Viime hetken 10 vinkkiä Suomen MM-ralliin

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Nyt se on täällä, nimittäin Suomen MM-ralli eli Secto Automotive Rally Finland! Jyväskylä ja Jyväskylän seutu täyttyvät rallin huumasta ja vauhtia ei viikonlopusta puutu. Tutustu täältä kymmeneen viime hetken vinkkiin ja varmista, että ralliviikonlopusta tulee onnistunut!

1. Pikavinkit Suomen MM-rallin katsojaoppaasta

Rallin huumassa tapahtuman aikataulu ja erikoiskokeiden ajopaikat saattavat unohtua. Suomen MM-rallin virallinen katsojaopas pitää sisällään tärkeimmät tiedot tapahtumasta! Katsojaoppaita on myynnissä valikoiduissa Shell HelmiSimpukoissa, kaikissa Jyväskylän hotelleissa sekä rallin info-pisteellä. Digitaalisen katsojaoppaan löydät maksutta Keskisuomalaisen verkkosivuilta. Nappaa katsojaopas itsellesi ja pysy mukana rallien vauhdissa! Muista ladata myös Rally Finlandin mobiilisovellus.

Kuva: Toni Ollikainen – AKK Sports Oy

2. Ota yhteys matkailuneuvojiin

Kaipaatko viime hetken matkailuvinkkejä tai paikallisia suosituksia? Piipahda vierailulla Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonnan pisteellä tai ota puhelin- tai chat-yhteys! Keskustassa sijaitsevan neuvontapisteen matkailuneuvojat auttavat rallikävijöitä mielellään. Matkailuneuvonnan pisteeltä voit myös käydä hakemassa mukaasi myös Jyväskylän seudun matkailuesitteen, josta löydät seudun parhaat tärpit.

Kuva: Julie Weien Forøy

3. Tee suunnitelma siirtymille

Rallit ulottuvat laajalle alueelle Jyväskylän seudulla, joten tapahtumaa seuratessa on hyvä tietää, kuinka liikkua paikasta toiseen. Paviljongin alueen kisakeskuksesta on helppo liikkua kaupungin alueella jalan ja polkupyörällä. Kaupungin keskusta sijoittuu helposti hahmotettavasti Jyväsjärven ja Jyväskylän Harjun väliin, joten keskustan alueelta on helppo suunnata ympäri kaupunkia! Rallihulinan keskellä pidemmät matkat taittuvat kätevästi paikallisliikenteen ja Suomen MM-rallin yleisöbussien avulla.

Kuva: Merja Huovelin

4. Tutustu keskustan ravintoloiden rallitunnelmaan

Nälän iskiessä rallikävijät voivat suunnata Jyväskylän monipuolisten ravintoloiden äärelle! Tutustu keskustan alueen ravintoloihin ja bongaa parhaimmat rallitarjoukset. Rallihuumasta pääsee nauttimaan mm. Harjun laella sijaitsevassa Cafe & Restaurant Vesilinnassa, josta on suora näkymä Harjun EK:lle. Pientä purtavaa löytyy myös Kauppakadun ruokakojuilta.

Kuva: Antti Aarnio

5. Sukella yöelämään vastuullisesti

Vauhdikkaan rallipäivän jälkeen voi suunnata vielä tutustumaan Jyväskylän seudun yöelämään! Alueelta löytyy monipuolisesti paikkoja afterpartyja varten niin rennoille nautiskelijoille, kuin innokkaammille juhlijoillekin. Ralliviikonlopun aikana voit löytää oman suosikkipaikkasi Jyväskylän seudun yöelämästä ja olla mukana juhlistamassa Suomen MM-rallin 70-vuotista taivalta. Muistathan toimia vastuullisesti ja juhlia vain täysin terveenä.

Kuva: Vasco Vachada

6. Nauti maittava aamupala

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa uusi rallipäivä kuin herkullinen aamiainen? Hemmottele itseäsi ja tule valmiiseen aamupalapöytään! Jyväskylän seudun hotellit ja ravintolat tarjoavat rallikävijöille monipuolisia aamiaisvaihtoehtoja. Aiotko suunnata keskustaan nauttimaan Hotelli Yöpuun syksyisiä makuja, Hotelli Verson kotimaista aamupalaa vai kenties aloittaa päiväsi brunssilla Revolutionissa?

Kuva: Yöpuu

7. Koe matkailukohteita kätevästi reitin varrelta

Oletko unohtanut suunnitella ralliviikonloppusi agendan? Kurkkaa Visit Jyväskylä Regionin vinkkilista, jossa kerrotaan 10 kohdetta rallireitin varrella. Kohteet sijaitsevat Suomen MM-rallin erikoiskokeiden läheisyydessä ja niissä on helppo poiketa käymään rallien lomassa. Lue parhaat kohdevinkit ja tutustu syksyiseen Jyväskylän seutuun!

Kuva: Jukka Paakkinen

8. Sauno Saunarallissa ja Jyväsjärvellä seilaavilla saunalautoilla

Jyväskylän satama-alueella sijaitsevan kisakeskuksen lähellä on paljon tekemistä Suomen MM-rallin aikaan, joten ralliviikonloppuna ei tarvitse lähteä kauas kokemusten perään! Niin satamasta, kuin muualtakin Keski-Suomesta löytyy Saunaralli-tapahtuman merkeissä houkuttelevia saunamahdollisuuksia rallin lomaan. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia ralleista ja tutustua Maailman Saunamaakuntaan kuin saunominen?

Kuva: Janne Käyhkö

9. Tutustu Jyväskylään pikavauhdilla

Innokkaimmilla rallifaneilla voi tulla kiire tutustua monipuoliseen Jyväskylään tapahtuman aikana. Omatoimisen 3h pikataival -reitin avulla voit kokea Jyväskylän pähkinänkuoressa! Muutaman tunnin aikana ehtii nähdä Jyväskylän tunnetuimmat maamerkit, kokea yliopistokaupungin tunnelmaa, vierailla alueen museoissa sekä ihastella keskustan ja eläväisen satama-alueen syksyisiä maisemia.

Kuva: Sanna Lahti

10. Älä unohda tuliaisia

Vauhdikkaan ralliviikonlopun päätteeksi ei kannata unohtaa kotiin viemisiä! Jyväskylän seudun paikalliset tuotteet ja herkut tarjoavat vaihtoehtoja jokaiselle ja ilahduttavat rallikävijöitä vielä kotonakin. Kurkkaa alueen parhaat paikat tuliaisten hankkimiseen ja päätä vierailusi Jyväskylän seudulla ikimuistoisella tavalla.

Kuva: Julie Weien Forøy

Rallin vilskeessä sinua saattaisi kiinnostaa myös

Jyväskylän Kesän Puistojuhlien keikka.

Jyväskylän seudun tapahtumakooste

Henkilö meloo järvellä.

Syksyn ajankohtaiset aktiviteetit

Henkilö kävelee kansallispuistossa

Syysvinkit Keski-Suomeen

Saunavasta savusaunan lauteella

Saunarallin huumaa Suomen MM-rallin aikaan