KYSYTTÄVÄÄ?

+

 Vihreä Jyväskylä

Kuva: Atacan Ergin

 

 

Kohti resurssiviisautta

Viisas resurssien käyttö on kovaa vauhtia nousemassa kansainväliseksi kilpailuvaltiksi ja
Jyväskylä on matkalla resurssiviisauden edelläkävijäksi. Jyväskylän kaupungin ja Sitran yhteishankkeen tavoitteena on tehdä kierrätystaloudesta ja energiatehokkuudesta arkipäivää ja vähentää ympäristöhaittoja yhdessä asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Jyväskylä on kierrätyksen edelläkävijä ja kaupungissa on myös valtavasti bioenergia- alan osaamista. Puhdas kotimainen luomu- ja lähiruoka ovat täällä arvossaan ja myös yhteisöllinen kaupunkiviljely on rantautunut Kankaan alueelle. Jyväskylässä on viihtyisä ja vilkas kävelykeskusta, jota on helppo tutkia jalan ja kauemmaksi suunnatessa pyörä on suosittu valinta menopeliksi!

 

Vihreitä vaihtoehtoja matkailijoille

 

Lomailuunkin voi ottaa vihreän ja vastuullisen otteen ja Jyväskylän seudulla se sujuu varsin vaivattomasti! Joukkoliikenne pelaa hyvin ja pyörällä paikasta toiseen liikkuminen on helppoa. Esimerkillinen matkailija ottaa ympäristön huomioon ja on energiatehokas. Eikä seudulla matkustaessa kannata unohtaa myöskään Keski-Suomen tuoreesta lähiruuasta nauttimista. 

Karttaan on koottu kattavasti Jyväskylän seudun vihreitä vaihtoehtoja matkailijoille. Tarjolla on kattavasti vinkkejä muun muassa hemmotteluun ja hyvinvointipalveluihin, luomutiloihin ja muuhun maaseutumatkailuun, aina ekoshoppailuun asti. Tutustu kohteisiin!

Vihreät majoitusvaihtoehdot Jyväskylän seudulla 

 

 Kaikki kohteet kartalla

Mikäli kartta ei näy selaimessasi, löydät sen myös täältä.

 

   

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta

BONGAA MATKAILU!
 • Matkailuneuvonta

  Matkailuneuvonta

  1.6.2016

  Kysyttävää? Piipahda Jyväskylä-Infoon!
  Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
  p. (014) 266 0113
  matkailu[at]jkl.fi.
  Avoinna ma 10-17 ja ti-pe 10-16