Pääsiäinen Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Pääsiäisloman aikaan auringonpaiste ja linnunlaulu valloittavat Keski-Suomen kevään. Pääsiäinen 2023 Keski-Suomen ainutlaatuisissa järvimaisemissa koostuu ihanista hetkistä majoituskohteissa, tuoreista kulttuurin tuulista ja tietenkin hauskoista aktiviteeteista. Pääsiäisruoka, luontokohteet ja Jyväskylän ja Himos-Jämsän tapahtumien kirjo houkuttelee vierailemaan! Lue kootut pääsiäisvinkit ja valitse sinulle sopivin tapa viettää ainutlaatuinen pääsiäisloma Keski-Suomessa.

#visitjyvaskylaregion

Nuku hyvin majoituskohteissa

Pääsiäisen majoituspaikka vielä etsinnässä? Kylpylän poreisiin pääsee sukeltamaan Peurungassa, jonne on Jyväskylästä vain puolen tunnin ajomatka. Peurunkaan pääsee myös bussilla! Keski-Suomi tunnetaan erityisesti mökeistään, eikä mökkimajoituksen luvattu maa petä tänäkään pääsiäisenä. Tunnelmallista mökkimajoitusta löytyy esimerkiksi LomaLeivosta, Riihivuoren Lomakylästä ja Villa Paasirinteeltä – kaikki nämä sijaitsevat 30–50 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä.

Aktiviteetteja rakastavalle HimosLomat ja Varjola ovat takuuvarmoja majoitusvaihtoehtoja sesongista riippumatta. Tänä pääsiäisenä HimosLomilla ihastellaan maisemia moottorikelkkasafarilla ja Varjolassa voi testata vaikkapa arktista kelluntaa! Tutkaile ihmeessä myös muita Keski-Suomen majoitusvaihtoehtoja.

Kaupunkilomailijalle oiva valinta on Jyväskylän Scandic-hotellit, joista jokainen voi valita mieluisensa sijainnin: keskustan sykkeessä sijaitseva Scandic Jyväskylä City, Matkakeskuksen kupeen Scandic Jyväskylä Station vai Laajavuoren luontomaisemien Scandic Laajavuori? Tutustu myös muihin Jyväskylän hotellivaihtoehtoihin.

Kuva: Villa Paasirinne

Syö hyvin

Mitä olisi pääsiäinen ilman kunnon pääsiäisruokaa? Pappilan Pidot Keuruulla kattaa pöydän sekä lauantaina että sunnuntaina, kun lauantaina keuruulaisen maalaispihapiirin tunnelmaa värittää Pääsiäisen Lauantailounas ja sunnuntaina Pääsiäisbrunssi. Pappilan Pidot kuuluvat Vanhan Keuruun alueeseen, jonne ajaa Jyväskylästä noin 50 minuuttia.

Jyväskylässä päästään myös pääsiäisen tunnelmaan, kun suosittu puutarhakeskus Viherlandia kattaa pääsiäisbrunssin Ravintola Eedenissä. Ruokailun jälkeen kannattaa ehdottomasti mennä kevätkukkaostoksille! Myös Naissaaren Koskenhengessä nautiskellaan pääsiäisbrunssin äärellä.

Kuva: Julia Kivelä

Tanssi livemusiikin tahtiin

Pääsiäisenä on aikaa rentoutua livemusiikin äärellä. Keurusselän järvimaisemissa viihdettä on tarjolla peräti neljänä päivänä: torstaina lomailijoita viihdyttää 6.4. Duo 20’cent, perjantaina 7.4. Kake Randelin & Company, lauantaina 8.4. Antti Ahopelto & Etiketti ja sunnuntaina 9.4. Yölintu! Kannattaa ehdottomasti tutustua myös Keurusselän pääsiäispakettiin.

Myös Jämsässä kajahtaa, sillä Ravintola Pikiksessä fiilistellään livemusiikkia joka päivä 6.–8.4. Pikiksessä, jonne on noin 50 minuutin ajomatka Jyväskylästä, tunnelman nostattavat kattoon Turisti, Hesaäijä & Faija ja Frederik! Petäjävedellä juhlitaan Ravintola Kanttarissa, jossa livemusiikkia esittää Jore Marjaranta.

Jyväskylässä bailataan Mouhousin tahtiin legendaarisessa Lutakon Tanssisalissa ja jammaillaan Stigin säveliin Londonissa.

Kuva: Aki Rantala

Puuhastele lasten kanssa

Tekemistä lapsille ja lapsenmielisille löytyy Keski-Suomesta ympäri vuoden. Tänä pääsiäisenä kohokohtiin kuuluvat Tarhalehdon tilan ponikerhot ja talutusratsastukset, joissa perheen pienimmät pääsevät tutustumaan poneihin ja hevosiin! Tarhalehdon tilalle pääsee Jyväskylästä nopeasti, sillä ajomatka kestää vain puolisen tuntia.

Kylpylä on aina takuuvarma hitti lasten keskuudessa. Laukaassa hauskat vesileikit mahdollistaa kylpylähotelli Peurunka, jossa on pääsiäisenä myös upea noutopöytä ja muita vauhdikkaita aktiviteetteja, kuten keilailua ja fatbike-ajoa. Myös Scandic Laajavuoressa on ihana kylpylä ja lisäksi paljon hauskaa pääsiäisohjelmaa perheen pienimmille! Jyväskylässä Mäki-Matin perhepuistossa toimiva Vanha Kunnon Kahvila on avoinna pääsiäisenä perjantaina ja lauantaina.

Vauhdikkaimmat hurjapäät suuntaavat Jyväskylän Karting Centeriin ottamaan selvää sisäratojen mestaruudesta tai Kannonkoskella sijaitsevaan Piispalaan haastamaan kaverit talvisuunnistuksessa! Kannattaa tutustua Keski-Suomen muihinkin lasten suosiossa oleviin kohteisiin.

Kuva: Peurunka

Tee pääsiäisostoksia

Pääsiäisen sisustukseen usein yhdistetään kirkkaat kevään värit, kuten keltainen ja vaaleanvihreä. Multialla käsin valetut Kalevantulen kynttilät tuovat väriä kevätsisustukseen, ja niitä voi ostaa aprillipäivänä 1.4. Kalevantulen Kevätkarkeloista klo 11–14. Tämä ei ole aprillipila!

Paikalliset sen tietävätkin, että Jyväskylän keskustassa sijaitsevalta Toivolan vanhalta pihalta voi tehdä todellisia paikallisia löytöjä. Pääsiäiseen voi valmistautua esimerkiksi Lankakauppa Titityystä valittujen värikkäiden lankojen tai suussa sulavien Valkoisen Puun herkkujen avulla!

Äänekoskella pääsiäisen ostokset tehdään Hietaman Vierastalolla, jossa järjestetään 26.3. Pääsiäismyyjäiset ja Pasta Pop Up.

Kuva: Rinna Valjakka

Lumoudu luontokohteista

Luonnossa liikkuminen keväisen auringon porottaessa tekee ihmeitä jaksamiselle. Keski-Suomen ihanimpiin luontokohteisiin lukeutuu Häähninmäen ulkoilualue, joka palkittiin vuonna 2022 Suomen toisiksi parhaaksi retkipaikaksi. Häähninmäeltä löytyy muun muassa noin 20 metriä korkea näkötorni, jonka huipulta aukeaa henkeäsalpaavat maisemat keskisuomalaiseen luontoon!

Keski-Suomesta löytyy myös neljä eri kansallispuistoa, joista jokainen tarjoaa kävijälle erilaisia maisemia. Etelä-Konneveden kansallispuiston jäästä pikkuhiljaa sulavat vesistöt ja jylhät kalliomaisemat lumoavat kevätauringossa, ja Salamäjärven kansallispuiston laajat reittiverkostot ja monipuoliset maisemat hurmaavat pääsiäisretkeilijän. Vuokraa lumikengät ja rentoudu keskisuomalaisen kansallispuiston maisemissa!

Kuva: Hankasalmen latu ja polku

Jaa pääsiäistunnelmasi sosiaalisessa mediassa #visitjyvaskylaregion

Sinua saattaisi kiinnostaa myös…

Henkilö istuu kiven päällä metsässä, jossa on hieman lunta näkyvillä.

Luontokohteet Keski-Suomessa

4 henkilöä hiihtämässä uimapuvut päällä

Tutustu Tapahtuma­koosteeseen

Lapset uimassa AaltoAlvarissa

Tekemistä lasten kanssa