KYSYTTÄVÄÄ?

Jyväskylän kiinnostavimmat ostosalueet

Kävelykatu, kuva: Julia KiveläKävelykatu, kuva: Julia KiveläKävelykatu, kuva: Julia KiveläKävelykatu, kuva: Julia KiveläKävelykatu, kuva: Julia Kivelä

Kävelykatu, kuva: Julia Kivelä

Vilkas ja eläväinen kävelykatu

Kun päätät etsiä täytettä vaatekaappiisi tai löytää mielenkiintoista designia kotiisi, sinun on ehdottomasti suunnattava palkitulle Kävelykadulle ydinkeskustaan. Kävelykadun ympäriltä löydät useita ostoskeskuksia; Forum, Jyväskeskus, Torikeskus, Tawast, Hoviraitti, Kolmikulma, Kauppakulma, Kauppakeskus Sokkari ja Väinönkeskus. Ostoskeskuksista sekä kävelykadun pikkupuodeista löydät myös käsityöläisten tekemiä kauniita koruja ja esineitä kotiisi.

Ydinkeskustan liikkeet löydät tästä kartasta!

Boheemi ja välitön Yläkaupunki

Kauppakadun yliopistonpuoleisesta päästä löytyy välitön ja yllätyksellinen Yläkaupunki. Alueen omaleimainen, boheemi tunnelma syntyy pienten putiikkien, ravintoloiden, kahviloiden ja baarien sekä erilaisten kulttuuritapahtumien ja tempausten yhdistelmästä. Kulttuuri näkyy Yläkaupungilla ennakkoluulottomasti – saatat törmätä taidenäyttelyyn vaikkapa optikkoliikkeessä.

Alue toimii näyttämönä suositulle Yläkaupungin yö -kaupunkifestivaalille, joka tarjoilee aina toukokuussa laajan kattauksen kulttuuria ja toimintaa kaikenikäisille festivaalivieraille. Erilaiset konsertit, puistotanssit ja yhteislaulutilaisuudet valtaavat kesäkaudella myös Yläkaupungin oman kesäolohuoneen, Lounaispuiston.

Yläkaupungin liikkeet ja ravintolat löydät tästä kartasta!

Teollisuushenkeä ja designia Vaajakoskella

Industrial-henki tuo Vaajakoskelle ihan omanlaista tunnelmaa! Vaajavirran varrella, noin seitsemän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitseva kaupunginosa hemmottelee matkailijan kaikkia aisteja. Tämä paikka on oivallinen vierailukohde etenkin herkkusuille: istahda kahville puistomaisemien äärelle tai nappaa paikalliset herkut tuliaisiksi.

Upea Naissaari hurmaa Vaajakoskella vierailijan. Saaren puistomainen miljöö vanhoine rakennuksineen sekä vieressä kuohuva Vaajakoski ovat ainutlaatuinen yhdistelmä. Saarella sijaitsee muun muassa kahvila ja kesäteatteri. Vanha, vuonna 1920 rakennettu vesivoimalaitos toimii nykyään näyttely- ja juhlatilana.

Vaajakosken liikkeet ja ravintolat löydät tästä kartasta!

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta