10 tapaa ottaa syysrallista kaikki irti

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Suomen MM-rallia ei ole koskaan aiemmin järjestetty lokakuussa. Perinteisen kesätapahtuman poikkeuksellinen syysajankohta antaa aivan uuden perspektiivin tapahtumaviikonloppuun: luonnon raikas syysasu, Valon kaupungin valot ja saunan ihana lämpö vievät tämän vuoden rallissa mukanaan!

1. Inspiroidu Keski-Suomen syysvinkeistä

Keski-Suomen syysvinkkisivusto kerää yhteen ihanimmat elämykset tänä syksynä. Haluaapa sitten rentoutua hemmotteluissa tai virkistyä aktiviteettien vilskeessä, syysvinkkisivustolta löytää taatusti inspiraation. Keski-Suomen syysvinkit kannattaa ottaa haltuun hyvissä ajoin, sillä sivustolta löytyy valtavasti nähtävää ja koettavaa!

Kuva: Jukka Paakkinen

2. Ikuista viikonloppu kameran rullaan

Matkat uudelle seudulle ja tapahtumien vilskeeseen tallennetaan usein valokuviin. Lokakuun alun raikas Jyväskylän seutu pistää parastaan, kun ruskan sävyjä valaisee muun muassa Valon kaupungin valaistuskohteet – joita löytyy seudulta muuten lähes sata. Viritä kamerasi valmiiksi ralliautoja varten tutustumalla Jyväskylän 10 instagrammatuimpaan valaistuskohteeseen!

Kuva: Atacan Ergin

3. Ota pimeydestä kaikki irti

Poikkeuksellinen syysajankohta mahdollistaa kokea rallin huuman erilaisella tavalla: pimeässä ajettavat Suomen MM-rallin erikoiskokeet tuovat lisäjännitystä tutuille reiteille. Oittilan erikoiskoe perjantai-illan hämärissä ja Harjun erikoiskoe lauantai-iltana painuvat taatusti mieleen! Kurkkaa myös 8 tapaa ottaa pimeydestä kaikki irti Jyväskylän seudulla.

Kuva: Toivolan Vanha Piha

4. Nauti luontopolkujen ja kansallispuistojen syysasuista

Kansallispuistot ovat pukeutuneet parhaimpaan syysasuunsa, kun rallien hurmos valtaa Jyväskylän seudun. Keltaoransseina hohtavat lehdet ja syksyn kirpeä tunnelma tekevät luontoretkestä unohtumattoman. Keski-Suomen neljä kansallispuistoa ja lukuisat luontopolut kannattaa ehdottomasti kokea rallin aikaan.

Kuva: Julia Kivelä

5. Lämmittele Saunarallin löylyissä

Syksyn viileydessä tekee mieli lämmitellä saunan lempeissä löylyissä. Mikä olisikaan parempi paikka tehdä niin, kuin Maailman Saunamaakunta, Jyväskylän seutu? Ralliviikolla järjestettävä Saunaralli koostaa yhteen ihanimpia saunaelämyksiä Keski-Suomessa. Tutustu saunakattaukseen ja valitse rallien parhaat löylyt!

Kuva: Janne Käyhkö

6. Lumoudu tähdistä ja revontulista

Syksy on revontulibongarin kulta-aikaa. Tiesitkö, että Jyväskylän seutu on yksi ihanteellisimpia alueita revontulten bongailuun, sillä Hankasalmella sijaitsee eteläisen Suomen pimein alue? Rallireitiltä on helppo poiketa kohti harvaan asuttuja alueita, joilla revontulet näkyvät parhaiten. Pilvettömällä säällä revontulet valaisevat Jyväskylän seudun taivaan joka neljäs yö!

Kuva: Tero Riihinen

7. Rasti kaikki kohdat syksyn bucket lististä

Kuinka monta kohtaa ehdit rastia vierailullasi Jyväskylän seudulla? Syksyn bucket list kokoaa yhteen Keski-Suomen elämykset, jotka tänä syksynä on koettava. Alvar Aallon arkkitehtuurista melontaan ja Unescon maailmanperintökohteista melontaretkiin – bucket listin avulla tutustut tehokkaasti Jyväskylän seudun valtteihin!

Kuva: Tero Takalo-Eskola

8. Hemmottele itseäsi käpertymällä viltin alle

Suomen MM-rallin vauhdikkaan tunnelman vastapainoksi on hyvä antaa itselleen aikaa rentoutua Keski-Suomessa. Hetket Scandic Laajavuoren tai Peurungan kylpylöissä palauttavat rallipäivien lomassa, puhdistavaa saunomista unohtamatta! Ihanat majoituskohteet, kuten Lomakeskus Revontulen lasi-iglut ja Varjolan upeat koskisviitit takaavat täysrentoutuksen.

Kuva: Julia Kivelä

9. Virkisty syksyisten aktiviteettien parissa

Syksy on hienoa aikaa kokea Jyväskylän seutu aktiviteettien kautta. Ehkä ralliviikonloppua piristäisi Kuusaakosken ylitys, melontaretki tai fatbike-pyöräily? Jos aivan hurjaksi heittäytyy, ralliviikonlopun kruunaavat kuumailmapallolento Aeronautin kyydissä tai laskuvarjohyppy Skydive Jyväskylän opastuksella!

Kuva: Julia Kivelä

10. Valloita rakastettu Valon kaupunki

Syksyinen ajankohta mahdollistaa rallikansalle ainutlaatuisen Valon kaupunki -elämyksen, kun osa viikkoa aiemmin järjestettävän Valon kaupungin kohteista jää ilahduttamaan myös rallikansaa 2.10.2021 saakka. Jyväskylästä löytyy myös yli sata pysyvää valaistuskohdetta! Valloita Valon kaupunki, tutustu tapahtumaan virtuaalisesti ja lue rallin ja valon juhlasta.

Kuva: Koros Design, Lilies

Syysrallin tunnelmassa sinua saattaisi kiinnostaa myös

Lapsi riemuitsee AaltoAlvarin uima-altaassa.

Tekemistä lapsiperheille alkavaan syksyyn

Henkilö meloo järvellä.

Keski-Suomen elämyksellisimmät syysvinkit

Kolme henkilöä saunoo Varjolan savusaunassa

Saunaelämyksiä Maailman Saunamaakunnassa

Harjun portaat iltavalaistuksessaan

Ajankohtaisvinkit Jyväskylän seudulle