KYSYTTÄVÄÄ?

Jyväskylän Lutakon satama

Jyväskylän Lutakon satama. Kuva: Julia Kivelä

Jyväskylän Lutakon satama. Kuva: Julia Kivelä

Jyväskylän Lutakon satama. Kuva: Julia Kivelä

Lisää kohde matkasuunnitelmaan

Kesäaikaan Jyväskylän Lutakon Satama muuntautuu kaupunkilaisten ikiomaksi olohuoneeksi, jossa viihtyvät kaiken ikäiset! Aivan keskustan ja Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa satamassa voit nauttia aurinkoisista kesäpäivistä, mukavista aktiviteeteista ja monipuolisista makuelämyksistä. Jyväskylän Lutakon satamasta löytyy 46 vierasvenepaikkaa.

Järviristeilyt, saunalautat, rantaraitti ja muut järvielämykset

Päijänteen pohjoisimman matkustajasataman titteliä kantava Jyväskylän satama toimii lähtöpaikkana erilaisille risteilyille, kuten M/S Rhean ja Päijänne-Risteilyt Hildenin lähivesiristeilyille. Jyväskylästä voi seilata mukavasti esimerkiksi Lahteen, Jämsään, Suolahteen, Laukaaseen ja Viitasaarelle. Risteily on mahtava tapa kokea Päijänteen järvimaisemat, ja samalla nauttia risteilyalusten herkullisista noutopöydän antimista. Molemmilla laivoilla on myös erilaisia teema- ja keikkaristeilyjä! Muita tilaus- ja järviristeilyjä tarjoavia ovat esimerkiksi M/S Hilja ja M/S Satu.

Satamasta on mahdollista lähteä risteilemään myös saunalautalla. M/S Löyly, SS Kippari, M/S Selipaatti ja  Saunalautta M/S Sininen Piippu vuokraavat saunalla, aurinkoterassilla ja grillillä varustettuja saunalauttoja yksityiskäyttöön. Löylyjen välissä on mukava pulahtaa vilvoittelemaan virkistävään järviveteen. Järvimaisemista voi nautiskella myös vuokraamalla asuntoveneen, joka on varmasti ikimuistoinen kokemus! Huimapäistä menoa kaipaavat voivat hypätä satamasta vuokrattavien vesijettien kyytiin tai testata villinnäköistä flyboard-lentoa. Vesillä tai satamassa liikkuessaan voi bongata Kuokkalan sillan, joka on yksi Jyväskylän tunnetuimpia maamerkkejä

Kivenheiton päässä satamasta sijaitseva Gr8 Wake tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden viilettää vedenpintaa pitkin wakeboardin kyydissä. Kaksimastoinen wakeboard-kaapelirata hyppyreineen on kokemisen arvoinen elämys! Gr8 Wake vuokraa myös SUP-lautoja, jotka ovat oiva menopeli astetta rauhallisempaan järvimaisemien fiilistelyyn. SUP-laudan voi napata vuokralle myös Lilliputti-minigolfradalta. Poikkea samalla golfaamaan! 

Satamasta löytyy myös aktiviteetteja joka lähtöön! Jyväskylän Rantaraitti on Suomen suurin ulkokuntosali, jonka reitti kiertää koko Jyväsjärven ympäri. 13 kilometrin lenkki tarjoaa vaihtelevia maisemia Jyväskylän eri kaupunginosissa, ja reitin varrella olevassa satamassa on mukava levähtää lenkkeilyn lomassa. Halutessaan lenkkiin saa kätevästi yhdistettyä lihaskuntotreenin sataman ulkoilmakuntosalilla, joka tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen lihaskuntoharjoitteluun. Rantaraitin varrella on lähivuosien aikana yhteensä 20 erilaista liikuntapaikkaa. Aktiviteettipäivän jälkeen voit vilvoitella muutaman minuutin päästä satamasta löytyvällä Lutakon uimarannalla.

Ruokaa, juomaa ja tapahtumia Jyväskylän satamassa

Nappaa mukaasi viltti sekä piknik-eväät, ja suuntaa sataman laajalle viheralueelle lounastamaan hyvässä seurassa. Eväät voi ostaa esimerkiksi Lutakonaukion ruokakaupasta. Retkieväiden lisäksi makunystyröille herkkuja tarjoaa viehättävä aurinkoisella terassilla varustettu Konttiravintola Morton. Mukavaa järvitunnelmaa tarjoavat satamassa kelluvat ravintolalaivat Gaia, Musta Magia ja Kavaljeeri II. Ravintolalaivan auringossa kylpevällä kannella voi nauttia maittavan aterian tai raikkaan drinkin järvimaisemien tähyilyn lomassa. Tunnelmaa kohottavat entisestään Mustan Magian live-musiikkiesitykset.

Jälkiruualle on aina tilaa – Satamakahvilan laajasta jäätelövalikoimasta löytyy oma suosikki jokaiseen makuun ja vohvelikahvila Vohvelsson tarjoaa suussa sulavat vohvelit ihanilla täytteillä. Konttiravintola Mortonin yhteyteen kesällä 2020 avattu kahvila on raikas lisäys sataman tarjontaan; viihtyisällä terassilla voit nauttia vaikkapa smoothien, jääkahvin tai ihanan pannukakkuannoksen.

Sataman ravintolatarjonta on laajentunut kesällä 2020 – uusi tulokas on nimeltään terassiravintola Keidas Sohwi, jossa on vehreä, viherkasveilla ympäröity aurinkoterassi. Järvimaisemien ääressä on mahtava paistatella kesäpäivää ja nauttia ruokalistan ihanista herkuista, sekä kylmistä juomista. Toinen sataman uutuus on Lutakonaukion iso terassialue, jossa voit nauttia OlutKontin, Matsi Barin ja Musta Magian antimista.

Satamassa sijaitseva Lutakonaukio on tunnettu tapahtumista. Lutakonaukion tapahtuma- ja festaritarjonta on laaja, suurten kokoluokkien Neste Rallysta ja Suomipop-festivaalista aina pienempiin toritapahtumiin. Ei pidä myöskään unohtaa maankuulun rock-klubi Tanssisali Lutakon keikkoja! Lutakonaukion laidalta satamasta löydät myös palkitun Solo Sokos Hotel Paviljongin, messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin sekä italialaisten makujen Trattoria Aukion. Muutaman askeleen päässä aukiolta, punatiilisten rakennusten katveessa sijaitsee myös rouhea ravintola Le Qulkuri.

Täällä näet kaikki satama-alueen ravintolat kartalla.

Jyväskylän Lutakon satama veneilijöille

Veneilijöille Jyväsjärven rannalla sijaitseva Lutakon satama on viihtyisä ajanviettopaikka kaiken ikäisille. Lutakon satama sai vuonna 2017 kunniamaininnan Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama äänestyksessä. Satamassa on 46 vierasvenepaikkaa. Satamassa on myös vuokravenetoimintaa. 

Veneilijöille on tarjolla seuraavat palvelut:

 • Sähkö
 • Vesi
 • Jätepiste (myös veneilijöiden vaarallisten jätteiden vastaanotto)
 • Septi (käytössä 1.5.-15.10.)
 • Pilssi (käytössä 1.5.-15.10.)
 • WC
 • Suihku
 • Vaatehuoltotilat
 • Puhelin
 • Polttoainejakelu
 • Laskuluiska
 • Matkustajalaituri

Vierasvenelaiturin käytöstä perittävät maksut löydät täältä. (Maksut suoritetaan Satamakahvilaan. Tiedustelut: 040 070 6691). 

Jyväskylän keskustasta pääsee Lutakon satamaan kätevästi JYTAKSIn kiinteillä taksihinnoilla.

Tervetuloa viihtymään vieraaksemme upeaan Lutakon satamaan Jyväskylään!


Yhteystiedot

Satamakatu 8
40100 Jyväskylä
www.msrhea.fi/
 

Map

Yhteystiedot

Satamakatu 8
40100 Jyväskylä
www.msrhea.fi/

Varustelu ja lisäpalvelut

 • Kahvila
 • Ravintola
 • Vierasvenesatama
 • Polttoaineen ja juomaveden tankkaus
 • Septin ja pilssin tyhjennys
 • Sähköt
 • Peseytymistilat