10 vinkkiä, kenet ottaa mukaan Suomen MM-ralliin

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Tiesitkö, että Suomen MM-ralli on sinun tapahtumasi, vaikket seuraisikaan autourheilua? MM-ralli on kaikkien tapahtuma, liikut sitten perheen kanssa tai kaveriporukalla tai kaipaatpa luonnon rauhaa tai urbaania kaupunkiympäristöä. Katso alta 10 syytä miksi Suomen MM-ralli sopii monelle – ehkäpä saat listasta vinkkejä siitä, kenet kannattaa ottaa mukaan sorarallin vauhdikkaaseen tunnelmaan!

1. Ralli lasten kanssa liikkuvalle

Jyväskylän seudulla lasten kanssa matkaileva ei tylsää hetkeä näe! Matkasuunnitelmien tekeminen alkaa näppärästi Lasten Seikkailut -sivuilta, jonne on koottu hauskoja käyntikohteita, tapahtumia, lapsiystävällisiä ravintoloita ja majoituskohteita sekä vinkkejä lomatekemiseen. Lisäksi Jyväskylän seudun matkailuneuvonnasta voit noutaa tai tilata ilmaiseksi lasten kanssa liikkuville suunnatun esitteen sekä ostaa kaiken ikäisiä ilahduttamaan matkamuistoja Jyväskylän seudulta!

Kuva: Tero Takalo-Eskola

2. Ralli pariskunnille

Suomen MM-rallista on mukava nauttia puolison kanssa. Nautiskelijat piipahtavat erikoiskokeen jälkeen rentoutumaan Laukaan Peurungan kylpylässä, kun urbaanit puolestaan lähtevät ostoksille Toivolan vanhalle pihalle ja nauttimaan rallitunnelmasta Jyväskylän keskustan vilinään. Vastuulliset nauttivat lähiruoasta ja luonnonläheisyydestä Taulun Kartanossa ja aktiiviset suunnistavat Varjolan aktiviteetteihin. Tiesitkö muuten, että 99% Suomen MM-rallissa käyneistä naisista suosittelee tapahtumaa? Rallit nostavat suosiotaan koko ajan naisten keskuudessa, eikä suotta!

Kuva: Julia Kivelä

3. Ralli reppureissaajalle

Jyväskylän seudulta löytyy rallimajoitukseen edullisia ja viihtyisiä hostelleja ja muita majapaikkoja joista valita. Oiva tapa tutustua seutuun reppu selässä on omatoimiset kierrokset, jotka johdattavat kulkijan erilaisten nähtävyyksien pariin. Jyväskylän seudulla voi nauttia myös erilaisista luontokohteista ja hauskoista aktiviteeteista – miltäpä kuulostaisi reippailu esimerkiksi frisbeegolfin, laskuvarjohypyn tai fatbike-ajelun pariin rallihumun lomassa?

Kuva: Tero Takalo-Eskola

4. Ralli luontomatkailijalle

Autourheilu ja luontomatkailu – mitä ihmettä? Aivan oikein, myös Suomen MM-rallin aikaan matkailija pääsee hengähtämään luonnon ääreen ja nauttimaan Jyväskylän seudun tuhansista järvistä, laajoista metsistä ja puhtaasta luonnosta. Jyväskylän seudulla luonnon rauhaan pääsee lähiretkelle luontopoluille, tai pidemmälle luontoseikkailulle yhteen Keski-Suomen neljästä kansallispuistosta. Lue luontomahdollisuuksista Jyväskylän seudulla täältä.

Kuva: Julia Kivelä

5. Ralli kaupunkifiilistelijälle

Haluatko yhdistää Suomen MM-rallin ja urbaanin kaupunkiloman? Jyväskylän vilkas keskusta vilisee rallihuuman aikaan elämää. Kaupungin sykkeeseen kaipaavan kannattaa varata majoituksensa ajoissa, sillä Jyväskylän keskusta-alueen majoituspaikat varataan täyteen nopeasti. Keskustasta pääsee kätevästi myös Jyväskylän seudun museoihin ja gallerioihin – eikä kannata unohtaa jatkoja Jyväskylän keskustassa!

Kuva: Atacan Ergin

6. Ralli extreme-hakuiselle

Kaipaatko lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita rallin seuraamisen rinnalle? Laukaassa Varjolan koskenlasku ja Jyväskylässä Laajiksen seikkailupuisto tuovat lisäjännitystä ralliviikonloppuun. Elämyksellisiä aktiviteetteja etsiessä kannattaa kurkata Viikon aktiviteetit –listaus, josta löytyy ajantasaisimmat tiedot ajankohtaisista aktiviteeteista!

Kuva: Laajis

7. Ralli kulinaristille

Herkuttelijalle ei Jyväskylän seudulla vaihtoehtoja puutu! Seudulta löytyy ravintoloita ja kahviloita erikokoiseen nälkään ja makuun. Kulinaristien makuhermoja kutkuttelee Jyväskylän keskustassa esimerkiksi Ravintola Harmooni, Ravintola Kissanviikset ja Cafe Restaurant Vesilinna. Jyväskylän seudulla kannattaa ehdottomasti sukeltaa paikalliseen kulttuuriin ja kokeilla aitoja keskisuomalaisia makuja.

Kuva: aitomaaseutu.fi / Pekka Rötkönen

8. Ralli vastuulliselle

Vastuullinen matkailija ilahtuu huomatessaan, että Suomen MM-ralli pyrkii tekemään tapahtumastaan vastuullisen autourheilun edelläkävijän. Suomen MM-rallille on myönnetty Sustainable Travel Finland –merkki, jonka kriteeristöön kuuluu ympäristövastuullisuuden lisäksi tapahtuman eettinen, kulttuurillinen, sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus sekä tapahtuman turvallisuus. Lue lisää kestävän matkailun Jyväskylän seudusta täältä.

Kuva: Julia Kivelä

9. Ralli himoliikkujalle

Vaikka lomalla saakin ottaa vapaalle arjesta, ei omista liikuntarutiineistaan tarvitse tinkiä reissussakaan! Jyväskylää ei suotta kutsuta Suomen liikuntapääkaupungiksi, jonka vuoksi Suomen MM-ralli on myös aktiiviliikkujan tapahtuma. Liikunnalliselle haastetta tarjoaa lukuisat ulkokuntosalit, pyöräreitit sekä liikuntapaikat. Keskusta-alueen rallihumusta pääsee myös tutustumaan Jyväskylän seudun tunnetuimpiin liikuntapaikkoihin, Harjun portaisiin, Rantaraittiin ja Laajavuoren ulkoilumaastoihin ja aktiviteetteihin.

Kuva: Tero Takalo-Eskola

10. Ralli motoristille

Tiesitkö, että Suomen kauneimmaksi maisemareitiksi valittu tie löytyy Keski-Suomesta? Motoristeille ihanteellinen maisemareitti alkaa Vääksystä ja kulkee Pulkkilanharjun, Kalkkisten, Sysmän ja Luhangan kautta Korpilahdelle, jolloin kesän parhaan moottoripyöräreissun voi yhdistää MM-rallin kisahumuun. Bikers’ Pass on joka motoristin ykköshankinta, joka sisältää rallipassin etujen lisäksi pysäköintitarran, joka oikeuttaa ilmaiseen moottoripyöräpysäköintiin erikseen määritellyillä P-alueilla.

Kuva: Jukka Paakkinen

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Sininen ralliauto edestäpäin kuvattuna

10 vinkkiä, joilla valmistaudut Suomen MM-rallin juhlavuoteen

Yleisö katsomassa hiekkatiellä ajavaa ralliautoa

Juhlavuoden 70 vinkkiä Suomen MM-ralliin

Ihmisiä tekemässä katumaalauksia.

Lasten Seikkailut Jyväskylän seudulla

Henkilö kävelee Haikankärjellä Saarijärvellä

Retkeily ja luonto Jyväskylän seudulla