Viisarimäen luontopolku sijaitsee Rutalahdentien varrella noin 9km päässä Rutalahden kylältä. Luontopolun parkkipaikalle on vajaan kilometrin verran matkaa nelostien varrelta, Viisarimäen risteyksestä. 2,9 kilometrin mittainen polku nousee Kuivavuoren huipulle ja laskeutuu männikköisen metsän läpi takaisin. Reitti on vaativa ja maasto on vaihtelevaa. Kuivavuoren huipulla on laavu, josta aukeaa järvinäköala.
Lampialueella kiertää vajaan 3 kilometrin pituinen reitti, jonka varrella on nuotiopaikka, näköalatasanne ja uimaranta. Reittiin kuuluu kolme lampea ja se on osa 12 kilometrin mittaista Runebergin luontopolkua. Reitti on merkitty maastoon sinisin tolppamerkein. Julmat Lammit on luonnonsuojelualue, jossa pääsee näkemään jääkausien vaikutusta kallio- ja maaperään sekä maan pinnanmuotojen kehittymiseen.
Kulhan luonnonsuojelualueella pääset kokemaan Kulhanvuoren, yhden Keski-Suomen korkeimmista kohdista, joka kohoaa 260 metriä merenpinnan yläpuolelle. Reitin pituus noin 3,5 kilometriä.
Noin neljä kilometriä pitkä Palvian luontopolku kulkee kuusien, soiden ja vanhan aarnimetsäalueen läpi. Polku kulkee osittain pitkospuita pitkin, ja reitin varrella on kota ja tulentekopaikka. Reitti on keskivaativa ja sopii päiväretkikohteeksi. Reitin varrelta löytyvä vanha aarnimetsäalue, Ryönänkases, on liitetty Natura2000-luonnonsuojeluohjelmaan.
Salamajärven kansallispuistossa sijaitsevalla Vaatimen kierroksella pääsee tutustumaan monipuoliseen erämaaluontoon. Luontopolku on 18 kilometriä pitkä ympyräkierros ja osittain kivikkoinen, joten mukaan on tarpeellista varata hyvät jalkineet ja riittävästi aikaa. Vaatimen kierros onkin mahtava koko päivän retkikohde! Matkan varrella on kaksi laavua, tulentekopaikka sekä Ahvenlammen eräkämppä, jossa yöpymisen voi varata etukäteen. Kierros kulkee kauniiden järvimaisemien, rakkakivikkojen ja useiden soiden läpi. Polku on pääosin tasaista maastoa, mutta osittain paikat ovat hyvin kivikkoisia.
Lähde ihastelemaan Pihlajaveden Vanhaa kirkkoa sekä kulttuurimaisemia Vanhan kirkon lenkille Keuruulle. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa ja sopii koko perheen retkeilyyn.
Reitti kulkee Asemankylän ja Sahankylän kautta Pihlajaveden Vanhalle kirkolle, jota on luonnehdittu Suomen mystisimmäksi kirkoksi. Tunnettu ristikirkko on rakennettu vuonna 1781 alun perin ilman lupaa. Valkeajärventietä Asemakylälle kuljettaessa voit ihailla maakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä. Kuumana kesäpäivänä kannattaa pulahtaa Sahan matalalla luonnonhiekkaisella uimarannalla, joka on erityisesti lapsiperheille mieluinen pysähdyspaikka.
Koskikaran kierros lähtee Rutalahdesta Koskikaran koululta ja kulkee suurimman osan matkasta seuraillen Rutajokea. Reitin varrella on sekä kuohuvia koskia että rauhallisesti virtaavia jokiosuuksia ja polku nousee välillä metsään kauemmas jokirannasta. Porraskosken sillan kohdalta kierrokselta lähtee polkuyhteys Leivonmäen kansallispuistoon.
Kapeenniemi on virkistys-, koskikalastus-, luonnon- ja maisemansuojelualue, joka on Ääneseudun kuntien yhteisessä omistuksessa. Suurin osa alueesta on virkistyskäyttöaluetta, jossa jokainen voi yleisten jokamiehenoikeuksien mukaan retkeillä. Kapeenniemen eteläkärjessä sijaitsevat Myllyniemi, Aittakylä sekä Kievari ovat siellä toimivien matkailuyritysten käytössä ja näin ollen varattuna yksityistilaisuuksiin.
Huutoniemen luontopolku sijaitsee Kyynämöisen rannalla noin kahden kilometrin päässä Kyynämöisten kylältä. 1,8 kilometrin pituinen luontopolku kulkee valoisassa harjumännikössä ja polulta avautuu kauniita järvimaisemia. Huutoniemen tila on yleiseen käyttöön tarkoitettu virkistysalue ja tilalla olevat rakennukset omistaa Uuraisten kunta. Maasto on kuivaa kangasmaastoa.
Karhunahas sijaitsee Petäjäveden Töysänperällä. Kohde on saanut nimensä muinaisilta karhunmetsästäjiltä, jotka ajoivat karhut kanjonissa olevaan kallionkoloon. Karhunahas on luonnonkaunis ja jylhä aarnialue, joka koostuu rotkovajoamasta ja sen pohjalla virtaavasta joesta suvantoineen. Karhunahtaalle on opastettu noin 600 metriä pitkä polkureitti pitkospuineen.