Maaseudun kesäkahviloiden helmet

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Mikä olisikaan tunnelmallisempaa tekemistä aurinkoisena päivänä kuin tutustua maaseudun kesäkahvilatarjontaan! Ei tarvitse ajaa kauaskaan kaupungista, kun vastaan tulee jo toinen toistaan viehättävämpiä maatiloja, puutarhoja tai muuten vain maaseudun tunnelmaa henkiviä herkuttelupaikkoja.

Jokaisella kahvilalla on oma persoonansa, olitpa sitten kiinnostunut historian havinasta, taiteesta tai suloisista eläinystävistä. Moni kesäkahvila suosii erityisesti lähiruokaa ja osa raaka-aineista tulee jopa suoraan omasta pellosta.

Kierrä maaseudun kesäkahviloita omatoimisesti reittimme avulla!
Maaseudun kesäkahviloiden reittiin pääset tästä. Citynomadin sovelluksen voit ladata täältä. Kartan ladattuasi voit käyttää sovellusta myös ilman internetyhteyttä.

Kohteet

Kahvila Myllytupa

Vesannontie 2124, 44670 Viitasaari
https://www.kahvilamyllytupa.fi/

Kahvila Myllytupa on tunnelmallinen kesän satumaa, jossa illat vietetään hyvän seuran, ruuan ja musiikin parissa. Kesän aikana Myllytuvalla järjestetään esimerkiksi musiikkitapahtumia, lavatansseja sekä lastenpäiviä. Myllytuvan lämpimät leivät ja vohvelit hakevat vertaistaan, jonka lisäksi aterioiden kanssa voi nauttia kylmiä virvokkeita.

Marjoniemen Tila

Marjoniementie 91, 41230 Uurainen
https://www.marjoniementila.fi/

1800-luvulla perustetulla Marjoniemen tilalla Uuraisilla pääset nauttimaan upeasta maalaismiljööstä, jossa voit kokeilla esimerkiksi ratsastusta. Tilalla sijaitseva kesäkahvila palvelee Vanhan Pappilan päätalossa ja siellä on tarjotlla itsetehtyjä leivonnaisia, kuumia juomia sekä Pappilan limonadia.

Perttulan Kahvila ja Puoti

Vaajakoskentie 113, 41310 Leppävesi 
https://perttulantila.fi/kahvila-puoti/

Perttula on rennon rustiikkinen vanha maatila Laukaan Leppävedellä, vain vartin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Kesäaikaan pääset maistelemaan maalaiskahvilan sekä puodin pien- ja lähituottajien antimia. Nappaa Perttulan kokoama Picnic-kori mukaan ja nautiskele sisältö luonnon helmassa!

Café Meijerinliiteri

Kangasniementie 1052, 19650 Joutsa
http://www.cafemeijerinliiteri.fi/

Kauniin vanhan maalaistalon idyllisestä pihapiiristä löytyy Café Meijerinliiteri, joka on nimensä mukaisesti loihdittu 1850-luvun pieneen meijeriin. Lähiraaka-aineet raikkaaseen raparperimehuun ja muihin sesongin mukaisiin herkkuihin tulevat suoraan omasta pihapiiristä, naapurista tai Joutsan torilta.

Karoliinan Kestikievari

Kuusirinne 11, Leivonmäki 
http://www.karoliinan.fi/

Maalaishenkinen sisustus ja perinteiset herkut houkuttelevat pysähtymään nelostien varrella olevaan Karoliinan Kestikievariin. Lähiruokavalikoimiin kuuluvat esimerkiksi viereisen Jukolan Juuston maistuvat cheddarjuustot.

Maalaisbistro Sylvin kahvila

Vilppulantie 51, 41370 Kuusa, Laukaa 
https://www.varjola.com/ruoka/sylvin-kahvila

Maalaisbistro Sylvin Kahvila on osa Varjolan tunnelmallista matkailutilaa Laukaassa. Kahvilan herkuissa maistuvat sesongin vaihtelut, lähiseudun raaka-aineet ja oman ryytimaan maut.

Haanpään kesäkahvila

Painaantie 60, 41800 Korpilahti
https://www.facebook.com/Haanpäänkesäkahvila

Haanpään kesäkahvilassa tunnelmoit kahvittelun ohella maalaiselämää tilan suloisten alpakoiden ja lampaiden keskellä.

Suoramyynti Heinähattu

Karikontie 1, 41900 Petäjävesi
https://heinahattu.webnode.fi/

Vain kivenheiton päässä Petäjäveden vanhalta kirkolta sijaitsevan Suoramyynti Heinähatun maalaisidyllinen kahvila tarjoaa uunituoreita makeita ja suolaisia kotileivonnaisia tuoreen kahvin ja teen kera. Tunnelmallinen myymälä-kahvila tarjoaa käsintehtyjä tuotteita niin oman kunnan yrittäjiltä kuin lähialueeltakin. Tiloissa toimii myös kirpputori.

Nisulan Pihatupa

Salmelankyläntie 157 A, 19910 Tammijärvi
https://www.luhanka.fi/nisulan-pihatupa/

Nisulan Pihatupa on Nisulan tilan idyllinen tilamyymälä Tammijärvellä, Luhangassa. Pihatuvalla on myynnissä oman tilan jauhoja, ryynejä ja kananmunia, lahjatavaroita sekä leivonnaisia tilauksesta. On myös pitopalvelu eri tilaisuuksiin Luhankaan ja lähikuntiin. Max. 150 henkilöä

Häyrylänranta

Satamatie 60, 44300 Konnevesi
https://hayrylanranta.fi/

Etelä-Konneveden kansallispuiston porttina toimiva Häyrylänrannan satama-alue tarjoaa sinulle kaiken, mitä kauniilta kesäpäivältä voit toivoa. Maittavaa ruokaa, kauniin hiekkarannan hyppytorneineen, caravan- ja camping -alueen, monipuoliset palvelut veneilijöille ja paljon muuta

Huikon Helmi

Huikontie 446, 41660 Toivakka
https://www.facebook.com/huikonhelmi/

Kesäkioski Huikon Helmi sijaitsee Toivakassa järven välittömässä läheisyydessä. Kahvilasta löytyy kahvilatuotteita, jäätelöä sekä grilliruokaa, joita voi nauttia luonnon helmassa järven rannalla. Tarjolla on sekä suolaisia että makeita herkkuja. Huikon Helmeltä löytyy hyvät pysäköintimahdollisuudet. Kesäkioskin läheltä löytyy myös uimapaikka.

Niittyahon Tila

Niittuahontie 60, 40950 Muurame
https://www.niittyahontila.fi/

Navetan ylisillä, vanhassa heinävintissä palvelee kahvila erilaisine makeine ja suolaisine herkkuineen. Tarjoilut tehdään aina kotimaisista raaka-aineista ja mahdollisuuksien mukaan lähituottajien ja lähiympäristön tuotteita ja raaka-aineita käyttäen. Leipomuksissa ja ruoassa maistuu tuoreus, aidot ja puhtaat maut sekä kotitekoisuus.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Perttulan Tilan kesäkahvila punaisessa maalaistalossa

Kesäkahvilat ja -ravintolat

Leipäkori yrteillä ja kastikkeella

Makuja Keski-Suomesta

Kaksi henkilöä syömässä puutarharavintolassa

Ravintolat ja kahvilat