KYSYTTÄVÄÄ?

Tärttämäki

Tärttämäen maisemat syksyn väreissä, kuva: Visit ÄänekoskiTärttämäen maisemat syksyn väreissä, kuva: Visit ÄänekoskiTärttämäen maisemat syksyn väreissä, kuva: Visit ÄänekoskiTärttämäen maisemat syksyn väreissä, kuva: Visit ÄänekoskiTärttämäen maisemat syksyn väreissä, kuva: Visit Äänekoski

Tärttämäen maisemat syksyn väreissä, kuva: Visit Äänekoski

Tärttämäen näköalakallio on Ääneseudun korkeimpia paikkoja, josta on upeat näkymät Keiteleelle, Kuhnamon Tärttälahdelle ja Äänekosken kaupunkiin saakka. Tärttämäki kohoaa 100 metriä viereisen Kuhnamonjärven yläpuolelle, joten huimat maisemat ovat taatut.

Tärttämäen huipulla on näköalatasanne, jolta voi ihastella avautuvia näköaloja. Näköalatasanteen löytää ohittamalla radiomaston. Mäen päällä sijaitsee myös lintu- ja maisematorni, jota ympäröi nykyään kuitenkin niin korkea puusto, että näkyvyys on päässyt heikentymään. 

Tärttämäen päälle pääsee kävellen ja pyörällä. Ensimmäiselle näköalatasanteelle kulku on helppo, mutta mäen päällä olevien lyhyiden maastopolkujen reitti on osittain haastava. Maastopoluilla paras tapa liikkua onkin jalkaisin. Tärttämäen läheisyyteen voi saapua myös autolla, mutta auto on pysäköitävä viimeistään noin puoli kilometriä ennen huippua risteyksen kohdalle tien varteen – paikan huomaa kielletyn ajosuunnan merkistä. Huipulle pääsee jalan tai pyörällä ylämäkeen nousevaa tietä pitkin kohti kiellettyä ajosuuntaa. 

Sekä Jyväskylästä että Äänekoskelta reitti Tärttämäelle on selkeä – tutustu reittiin Googe Maps -kartalla.

On tärkeää huomioida, ettei Tärttämäellä ole talvikunnossapitoa. Kastuessaan kallio on erittäin liukas, joten varovaisuutta tulee noudattaa sateisen ja kostean sään sattuessa. 

Osoite: Tärttämäentie 199, 44100 Äänekoski

Koordinaatit: 62.606690 N, 25.669996 E 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta