Maaseudun kesäkahviloiden helmet

Mikä olisikaan tunnelmallisempaa tekemistä aurinkoisena päivänä kuin tutustua maaseudun kesäkahvilatarjontaan! Ei tarvitse ajaa kauaskaan kaupungista, kun vastaan tulee jo toinen toistaan viehättävämpiä maatiloja, puutarhoja tai muuten vain maaseudun tunnelmaa henkiviä herkuttelupaikkoja. Jokaisella kahvilalla on oma persoonansa, olitpa sitten kiinnostunut historian havinasta, taiteesta tai suloisista eläinystävistä. Moni kesäkahvila suosii erityisesti lähiruokaa ja osa raaka-aineista tulee jopa suoraan omasta pellosta.

Kierrä maaseudun kesäkahviloita omatoimisesti reittimme avulla!
Maaseudun kesäkahviloiden reittiin pääset tästä. Citynomadin sovelluksen voit ladata täältä. Kartan ladattuasi voit käyttää sovellusta myös ilman internetyhteyttä.

Kohteet

Perttulan kahvila ja puoti

Perttula on rennon rustiikkinen vanha maatila Laukaan Leppävedellä, vain vartin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Kesäaikaan pääset maistelemaan maalaiskahvilan sekä puodin pien- ja lähituottajien antimia. Nappaa Perttulan kokoama Picnic-kori mukaan ja nautiskele sisältö luonnon helmassa!

Vaajakoskentie 113, 41310 Leppävesi 
https://perttulantila.fi/kahvila-puoti/

Café Meijerinliiteri

Kauniin vanhan maalaistalon idyllisestä pihapiiristä löytyy Café Meijerinliiteri, joka on nimensä mukaisesti loihdittu 1850-luvun pieneen meijeriin. Lähiraaka-aineet raikkaaseen raparperimehuun ja muihin sesongin mukaisiin herkkuihin tulevat suoraan omasta pihapiiristä, naapurista tai Joutsan torilta.

Kangasniementie 1052, 19650 Joutsa
http://www.cafemeijerinliiteri.fi/

 

Karoliinan Kestikievari

Maalaishenkinen sisustus ja perinteiset herkut houkuttelevat pysähtymään nelostien varrella olevaan Karoliinan Kestikievariin. Lähiruokavalikoimiin kuuluvat esimerkiksi viereisen Jukolan Juuston maistuvat cheddarjuustot.

Kuusirinne 11, Leivonmäki 
http://www.karoliinan.fi/

 

Maalaisbistro Sylvin kahvila

Maalaisbistro Sylvin Kahvila on osa Varjolan tunnelmallista matkailutilaa Laukaassa. Kahvilan herkuissa maistuvat sesongin vaihtelut, lähiseudun raaka-aineet ja oman ryytimaan maut.

Vilppulantie 51, 41370 Kuusa, Laukaa 
https://www.varjola.com/

 

Haanpään kesäkahvila

Haanpään kesäkahvilassa tunnelmoit kahvittelun ohella maalaiselämää tilan suloisten alpakoiden ja lampaiden keskellä.

Painaantie 60, 41800 Korpilahti
Haanpään kesäkahvilan Facebook

Art Café Järvilinna

Taidekeskus Järvilinna on tunnelmallinen hengähdyspaikka kulttuurin ja historian ystäville. 1800-luvun päärakennuksessa piipahdat kahvilla ja näyttelyissä, jonka jälkeen voit vapaasti ihastella pihapiirin vanhoja puita ja veistoksia.

Järvilinnantie 213, 41330 Vihtavuori, Laukaa 
http://www.jarvilinna.fi/kahvila-ja-taidemyymala/

 

Naissaaren kahvi- ja juhlahuone

Nelostien varrella sijaitsevaan Naissaaren kahvila-ravintolaan voit pysähtyä joko pikaiselle tauolle, tai jäädä nauttimaan aurinkoisesta päivästä Vaajavirran vehreisiin maisemiin.

Naissaarentie 2, 40800 Vaajakoski
http://naissaarenkahvihuone.fi/kahvila/

Suoramyynti Heinähattu

Vain kivenheiton päässä Petäjäveden vanhalta kirkolta sijaitsevan Suoramyynti Heinähatun maalaisidyllinen kahvila tarjoaa uunituoreita makeita ja suolaisia kotileivonnaisia tuoreen kahvin ja teen kera. Tunnelmallinen myymälä-kahvila tarjoaa käsintehtyjä tuotteita niin oman kunnan yrittäjiltä kuin lähialueeltakin. Tiloissa toimii myös kirpputori.

Karikontie 1, 41900 Petäjävesi
www.heinahattu.wordpress.com