KYSYTTÄVÄÄ?

Näkökulma


Liikuntakaupunki, luonto ja me

"Jyväskylä tunnetaan valtakunnallisesti aktiivisena liikuntakaupunkina, josta löytyy voittajia joka lähtöön. Menestystä on kertynyt niin uinnista, eri hiihtolajeista, aerobicista, tanssista, jalkapallosta kuin jääkiekostakin – vain muutamia mainitakseni.

Monelle kaupungistamme tulee mieleen myös Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU). Näistä olemmekin itse kovin ylpeitä. Lisäksi Jyväskylä tarjoaa kaikille loistavia, myös maksuttomia, liikuntamahdollisuuksia. Näistä hyvänä esimerkkinä mainittakoon Rantaraitti, tuo viihtyisä Jyväsjärven rantaa kiertävä kevyen liikenteen väylä. Rantaraitti toimii oivallisena näyttämönä myös monissa tapahtumissa. Esimerkiksi noin 3 000 henkilöä on vuosittain kiertänyt sen Finlandia Marathon -tapahtumassa. Talvella Jyväsjärvellä on suosittu retkiluistelurata, joka on mielestäni yksi kaupungin parhaista palveluista liikunnasta ja erityisesti luistelusta pitäville. Eikä tässä yhteydessä sovi unohtaa kaupungin monipuolisia ja maastoltaan vaihtelevia latuverkostojakaan.

Liikunnan, tapahtumien ja vesistöaktiviteettien mahdollisuudet yhdistää upeasti uudistuva Lutakon satama-alue. Kesällä 2014 satamasta pääsee laivalla esimerkiksi Jyväskylän asuntomessuille. Lähivuosien aikana tavoitteenamme on kehittää satama-alueesta ympärivuotinen, urbaani ja viihtyisä olohuonemainen kaupunkitila. Uskallankin väittää, että satamastamme tulee yksi Sisä-Suomen ”siisteimpiä” ja sinne kannattaa tulla viihtymään vähän kauempaakin.

Puhdas luonto ja sijainti vesistöjen äärellä ovat todellakin merkittäviä vetovoimatekijöitä Jyväskylälle. Suomen toiseksi suurin järvi, Päijänne, alkaa Jyväskylän kainalosta ja jatkuu kauaksi etelään. Lisäksi rantaviivaa kaupungista löytyy jopa noin 1 500 kilometriä. Rauhallinen marjametsä tuoksuineen, puhdas järvi kaloineen, kirkas kesäyö luonnonsatamassa, seikkailu saunalautalla tai perinteisemmin lempeät löylyt aidossa savusaunassa…näitä elämyksiä ja paljon muuta haluamme tarjota kaupungissamme vieraileville matkailijoille – hymyn kera!”

 

 

Jan Viilos,
Jyväskylän kaupunki,
katu- ja satamamestari

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta