KYSYTTÄVÄÄ?

Jyväskylä Sinfonia

Jyväskylä Sinfonia, kuva: Tuukka Järventausta

Jyväskylä Sinfonia, kuva: Tuukka Järventausta

Jyväskylä Sinfonia, kuva: Tuukka Järventausta

Lisää kohde matkasuunnitelmaan

Tuplakonserttien illat starttaavat Sinfonian syyskauden

Jyväskylä Sinfonia aloittaa syyskautensa poikkeuksellisesti kahden konsertin illoilla. Tunnin mittaiset konsertit kuullaan klo 18 ja 20 eikä niissä ole väliaikaa. Koronavirusepidemian aiheuttamien yleisörajoitusten ja turvallisuussuositusten vuoksi teatteritalon paikkamäärää on vähennetty huomattavasti normaaliin verrattuna.

Konserttiin voi tulla vain täysin terveenä ja oireettomana. Jyväskylä Sinfonian nettisivuille on koottu turvallisuusohjeet, joihin konserttiin tulijoiden toivotaan tutustuvan etukäteen. Näin kaikki voivat nauttia konserttielämyksestä turvallisesti.

Mackenzie Melemed, Meta4 sekä Elina Vähälä syyskuun tähtinä

Maj Lind -kilpailun muutama vuosi sitten voittanut yhdysvaltalaispianisti Mackenzie Melemed debytoi Jyväskylä Sinfonian solistina syyskauden avajaiskonsertissa 2.9. Karismaattinen ja Suomi-faniksi tunnustautunut Melemed tulkitsee konsertissa 250-vuotisjuhlavuottaan viettävän Ludwig van Beethovenin neljännen pianokonserton.

Kuluneelta keväältä peruuntunut Meta4:n konsertti kuullaan myös syyskuussa, kun Suomen parhaimpiin jousikvartetteihin lukeutuva yhtye nähdään paitsi orkesterin solistina, myös sen johtajana. Syyskuun aikana kuullaan myös kamarikonsertti Jyväskylän kaupungintalolla sekä viulisti Elina Vähälän tähdittämä ilta teatteritalolla.

Loka-marraskuun konserttiohjelmisto julkaistaan myöhemmin syksyn aikana.

Egotrippi villitsee Paviljongissa

Neljännesvuosisadan suomalaista sielunmaisemaa niin melankolissävytteisillä molleilla kuin reipasotteisemmilla ralleilla kuvannut Egotrippi saapuu Jyväskylä Sinfonian vieraaksi 22.10. Bändi tunnetaan muun muassa kappaleistaan ”Älä koskaan ikinä”, ”Matkustaja”, ”Koivuniemen herra”, ”Posteljooni” ja ”Unihiekkaa”.

Lumiukko-elokuva, perinteinen joulukonsertti sekä Beethoven juhlivat joulukuussa

Yleisön rakastama Lumiukko-elokuvakonsertti palaa ohjelmistoon joulukuun alussa. Pienen pojan ja lumiukon yöllistä seikkailua kuvaava animaatioelokuva nähdään ja koetaan elävän musiikin säestyksellä yhteensä viiden konsertin verran. Konsertit johtaa ranskalais-suomalainen nouseva kapellimestarikyky Aliisa Barrière.

Sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Kevin Greenlaw hurmaavat perinteisessä joulukonsertissa 9.12. Taulumäen kirkossa. Ohjelmassa on rakastetuimpia joululauluja Suomesta ja ulkomailta sekä musiikkia Mozartilta, Bachilta ja Mendelssohnilta.

Kausi huipentuu yhteiskonsertteihin Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa Beethovenin 250-vuotissyntymäpäivänä. Kotimaiset huippusolistit Helena Juntusesta Arttu Katajaan sekä Jyväskylän Oopperakuoro tähdittävät konsertteja, joiden pääteoksena kuullaan Beethovenin yhdeksäs sinfonia.

Tutustu lisää Jyväskylä Sinfonian konsertteihin ja monipuoliseen toimintaan osoitteessa www.jyvaskylasinfonia.fi

Liput:
www.lippu.fi
Jyväskylän teatteritalon lippumyymälä, p. 014 266 0110

 

Yhteystiedot

Puistokatu 2 A, Jyväskylä
p. 014 266 4167
sinfonia@jyvaskyla.fi www.jyvaskylasinfonia.fi
Liput: p. 014 266 0110, www.lippu.fi
 

Map

Yhteystiedot

Etäisyys Jyväskylän keskustan kompassiaukiolta kohteeseen:
3 min   

Puistokatu 2 A, Jyväskylä
p. 014 266 4167
sinfonia@jyvaskyla.fi www.jyvaskylasinfonia.fi
Liput: p. 014 266 0110, www.lippu.fi