KYSYTTÄVÄÄ?

Vesistö & satamat

Video: Aistikko VisualsVideo: Aistikko VisualsVideo: Aistikko VisualsVideo: Aistikko VisualsVideo: Aistikko VisualsVideo: Aistikko VisualsVideo: Aistikko VisualsVideo: Aistikko VisualsVideo: Aistikko VisualsVideo: Aistikko Visuals

Video: Aistikko Visuals

 


Jyväskylää ympäröi kauttaaltaan upean vehmas vesistöjen luonto. Suurin Jyväskylän seudun järvistä on Päijänne, joka on Suomen järvistä toiseksi suurin. Kanavareittejä pitkin Päijänteen vesistöä voi veneillä pohjoisessa aina Pielavedelle asti ja etelässä Lahteen. Päijänteeltä pääsee Äijälänsalmea pitkin mukavasti myös Jyväsjärvelle Jyväskylän satamaan, joka tunnetaan myös Lutakon satamana. Uudistunut ja palveluiltaan monimuotoinen Lutakon satama on ottanut paikkansa kaupunkilaisten kesäolohuoneena ja Jyväsjärveä kiertävän Rantaraitin sydämenä. Sieltä löydät myös upean risteilijälaivaston, charter-aluksia ja vaikkapa saunalautan unohtumatonta kesäiltaa varten. Jos haluat saada eniten irti Jyväskylän seudun vesiaktiviteeteista Keski-Suomen kauniissa järvimaisemissa, niin katso myös vinkkilistamme kesäpäivän viettoon järvimaisemissa.

Veneilijälle on lisäksi tarjolla upeita luonnonsatamia, joiden kruunu on kaupungin hallinnoima, luonnonkaunis Mämminiemi. Unohtumattoman kesäisen elämyksen vesillä voi kokea myös Päijänteen virkistysalueyhdistysten ylläpitämissä saunoissa, joiden rehevät löylyt on lunastettavissa nimellismaksua vastaan.

Jyväskylän sisäjärvien melontareitit uimarantoineen ja levähdyspaikkoineen löytyvät kootusti yhdestä oppaasta. Nouda omasi (hinta 5€) Jyväskylän kaupungin liikuntainfosta tai Jyväskylä-infosta.

 
 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta