10 syytä tulla Suomen MM-ralliin

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Suomen MM-ralli saapuu taas Jyväskylän seudulle! Tänä vuonna ajetaan rallin 70-vuotisjuhlakisa, joten hurjaa vauhtia ja rallin huumaa ei tule puuttumaan. Tiedätkö jo mitä kaikkea ainutlaatuista tapahtuman aikana on luvassa? Katso alta 10 syytä, miksi juuri sinun kannattaa tulla Suomen MM-ralliin.

1. Suomen MM-rallissa on huipputason järjestelyt

Suomen MM-ralli on valittu maailman parhaiten järjestetyksi tapahtumaksi jo useana vuonna. Tutkimuksen mukaan jopa 95,9% kävijöistä suosittelee MM-rallia. Aikaisempina vuosina ralleissa on ollut mukana lähes 260 000 kävijää, eli kyseessä on todellakin suosittu tapahtumaTapahtuman järjestämisessä huomioidaan tänä vuonna ajankohtaiset koronarajoituksetNämä luvut puhuvat puolestaan, joten tule mukaan huippuluokan tapahtumaan! 

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK Sports Oy

2. Suomen MM-ralli on vastuullinen

Vastuullisuus on yksi tärkeimmistä periaatteista MM-ralleissa. Rally Finlandille myönnettiin vuoden 2020 syksyllä Visit Finlandin alainen Sustainable Travel Finland -merkki, joka on merkittävä tunnustus vastuullisesta matkailutoiminnan tuottamisesta. Tiesitkö, että Rally Finland on myös aloittanut tapahtuman hiilijalanjäljen kompensoinnin mm. istuttamalla puita käytöstä poistuvalle turvesuolle?

Kuva: Julia Kivelä

3. Tapahtuman yhteishenki on vertaansa vailla

Suomen suurin vuosittainen urheilutapahtuma yhdistää niin yleisöjä, kilpailijoita kuin muitakin tapahtumassa osallisena olevia sidosryhmiä, mikä tekee MM-ralleista ainutlaatuisen ja yhteisöllisen. Tapahtuman yhteisöllisyys näkyy myös Suomen MM-rallien viime vuonna uudistetussa logossa, jossa on käytetty tapahtumalle luonteenomaista symboliikkaa, jotka kuvaavat muun muassa Suomen lipun värejä ja ralliauton renkaita. Kukapa ei haluaisi olla osana huikeaa ralliyhteisöä!

Kuva: Vasco Vachada

4. Syksyinen Jyväskylän seutu on tekemistä täynnä

Jyväskylän seutu tarjoaa rallikansalle paljon nähtävää ja koettavaa! Rallireitti kiertää ympäri Jyväskylän aluetta ja sen varrella voi ihailla itse kisojen lisäksi paikallisia maisemia. Jyväskylän seutu tunnetaan monien tapahtumien ja upeiden maisemien lisäksi sen kauniista luonnosta, Alvar Aallon arkkitehtuurista sekä alueen Unesco-kohteista. Löydä alueelta omat suosikkikohteesi ja ihastu syksyiseen Jyväskylän seutuun!

Kuva: Jukka Paakkinen

5. Tapahtuma on paikallisten kestosuosikki

Koe Suomen MM-ralli ja Jyväskylä paikallisen silmin! Mikä olisikaan parempi tapa tutustua paikalliseen elämään, kuin päästä kokemaan paikallisten tuottamia elämyksiä heidän opastuksellaan? Rallien ohella voit helposti tutustua kaupungin suositumpiin kohteisiin ja saada autenttisia kokemuksia paikallisten ohjeistuksella. Miksi seurata tapahtumaa ulkopuolisin silmin, kun voit elää ralliviikonlopun kuin paikallinen?

Kuva: Julia Kivelä

6. Jyväskylässä on Suomen elämyksellisin satama

Jyväskylän Paviljongin messu- ja kongressikeskus toimii tuttuun tapaan Suomen MM-rallin keskuspaikkana. Paviljongin alue sijaitsee aivan Suomen elämyksellisimmän sataman tuntumassa: rallihulinan ohella pääsee ihastelemaan Jyväskylän Lutakon sataman syksyisiä maisemia ja tutustumaan alueen monipuolisiin palveluihin. Kutsuuko sinua legendaarinen Rantaraitti, maukkaat ravintolaruuat vai kenties saunalauttojen ihana lämpö?

Kuva: Julia Kivelä

7. Valon kaupungin tunnelma ulottuu ralliviikonloppuun

Jyväskylä tunnetaan Valon kaupunkina ja valoteema on esillä myös Suomen MM-rallin aikana! Jokavuotinen Valon kaupunki –tapahtuma järjestetään tänä vuonna 23.-25.9., eli vain viikkoa ennen ralleja. Tämän syksyn erikoisuutena valotaidetta pääsee ihailemaan myös MM-rallin aikana, sillä osa teoksista jää rallien kunniaksi pidempään nähtäville. Valon kaupunki -tapahtuman taideteosten lisäksi Jyväskylästä löytyy paljon pysyviä upeasti valaistuja kohteita, joita pääsee ihastelemaan ympäri vuoden. Pakkaa kamera mukaan ja nosta sosiaalisen median sisältösi uudelle tasolle!

Kuva: Atacan Ergin

8. Suomen MM-rallin viettää ainutlaatuista 70-vuotisjuhlaa

Tänä vuonna järjestetään Suomen MM-rallin 70-vuotisralli! Juhlavuoden kunniaksi rallien aikana on luvassa paljon ennennäkemätöntä nähtävää ja koettavaa kävijöille. Tämän vuoden erikoisuutena rallireitti on osittain uudistunut ja osa kisojen erikoiskokeista ajetaan pimeällä! Visit Jyväskylä Region on myös mukana juhlistamassa ralleja julkaisemalla 70 vinkkiä Suomen MM-ralleihin. Tätä juhlakisaa et halua missata!

Kuva: Taneli Niinimäki – AKK Sports Oy

9. Saunaralli Maailman Saunamaakunnassa

Mikä olisikaan parempi tapa rentoutua rallin lomassa kuin saunominen? Jyväskylän seutu tunnetaan Maailman Saunamaakuntana ja Suomen MM-rallin kunniaksi ralliviikonlopun ajan seudulla vietetään saunarallia. Nauti kisatunnelmasta saunoen ja koe unohtumattomia hetkiä Maailman Saunamaakunnassa!

Kuva: Julia Kivelä

10. Ralli järjestetään ainutlaatuisesti syksyllä

Suomen MM-ralli on ollut yleensä monille tuttuun tapaan kesätapahtuma. Tapahtumaa ei ole koskaan ennen järjestetty lokakuun puolella, joten tänä vuonna rallit tekevät historiaa! Rallien siirtyminen syksylle tarjoaa kävijöille paljon erilaisia mahdollisuuksia ja nyt onkin oiva tilaisuus kokea, mitä kaikkea uutta syksyn loisto tuo MM-ralleihin.

Kuva: Julia Kivelä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ihminen istuu Tärttämäen päällä

Syysvinkit Keski-Suomeen

Sininen ralliauto ajaa hiekkatiellä, kuvan reunassa näkyy kukkia

Juhlavuoden 70 vinkkiä Suomen MM-ralliin

Ilmakuva Jyväskylästä ja Kärkisten sillasta

Mitä Jyväskylän seudulla tapahtuu Juuri nyt?

Perhe katsomassa järvimaisemaa Jyväskylän satamassa, Keski-Suomessa.

10 vinkkiä, kenet ottaa mukaan Suomen MM-ralliin