KYSYTTÄVÄÄ?

Maailmanperintöpäivä ryhmille 

The National Board of Antiquities, Visit FinlandThe National Board of Antiquities, Visit FinlandThe National Board of Antiquities, Visit FinlandThe National Board of Antiquities, Visit Finland

The National Board of Antiquities, Visit Finland

Matkalla kuulet tarinaa Struven ketjusta, tilojen historiasta, tutustut Petäjäveden vanhaan kirkkoon ja vierailet lammasfarmilla, jossa myös mahdollisuus ostaa paikallistuotteita. Mukana matkalla opas Mari Putkonen.

 

Matkaohjelma

Bussimatka Korpilahden satamaan, jossa vierailu Höyry Galleriaan. Taidegalleria sijaitsee entisessä vuonna 1900 rakennetussa höyrysahassa. Emalipuu-kaupasta voi hankkia mukavaa itselle tai laadukkaat tuliaiset. Matka jatkuu Laukkalan Kartanoon ja kotimuseoon. Klo 12.00 tutustutaan Taipaleen tilaan, jossa nautimme lähialueen tuottajien raaka-aineista valmistetun lounaan. Taipaleen Tila on vanha sukutila, jossa viljelykset ja karja ovat luomutuotannossa.

Lounaalta jatkamme matkaa Petäjäveden vanhaan kirkkoon, jossa opastettu kierros. Kirkko on merkitty UNESCO:n maailmanperintöluetteloon pohjoismaisen puukirkkoarkkitehtuurin ja hirsirakentamistaidon pitkän perinteen edustajana. Matka jatkuu Lemettilän tilalle, jos juodaan kirkkokahvit. Tilaesittely pidetään maailmanperintöalueella sijaitsevassa Lemettilän kivinavetassa. Petäjäveden kunta on perustettu tilan vanhassa tuvassa vuonna 1868.

Viimeisenä käyntikohteena on Hakamaan lammastila, taiteilija Veikko Hirvimäen syntymäkoti. Täällä voit myös tehdä ostoksia tilapuodissa.

Matkalla kuulet tarinoita myös Struven ketjusta. Struven ketju on kolmiomittausketju Pohjoisen jäämeren ja Mustanmeren välillä. Sillä selvitettiin maapallon muotoa ja kokoa 1800-luvulla. Struven ketju kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Maailmanperintökohteeksi valituista mittauspisteistä kuusi sijaitsee Suomessa. Mittauspisteet ovat historiallisesti tärkeitä, mutta myös erinomaisia näköalapaikkoja.

Hinta alkaen Jyväskylä, kun lähtijöitä vähintään 30 henkilöä. Ryhmänkerääjälle matka veloituksetta.
Kysy tarjous omalta paikkakunnaltasi ryhmat (at) pohjolanmatka.fi tai puh. 0201 303 304.
Puheluhinnat 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.

Katso Pohjolan Matkan esite maailmanperintöpäivästä täältä.

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta