Ateljee- ja pajamyymälät

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Tutustu paikalliseen taide- ja käsityöosaamiseen Keski-Suomen ateljee- ja pajamyymälöissä!

Mikäli kaipaat paikallista taidetta koristamaan kotiasi tai persoonallisia tuliaisia lahjaksi, niin tyylejä ja tuotteita löytyy moneen makuun sekä tarpeeseen. Vanhat rakennukset ja puutarhat huokuvat entisaikojen tarinoita, jonka takia useat näistä kohteista ovat jo itsessäänkin vierailun arvoisia paikkoja.

Kierrä ateljee- ja pajamyymälöitä omatoimisesti reittimme avulla!
Ateljee- ja pajamyymälöiden reittiin pääset tästä. Citynomadin sovelluksen lataat täältä. Kartan ladattuasi voit käyttää sovellusta myös ilman internetyhteyttä.

Kohteet

Design Alonen / Pykälistö

Pykälistö on valo- ja nykytaiteen kulttuurikeidas, jonka alueen historia ylettää vuoteen 1898. Alunperin alue on ollut VR:n vahtitupa-alue, mutta entisöintien myötä Pykälistön puurakennukset ovat saaneet uuden elämän ja heränneet taas henkiin. Useimmissa gallerioissa taiteilijat ovat harvoin tavattavissa, mutta täällä tapaa heidät ennen teoksiin tutustumista.

Laukaantie 30, 40320 Jyväskylä
https://www.designalonen.fi/

Popper design

Popper designin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan alusta loppuun Jyväskylässä. Käsityöläinen Anu Rinkinen tekee uniikkeja kuvia erilaisiin kodin tekstiileihin käsin piirtämällä, maalaamalla ja värjäämällä. Työhuoneella valmistuu pajamyymälään sekä tilaustöinä esimerkiksi seinävaatteita, verhoja, keittiötekstiilejä, kasseja ja tyynyjä.

Kivääritehtaankatu 6a 2 krs, 40100 Jyväskylä
https://popper.fi/

Design Pylsy

Design Pylsyn tuotteet tunnetaan ajattomasta tyylistä ja skandinaavisen selkeistä linjoista. Laadukkaat tekstiilituotteet ovat taattua kotimaista kädenjälkeä. Myös Design Pylsyn ateljee on tunnelmallinen käyntikohde sekä yksittäiselle matkailijalle, että ryhmälle.

Konttisentie 8 A2 lh 15, 40800 Vaajakoski
https://designpylsy.fi/

Lasitaide Hilkka Juppi

Lasitaide Hilkka Juppi tarjoaa niin tilattavat lasityöt, kuin valmiit lahjatavaratkin. Studiolla järjestetään myös lasikursseja, joissa pääset itse kokeilemaan taitojasi.

Tapionkatu 11-13 C 54, Jyväskylä
http://hilkkajuppi.com/

Puupiippola

Puupiippola on vuodesta 1987 toiminut leluverstas Petäjävedellä. Verstaan myymälästä hankit mukaan etenkin perheen pienimmille mieluiset puulelut ja -tuotteet.

Piippolantie 5, 41920 Kintaus
http://www.puupiippola.fi/

Suomen Mittajalkine

Suomen Mittajalkineella valmistuvat monivaiheisen käsityön tuloksena monenlaiset kauniit, kestävät ja mukavat kengät. Verkkokaupassa on myös myynnissä vielä muutamia verstaalla valmistettuja laukkuja.

Ollilantie 21, 40270 Palokka
http://mittajalkine.fi/

Sinua saattaisi kiinnostaa

Koto designmarket

Pala Jyväskylän seutua

Ompelutarvikkeita Titityyn puodissa

Käsityömatkaopas

Nahkarusetit Koto Designmarketin liikkeessä

Käsityöläis- ja design-myymälät