisen menestyksekkään mäkihyppääjän, Matti Nykäsen mukaan ’Nykäsen mäeksi’ tai ’Nykäsen hyppyriksi’. Nykäsen mäki on ehdottomasti yksi Jyväskylän tunnetuimmista maamerkeistä

Testaa taitosi Laajiksen seikkailupuiston yläilmoissa, joka tarjoaa vaikeustasoja perheen pienimmistä aikuisiin asti. Alamäki potkulaudat tarjoavat hauskaa tekemistä kesäpäivinä. Laajiksen kesäisessä hupimaassa perheen juniorit pääsevät esimerkiksi kokeilemaan pomppurataa ja ajamaan polkuautoilla.

Löydä oma aktiviteettisi alueen kattavasta tarjonnasta. Tutustu myös alueen karttoihin.

Katso Laajavuoren sijainti Google Maps -kartalta

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta