KYSYTTÄVÄÄ?

Rantaraitti

Kuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-EskolaKuva: Tero Takalo-Eskola

Kuva: Tero Takalo-Eskola

 

Luonto keskellä kaupunkia

Rantaraitti on kevyenliikenteen väylä, joka kiertää koko Jyväsjärven ympäri ja se on Jyväskylän suosituimpia liikunta- ja virkistysalueita. Rantaraitti tuo luonnon keskelle kaupunkia ja tarjoaa täten erinomaiset puitteet liikkumiselle. Kesäisin raittia voi kiertää jalkaisin, pyöräillen tai rullaluistellen ja talvella järven jäälle pääsee luistelemaan, hiihtämään ja vaikkapa juoksuttamaan koiria.

Noin 13 kilometrin lenkki kulkee usean kaupunginosan läpi, joten kaupunki hahmottuu lenkin aikana aivan uudella tavalla. Kuokkalan silta jakaa Rantaraitin kahteen osaan, jolloin koko järveä ei tarvitse kiertää kerralla. Raitin varrella on muun muassa viihtyisä Lutakon satama, jossa voi levähtää lenkkeilyn lomassa, vuoden 2014 asuntomessualue Äijälänrannassa ja kaksi Jyväskylän yliopiston kampusaluetta: Mattilanniemi ja Ylistönrinne. Reitiltä löytyy myös neljä uimarantaa, lintutorni, koiranuittopaikka, Sulkurannan siirtolapuutarha ja laiduntaapa reitin varrella kesällä lampaitakin, joten nähtävää on kaikenikäisille. Raitin ollessa tärkeä kulkuväylä eri kaupunginosista keskustaan siellä näkeekin päivittäin niin koulu- ja työmatkalaisia, lenkkeilijöitä kuin koiranulkoiluttajia.

 

Rantaraitista Suomen suurin kuntosali 

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi syksyllä 2016 Jyväsjärven rantaraitin kehittämissuunnitelman. Tulevaisuudessa kokonaisuus koostuu seitsemästä suuremmasta liikuntapuistosta, kahdeksasta kuntoilupisteestä ja viidestä reitillä jo olevia rakenteita hyödyntävästä pisteestä.

Rantaraitti tarjoaa hyvät puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Syksyisin raitti täyttyy Finlandia Marathonin osallistujista ja kesäisin erityisesti sataman seutu täyttyy festivaalikävijöistä.

Tutustu Rantaraittiin lisää tästä http://jyvaskyla.netpaper.fi/4273

 Visit Jyväskylä haastaa sinut ylittämään itsesi liikunnallisesti Jyväskylän upeimmissa kohteissa, katso tästä Rantaraitin haastevideo!
 
 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta