KYSYTTÄVÄÄ?

Kapeenniemi

Kuva: Ilona Pietiläinen

Kuva: Ilona Pietiläinen

Kuva: Ilona Pietiläinen

Lisää kohde matkasuunnitelmaan

Kapeenniemi on virkistys-, koskikalastus-, luonnon- ja maisemansuojelualue, joka on Ääneseudun kuntien yhteisessä omistuksessa. Suurin osa alueesta on virkistyskäyttöaluetta, jossa jokainen voi yleisten jokamiehenoikeuksien mukaan retkeillä.

Kapeenniemellä on monipuolinen polkuverkosto, joka sopii hyvin luontoretkeilyyn. Polkuja on eritasoisia, joten kukin retkeilijä voi valita omaan tasoonsa sopivan, itselleen mieleisen polun. Alueella on retkeilijöille tarjolla myös laavuja, nuotio-, teltta- ja näköalapaikkoja.

Kapeenniemeä ympäröi puolentoista kilometrin pituinen vesialue, johon kuuluvat kosket Kapeenkoski, Makasiinikoski, Luijankoski ja Kärmekoski. Sen lisäksi Kapeenniemessä sijaitsee useita historiallisesti arvokkaita kohteita, kuten Honkaristi, Ristinkivi, lahkomylly ja aittakylä. Maisemaa hallitsee Luijanharju, joka kuuluu harjujaksoon, joka alkaa Laukaasta ja päättyy Saarijärven rajalle.

Kapeenniemen eteläkärjestä löytyy alue nimeltä Myllyniemi, jossa sijaitsee vanha vesimylly, myllärintupa, aittoja, sauna, savusauna sekä wc. Myllyniemen lähistöllä, Vatian rannalla, sijaitsee alueen päärakennus Kapeen Kievari, jossa on mahdollista järjestää tilaustapahtumia. Yksityistilaisuuden aikana Myllyniemen alue ei ole vapaasti ulkoilukäytössä.

 

Lue lisää https://www.visitaanekoski.fi/nae-ja-koe/109/kapeenniemen-virkistysalue

Yhteystiedot

Kapeenkoskentie 67
44250 Äänekoski
p. 020 6323257

Aukioloajat

Vuoden ympäri
 

Map

Yhteystiedot

Kapeenkoskentie 67
44250 Äänekoski
p. 020 6323257

Aukioloajat

Vuoden ympäri