Maaseudun kesäkahviloiden helmet

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Mikä olisikaan tunnelmallisempaa tekemistä aurinkoisena päivänä kuin tutustua maaseudun kesäkahvilatarjontaan! Ei tarvitse ajaa kauaskaan kaupungista, kun vastaan tulee jo toinen toistaan viehättävämpiä maatiloja, puutarhoja tai muuten vain maaseudun tunnelmaa henkiviä herkuttelupaikkoja.

Jokaisella kahvilalla on oma persoonansa, olitpa sitten kiinnostunut historian havinasta, taiteesta tai suloisista eläinystävistä. Moni kesäkahvila suosii erityisesti lähiruokaa ja osa raaka-aineista tulee jopa suoraan omasta pellosta.

Kierrä maaseudun kesäkahviloita omatoimisesti reittimme avulla!
Maaseudun kesäkahviloiden reittiin pääset tästä. Citynomadin sovelluksen voit ladata täältä. Kartan ladattuasi voit käyttää sovellusta myös ilman internetyhteyttä.

Kohteet

Perttulan Kahvila ja Puoti

Vaajakoskentie 113, 41310 Leppävesi 
https://perttulantila.fi/kahvila-puoti/

Perttula on rennon rustiikkinen vanha maatila Laukaan Leppävedellä, vain vartin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Kesäaikaan pääset maistelemaan maalaiskahvilan sekä puodin pien- ja lähituottajien antimia. Nappaa Perttulan kokoama Picnic-kori mukaan ja nautiskele sisältö luonnon helmassa!

Café Meijerinliiteri

Kangasniementie 1052, 19650 Joutsa
http://www.cafemeijerinliiteri.fi/

Kauniin vanhan maalaistalon idyllisestä pihapiiristä löytyy Café Meijerinliiteri, joka on nimensä mukaisesti loihdittu 1850-luvun pieneen meijeriin. Lähiraaka-aineet raikkaaseen raparperimehuun ja muihin sesongin mukaisiin herkkuihin tulevat suoraan omasta pihapiiristä, naapurista tai Joutsan torilta.

Karoliinan Kestikievari

Kuusirinne 11, Leivonmäki 
http://www.karoliinan.fi/

Maalaishenkinen sisustus ja perinteiset herkut houkuttelevat pysähtymään nelostien varrella olevaan Karoliinan Kestikievariin. Lähiruokavalikoimiin kuuluvat esimerkiksi viereisen Jukolan Juuston maistuvat cheddarjuustot.

Maalaisbistro Sylvin kahvila

Vilppulantie 51, 41370 Kuusa, Laukaa 
https://www.varjola.com/ruoka/sylvin-kahvila

Maalaisbistro Sylvin Kahvila on osa Varjolan tunnelmallista matkailutilaa Laukaassa. Kahvilan herkuissa maistuvat sesongin vaihtelut, lähiseudun raaka-aineet ja oman ryytimaan maut.

Haanpään kesäkahvila

Painaantie 60, 41800 Korpilahti
https://www.facebook.com/Haanpäänkesäkahvila

Haanpään kesäkahvilassa tunnelmoit kahvittelun ohella maalaiselämää tilan suloisten alpakoiden ja lampaiden keskellä.

Suoramyynti Heinähattu

Karikontie 1, 41900 Petäjävesi
www.heinahattu.wordpress.com

Vain kivenheiton päässä Petäjäveden vanhalta kirkolta sijaitsevan Suoramyynti Heinähatun maalaisidyllinen kahvila tarjoaa uunituoreita makeita ja suolaisia kotileivonnaisia tuoreen kahvin ja teen kera. Tunnelmallinen myymälä-kahvila tarjoaa käsintehtyjä tuotteita niin oman kunnan yrittäjiltä kuin lähialueeltakin. Tiloissa toimii myös kirpputori.

Naissaaren Koskenhenki

Naissaarentie 2, 40800 Vaajakoski 
https://www.koskenhenki.fi/

Vaajakoskella sijaitsevassa Naissaaren Koskenhengessä nautit monipuolisia kahvilatuotteita, sekä herkullisia lounaita ja brunsseja lähituottajien raaka-aineista. Tunnelmallinen maalaishenkinen miljöö sopii myös oivallisesti ikimuistoisiin juhlahetkiin.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Perttulan Tilan kesäkahvila punaisessa maalaistalossa

Kesäkahvilat ja -ravintolat

Leipäkori yrteillä ja kastikkeella

Makuja Keski-Suomesta

Kaksi henkilöä syömässä puutarharavintolassa

Ravintolat ja kahvilat