KYSYTTÄVÄÄ?

Jyväskylä Sinfonia

Jyväskylä Sinfonia, kuva: Tuukka Järventausta

Jyväskylä Sinfonia, kuva: Tuukka Järventausta

Jyväskylä Sinfonia, kuva: Tuukka Järventausta

Lisää kohde matkasuunnitelmaan

Jyväskylä Sinfonian syyskausi 2019 tuo estradille nuoren polven uusia lahjakkuuksia, eturivin kapellimestareita sekä erilaisia teemakonsertteja

Jyväskylä Sinfonian syyskausi 2019 vie kuulijat tutkimusmatkalle sävelaarteiden arkistoon. Kantaesitämme Kalevi Ahon bassoklarinettikonserton, konsertoimme maakunnassa ja yhdistämme voimamme yhteiskonserteissa Kymi Sinfoniettan kanssa. Tuomme estradille nuorista nousevista solisteista Leonardo Chiodon, Rebecca Roozemanin ja Virva Puumalan, ja kauden merkittävinä kapellimestarivieraina ovat Eva Ollikainen, Kensho Watanabe sekä Okko Kamu. Mieskuoro Sirkat juhlii 120-vuotista taivaltaan omassa konsertissaan, ja Vanhan musiikin joulu -konsertissa siirrymme barokin hurmaavaan maailmaan. Uudenvuodenaattona 31.12. ensi-iltansa saa Jyväskylän Oopperan La Bohème, jossa orkesterina toimii Jyväskylä Sinfonia. Oopperan johtaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari Ville Matvejeff.

Syyskauden avauskonsertissa saamme kunnian kantaesittää Kalevi Ahon uuden tilausteoksen, jonka solistina on bassoklarinetisti Mikko Raasakka. Huippuvieraamme, kapellimestari Eva Ollikaisen johtamassa konsertissa puolestaan Šostakovitšin sellokonserton solistina soittaa nuori sellistisensaatio Leonardo Chiodo. Syyskuun konserttikiertueemme vie meidät Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan johdolla Jyväskylän lisäksi Hankasalmelle ja Jämsään.

Sellotaiteilija Tuomas Ylinen tulkitsee lokakuun alussa Schumannin melankolisen kauniin ja hieman arvoituksellisen sellokonserton. Tämän konsertin uusinta kuullaan myös Saarijärvellä. Japani-teemainen konserttimme vie eksoottiselle matkalle shakuhachi-taiteilija Tadashi Tajiman johdolla. Japanilaista ohjelmaa tasapainottamaan on valittu venäläisen Igor Stravinskin sekä W. A. Mozartin musiikkia. Lokakuussa estradille nousevat myös oman orkesterimme soittajat, kun lyömätön klarinettipari Gil Shaked-Agababa ja Kristjan Parts pääsee irti.

Jyväskylä Sinfonian ja Kymi Sinfoniettan yhteistyö jatkuu marraskuussa! Kahden orkesterin konserteissa ohjelmassa on Lindbergin, Sibeliuksen ja Rahmaninovin musiikkia. Sibeliuksen viulukonserton solistina soittaa Juhani Heinonen -kilpailun voittaja Rebecca Roozeman. Maestro Okko Kamu puolestaan johtaa Mieskuoro Sirkkojen kansallisromanttisen juhlakonsertin joulukuussa ennen barokkiteemaista joulukonserttiamme Taulumäen kirkossa. 

14.11. Paviljongissa Erin ja Jyväskylä Sinfonia! Persoonallisesta äänestään ja koskettavista tulkinnoistaan tunnettu Erin on yksi maamme suosituimpia ja valovoimaisimpia artisteja, jolla on takanaan vuosikausien menestyksekäs ura. Jyväskylän Paviljongissa 14.11. akustisen folkmusiikin sävyt, kepeät ja kujeileva tunnelmat sekä elektropopin elementit soivat Erinin suurimmissa hiteissä, joita täydentää sinfoniaorkesterin suuri ja pehmeä sointi.

Syksyn juonnetut päiväkonsertit kuullaan keskiviikkoisin 2.10. ja 23.10. klo 12 ja niissä on osa iltakonserttien ohjelmasta.

Tutustu lisää Jyväskylä Sinfonian konsertteihin ja monipuoliseen toimintaan osoitteessa www.jyvaskylasinfonia.fi

 

Liput:

Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälä, Vapaudenkatu 36, p. 014 266 0110
Lippupiste, www.lippu.fi, p. 0600 900 900 (palvelumaksu 1,50–3,50 €/lippu)

Yhteystiedot

Puistokatu 2 A, Jyväskylä
p. 014 266 4167
jkl.sinfonia@jkl.fi, www.jyvaskylasinfonia.fi
Liput: p. 014 266 0110, www.lippu.fi
 

Map

Yhteystiedot

Etäisyys Jyväskylän keskustan kompassiaukiolta kohteeseen:
3 min   

Puistokatu 2 A, Jyväskylä
p. 014 266 4167
jkl.sinfonia@jkl.fi, www.jyvaskylasinfonia.fi
Liput: p. 014 266 0110, www.lippu.fi