Käsityöläis- ja design-myymälät

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Keski-Suomen käsityöläis- ja design-myymälöiden tarjonta on niin laaja, että alueen mielenkiintoisimmat myymälät päätettiin koota yhteen paikkaan helposti tutkittavaksi.

Olitpa sitten itse innokas harrastaja tai muuten vain käsityön ystävä, niin joukosta löydät sekä valmiita tuotteita, että käsityötarvikkeita. Alueen myymälöiden tarjontaa piristävät runsaasti esillä oleva paikallinen suunnittelu ja kotimainen tuotanto. Hyppää mukaan ja löydä ihanat ideat vaikkapa lahjaksi tai omaan kotiin!

Kierrä myymälöitä ja putiikkeja omatoimisesti reittimme avulla!
Myymälä- ja putiikki-reittiin pääset tästä. Citynomadin sovelluksen voit ladata täältä. Kartan ladattuasi voit käyttää sovellusta myös ilman internetyhteyttä

Jyväskylä

Emalipuu
Korpilahden satama, Korpilahdentie 10, 41800 Korpilahti
http://hoyrygalleria.fi/kauppa/emalipuu/

Emalipuussa yhdistyvät kaksi materiaalia ja kädentaitajaa, kun metalliseppä Ulla Huttunen ja puuseppä Arto Salminen valmistavat esineitä uniikkiteoksina sekä piensarjoina. Emalipuun omat tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan itse paikan päällä, mutta myymälän puolelta löydät myös muiden taitajien tuotteita.

Alpa
Tourukeskus, Vapaaherrantie 2, Jyväskylä
https://alpa.fi/

Alpan ihastuttavissa alpakan villatuotteissa yhdistyvät parhaat luonnon materiaalit, ajaton tyyli ja eurooppalainen valmistus. Tuotteet suunnitellaan Suomessa.

Herttala
Kortesuonkatu 1, 40700 Jyväskylä
https://www.herttala.fi/

Herttala on visualistin työhuone ja putiikki täynnä design-löytöjä sekä uniikkeja second hand -vaatteita ja asusteita. Herttalasta löydät kauneimmat lahjat, laadukkaat herkut ja ekologiset käyttötuotteet.

Alvar Aalto shop
kauppakatu 14, 40100 Jyväskylä
https://shop.alvaraalto.fi/

Pistäydy Alvar Aalto Shop -myymälässä ihastelemassa suunnittelijan tuotteita – Alvar Aallon pääkaupungissa! Tuotevalikoimaan kuuluu esimerkiksi sisustustuotteitakirjoja, paperisarjaa, julisteita, sekä Artek huonekaluja ja valaisimia.

Gradia shop
Sepänkatu 3, 40720 Jyväskylä. Sisäänkäynti Sepänaukion puolelta
https://osuuskuntaverso.fi/yhteystiedot/gradia-shop/

Gradia shop on opiskelijayritysten myymälä, joka myy NY-yritysten, Versotaan-osuuskunnan ja eri alojen tuotteita, pienkalusteita, kangaskasseja, vaatteita, asusteita, koruja, sisustustekstiilejä ja makeisia. Gradia shop on auki opiskelijoiden lukuvuoden mukaisesti.

Kissakartano
Keuruuntie 1651, 41930 Kuohu
http://www.kissakartano.fi/

Kartanon yli sata vuotta vanhat rakennukset ja koko pihapiiri on omistettu perheen kissa-aiheiselle taiteelle. Ihaile pihamaata koristavia värikkäitä kissaveistoksia tai seuraa kissantassun jälkiä punahirsiseen taidetupaan, josta löydät aiheesta kootun näyttelyn. Kissakartanosta voi ostaa tai tilata veistoksia, maalauksia tai muita tuotteita.

KOTO Designmarket
Yliopistonkatu 32, 40100 Jyväskylä
https://www.kotodesignmarket.fi/

KOTO Designmarket on modernin kotimaisen muotoilun liike Jyväskylän keskustassa. KOTOsta löytyy kuukausittain ja sesongeittain uusiutuva valikoima suomalaisten muotoiluyritysten tuotteita.

TitiTyy
Cygnaeuksenkatu 2, 40100 Jyväskylä
https://toivolanpiha.fi/toimijat-ja-tilat/lankakauppa-titityy

Toivolan vanhan pihan päärakennuksesta löydät TitiTyy-lankapuodin, jossa myynnissä on esimerkiksi luonnonkuituisia neulelankoja sekä myös muita neule- ja virkkaustarvikkeita.

Miia Suojala Design
Yliopistonkatu 28 B, 40100 Jyväskylä
https://miiasuojala.fi/

Vieraile Miia Suojalan työhuoneella ja kellariputiikissa ihastelemassa hänen designiaan. Vaatemallistot suunnitellaan Jyväskylässä.

Ommellinen
Sääkslahdentie 2, 40530 Jyväskylä
https://ommellinen.fi/

Ommelliselta löydät Avainlippu-merkittyjä vaatteita, kankaita ja kodin tekstiilejä. Heidän kuosinsa ovat rohkeita, iloisia ja näyttäviä.

Design Pylsy
Konttisentie 8 A2 lh 15, 40800 Vaajakoski
https://designpylsy.fi/

Design Pylsyn tuotteet tunnetaan ajattomasta tyylistä ja skandinaavisen selkeistä linjoista. Laadukkaat tekstiilituotteet ovat taattua kotimaista kädenjälkeä. Myös Desigin Pylsyn ateljee on tunnelmallinen käyntikohde sekä yksittäiselle matkailijalle että ryhmälle.

Taito Shop Jyväskylä
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
https://taitokeskisuomi.fi/jyvaskyla

Taito Shopin tuotevalikoima koostuu käsityön helmistä, kodin sisustustuotteista, yksilöllisistä vaatteista ja asusteista, paikkakuntatuotteista, inspiroivista käsityömateriaaleista sekä tuliaisiksi sopivista herkuista. Taito Shop kauppoja löytyy Jyväskylän seudulla Joutsasta ja Jyväskylästä. Paikkakuntatuotteista Jyväskylästä löytyy mm. Jyväskylä-sarjan vanerinen leikkuulauta, muki, kahvi sekä suositut musta-valkoiset Jyväskylä-kalsarit.

Petäjävesi

Villakamari
Leppäläntie 3, 41900 Petäjävesi
https://verkkokauppa.villakamari.com/fi

Villakamarin huopa- ja lahjatavaramyymälä sijaitsee Petäjävedellä. Villakamarin vuonna 1940 rakennetuissa tiloissa näkyy edelleen sen historia entisenä pankkina ja poliisilaitoksena. Nykypäivänä entiset putkat toimivat nimittäin Villakamarin myymälätiloina ja huovutushuoneena. Samassa talossa suunnitellaan myös Sannan ja Miian omien yritysten käsityötuotteet.

Heinähattu
Karikontie 1, 41900 Petäjävesi
https://heinahattu.wordpress.com/

Kivenheiton päässä Petäjäveden vanhalta kirkolta on persoonallinen Suoramyynti Heinähattu. Myymälä ja kahvila tarjoavat käsintehtyjä tuotteita lähialueilta. Valikoimaan kuuluu eri materiaaleista tehtyjä käsitöitä, huovutus- ja neulontamateriaaleja sekä matkamuistoja. Kaikki tuottajat tekevät myös tilaustöitä.

Laukaa

Kädenjälki
Laukaantie 26, 41340 Laukaa
http://kadenjalkilaukaa.fi/

Kädenjälki-myymälä toimii yli 50 laukaalaisen kädentaitajan tuotteiden yhteismyyntipisteenä. Täältä voit hankkia niin käsityöyrittäjien, taiteilijoiden kuin harrastajienkin tuotteita eri tarpeisiin. Myymälän yhteydessä on Galleri Sará, joka toimii näyttelytilana erilaisille luovan alan toimijoille.

Puustellin Työkylän puoti
Kantolantie 410, 41340 Laukaa
http://www.puustellintyokyla.fi/puoti

Puustellin käsityötuvalta valmistuu laaja valikoima erilaisia kudonnaisia ja käsinpainettuja tuotteita sekä koriste- ja lahjatuotteita muun muassa lasista, puusta, metallilangasta ja kankaasta. Puutuvalla puolestaan valmistetaan kodin taloustarvikkeita, pienkalusteita sekä lasten leikkivälineitä. Muilta valmistajilta valikoimiin kuuluvat käsintehdyt harjat, saippuat ja erilaiset sesonkituotteet kuten kynttilät.

Savi-M
Loukkuahontie 2, 41400 Lievestuore
https://www.facebook.com/SaviMinna/

Savi-M keramiikkapajan tuotteiden tavoitteena on tuoda hyvää mieltä ja iloa arkeen. Keraamisia tuotteita löytyy niin sisustukseen, kuin lahjaksikin. Tuotteet valmistetaan alusta loppuun itse täysin kotimaisena työnä.

Äänekoski

Suoramyynti Torpparit
Torikatu 1, 44100 Äänekoski
https://torpparit.weebly.com/

Suoramyynti Torpparit toimii paikallisten pienyrittäjien ja tuottajien yhteismyyntikanavana. Erilaisten käsitöiden lisäksi myymälästä voi ostaa esimerkiksi leivontatuotteita.

Joutsa

Pikkupuoti
Mäntytie 17 19650 Joutsa
http://pikkupuoti.fi/

Pikkupuoti on joutsalainen tekstiilialan perheyritys, joka tuottaa korkealaatuisia vaatteita ja sisustustekstiilejä. Tehtaanmyymälän ohessa toimii lahja- ja sisustusliike, joka tarjoaa omien tuotteiden lisäksi myös muiden valmistajien tuotteita.

Taito Shop Joutsa
Jousitie 38, 19650 Joutsa
https://taitokeskisuomi.fi/joutsa

Taito Shopin tuotevalikoima koostuu käsityön helmistä, kodin sisustustuotteista, yksilöllisistä vaatteista ja asusteista, paikkakuntatuotteista, inspiroivista käsityömateriaaleista sekä tuliaisiksi sopivista herkuista. Taito Shop kauppoja löytyy Jyväskylän seudulla Joutsasta ja Jyväskylästä. Joutsassa erikoisuutena on Joutsa-tyynyliina, Joutsan vanhasta sillasta ja paikallisia puupalapelejä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Valoveistos talvisessa metsässä

Ateljee- ja pajamyymälät

Ompelutarvikkeita Titityyn puodissa

Käsityömatkaopas

Puisia magneetteja henkilön käsissä. Taustalla vihreää nurmikkoa.

Pala Jyväskylän seutua kotiin