Päivä Jämsässä

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Himos-brändistään tunnettu Jämsä luo matkailijoille monipuolisia elämyksiä ympäri vuoden. Himoksen aktiviteettien, tapahtumien ja luksusmajoituksen lisäksi Jämsän alue tarjoaa katsauksen elävään suomalaiseen saunaperinteeseen sekä uniikkiin paikalliskulttuuriin. Jämsä on Himos ja paljon muuta: iloista juhlaa, luonnonrauhaa, hyvinvointia, herkullista paikallista ruokaa ja persoonallisia ostoskohteita. 

Jämsän monipuoliseen matkailutarjontaan tutustumisen voi aloittaa Juokslahdella sijaitsevasta Saunakylästä. Saunakylä on historiallisesti merkittävä kohde, jonka suomalaisesta saunakulttuurista kertoviin savusaunoihin voi matkailija kesäaikaan tutustua yleisövuoroilla löylyistä nauttien. Saunomisen jälkeen maittavaa ruokaa tarjoaa hirvieläimistään tunnettu Ravintola Hirvikartano. Herkullisia ravintola-annoksia odotellessa vieraat pääsevät ruokkimaan sekä halutessaan pussaamaan hirveä!

Kuva: Timo Marjala

Ruoan jälkeen on hyvä suunnata aktiviteettien pariin Himokselle. HimosLomien tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin ympäri vuoden aina ulkoilmasafareista keilaukseen. Himos Golfilta lajin harrastajat löytävät monipuoliset kentät ja talvisin Hiihtokeskus Himoksen palkitut rinteet täyttävät hurjimpienkin laskettelijoiden toiveet. Myös perheen pienimmät on huomioitu ja heille sopivaa, talvista puuhaa tarjoaa laskettelurinteiden Lumila. Kesäisen tekemisen pariin lapsiperheet voivat suunnata myös Jämsän keskustaan Maauimalan liikuntapuistoon. Jämsässä matkailija pääsee kokemaan lisäksi koiravaljakkoajelua McAhon Safareilla. Rallifanien ehdoton käyntikohde Jämsässä on Kievari Rantapirtti.

Kuva: HimosLomat

Ostoksista kiinnostuneille on Jämsällä tarjota lukuisia uniikkeja kohteita. Aikaa voi viettää keskustan ihastuttavilla kirpputoreilla, pistäytyä Witikkalan kartanossa tai persoonallisessa Vehkala Jeans Dealerin kivijalkaputiikissa. Jämsän Partalassa sijaitsevat paikallisen huopakulttuurin edustajat Huopatehdas J. Alho sekä Lahtiset tehtaanmyymälöineen. Keski-Suomen ainoa viinitila Uusi-Yijälä puoteineen on myös ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Koskenpäälle avatusta Koskenpään Kammarista löytyy takuulla matkamuistoja ja tuliaisia jokaiseen makuun.

Kuva: Lahtiset

Nälän alkaessa kurnia aktiviteettien ja ostosten jälkeen Jämsässä matkaaville on useampi paikka josta valita. Keskustassa sijaitseva Bistro & Pub Hilpeä Hirvi tarjoilee maukasta kotiruokaa tunnelmallisessa miljöössä. Himoksen alueella palvelee useampi ravintola ja maistuvat vaihtoehdot jokaiselle löytyvät myös viinimyymälän yhteydessä sijaitsevasta Ravintola Patapirtistä. Illaksi ohjelmaa kaipaaville Himos Areena tarjoaa ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja monipuoliset esiintyjät. Ravintola Pikis on myös tullut tunnetuksi vaihtuvasta esiintyjäkattauksesta sekä lämpimästä ilmapiiristä. Aivan Jämsän keskustan sydämessä Akuliina viihdyttää kesäaikaan niin paikallisia kuin matkailijoita.

Kuva: Julia Kivelä

Majoituksen suhteen matkailijalla on Jämsässä mistä valita. Himoksen alueen mökkitarjonta palvelee mökein ja luksushuviloin. Alueella on useampia majoitusta tarjoavia toimijoita ja HimosLomien lisäksi esimerkiksi Himosmajoituksen mökeistä löytyy sopivia vaihtoehtoja niin perheille kuin ystäväporukoille. Rauhallisempaa ja tunnelmallisempaa majoitusta etsiville hyviä vaihtoehtoja ovat Boutiquehotelli Villa Klubiranta sekä Maalaishotelli Morva. Luonnonrauhaa etsiville perheille ja ryhmille Palvia Glamping tarjoaa loistavat puitteet majoittumiseen vain lyhyen matkan päässä keskustan palveluista. 

Kuva: HimosLomat

Ps. Tiesitkö, että Jämsä on tunnettu myös luontokohteistaan? Siellä sijaitsevat esimerkiksi tiettävästi Keski-Suomen korkein ja jyrkin vapaana virtaava vesiputous Juvéninkoski sekä Synninlukon rotkolaakso.