10 vinkkiä, joilla valmistaudut Suomen MM-rallin juhlavuoteen

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Vauhdin huuma valloittaa syksyisen Jyväskylän seudun soratiet 1.–3.10.2021. Näillä vinkeillä pääset rallin tunnelmaan ja valmistaudut Suomen MM-ralliin, Rally Finlandiin. Valmistautuminen ja rallifiilistely kannattaa aloittaa hyvissä ajoin!

1. Tutustu reittiin

Rally Finlandin kilpailureitti on nyt julkistettu! Juhlavuoden kunniaksi mukana on sekä vanhoja klassikoita että uudempia yleisön suosikkeja. Koko reitin pituus siirtymineen on peräti 1059,23 km, joten Jyväskylän seudun vauhdikkaat soratiet ja pysäyttävät järvimaisemat tulevat taatusti tutuiksi! Tutustu Suomen MM-rallin kilpailureittiin täältä.

Kuva: Jaakko Manninen

2. Hanki ennakkoliput

Rally Finland rallipassien ennakkomyynti on nyt alkanut! Tällä hetkellä on saatavilla Collector Edition –passeja ja motoristeille suunnattuja Biker’s Passeja. Lipunmyynti ja lisätiedot löytyvät Rally Finlandin Liput –sivustolta. Lisää lippuja ja erilaisia lipputyyppejä tulee myyntiin elokuussa!

Kuva: Taneli Niinimäki/ AKK Sports Oy

3. Fiilistele VIP-elämyksiä

Tahtoisitko kokea Suomen MM-rallin kaikilla mausteilla? Rallin VIP-paketit tarjoavat ruokailujen ja kuljetusten lisäksi mm. omat saniteettitilat ja esteettömän näkymän erikoiskokeelle! Suomen MM-rallin VIP-paketit ovat pian myynnissä.

Kuva: Yöpuu

4. Varaa majoitus

Majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin. Jyväskylän seudulla majoitusvaihtoehtoja löytyy Suomen MM-rallin ajaksi keskustan viihtyisistä hotelleista seutukuntien tunnelmallisiin mökkimajoituksiin. Lisätietoja majoituspaikoista löydät Visit Jyväskylä Regionin majoitussivulta. Huomaathan, että Jyväskylän hotellit täyttyvät MM-rallien aikaan nopeasti tiimien ja mediaväen varauksista. Suosittelemme majoitukseen pienempiä hotelleja, hostelleja, asuntoja ja mökkejä, joita Jyväskylän seudulta löytyy joka makuun.

Kuva: Scandic Jyväskylä Station

5. Testaa rallitietämyksesi

Juhlavuosi on todella historiallinen. Nostalgiseen tunnelmaan pääset Rally Finlandin laatimalla katsauksella Jyväskylän sorarallin historiaan aina sen alkuvuosilta tähän päivään. Katsaus on oiva tapa haastaa myös omaa rallitietämystä. Muistatko, minä vuonna Timo Salonen vei voiton kotiin Suomen MM-rallissa?

Kuva: AKK Sports Oy / Toni Ollikainen

6. Tutustu Jyväskylän seutuun

Rallien erikoiskokeilla pääset tutustumaan Jyväskylän seutuun, mutta haluaisitko kuulla paikoista lisää? Ota kaikki irti vierailusta Jyväskylän seudulla ja tilaa ennakkoon taatusti laadukas opastettu kaupunkikierros, lähde elämykseen aidon paikallisen kanssa tai kysy Jyväskylän seudun matkailuneuvojilta vinkkejä seudulla matkailuun!

Kuva: Jukka Paakkinen

7. Suunnittele elämyksellinen reissu

Suomen MM-rallin lomassa Jyväskylän seutu tarjoaa runsaasti myös muita elämyksiä. Lähtisitkö tuulettamaan sorateiden pölyjä esimerkiksi hauskojen aktiviteettien pariin, yhteen seudun yli kolmestakymmenestä museosta tai vaikkapa syksyisen luontopolun hiljaisuuteen? Kiinnostaviin kohteisiin kannattaa tutustua jo etukäteen!

Kuva: Jukka Paakkinen

8. Lumoudu luontokohteista

Pitkän rallipäivän päätteeksi sauna, syksyinen Suomen luonto ja järvessä uinti rauhoittaa kehoa ja mieltä. Luonnossa rauhoittuminen takaa levolliset yöunet ennen seuraavaa vauhdintäyteistä päivää. Tutustu jo ennakkoon saunaelämyksiin Jyväskylän seudulla ja kurkkaa ihmeessä myös vinkkejä retkeilyyn ja luontokohteisiin.

Kuva: Julia Kivelä

9. Varaa ralliruokailu

Pistäytyisitkö matkalla erikoiskokeille maaseudun ihanissa ravintoloissa vai nauttisitko ruokasi keskustan vilskeessä? Tutustu ravintoloihin ja kahviloihin Jyväskylän seudulla ja suunnittele ruokailusi rallireitin varrelle sopiviksi. Illalliskohteisiin kannattaa tehdä pöytävaraukset hyvissä ajoin, sillä ralliviikonloppu on vilkasta aikaa.

Kuva: Laajis

10. Virittäydy tunnelmaan videoita katsellen

Fiilistele Jyväskylän seudun rallitunnelmaa videoiden avulla – kannattaa vilkaista ainakin vuoden 2019 kohokohdat ja 70. juhlavuoden video. Ota haltuun myös Rally Finlandin somekanavat ja kuulet ensimmäisenä tuoreista uutisista ja uusista käänteistä! Tästä pääset Rally Finlandin Facebookiin, Instagramiin ja Twitteriin.

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ralliauto ajaa hiekkatiellä metsämaisemissa

70 vinkkiä Suomen MM-rallin 70. juhlavuoteen

Huone kahdella sängyllä Scandic hotellissa

Majoituskohteet Jyväskylän seudulla

Ralliauto hyppää erikoiskokeella.

Suomen MM-ralli, Rally Finland

Kaksi henkilöä suppailemassa auringonlaskussa

Mitä Jyväskylän seudulla tapahtuu Juuri nyt?