Valolla viritetty Jyväskylä-illallinen

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Tiesitkö, että Jyväskylässä olet maailman pohjoisimmassa Valon kaupungissa? Kaupungista löytyy yli 90 valaistua kohdetta, jotka luovat kaupunkiin kauneutta, viihtyisyyttä ja turvallisuutta – erityisesti pimeään aikaan.

Valolla viritetty Jyväskylä-illallinen-teemakierros on mainio tapa tutustua kaupungin pysyviin valaistuskohteisiin, kuulla paikallisesta historiasta ja nauttia päätteeksi harmooninen ruokaelämys.

Kierros alkaa Jyväskylän keskustan Kirkkopuistosta, josta harmoonitehtailija Aapeli Halonen johdattaa sinut ja seurueesi kävelylle Jyväskylän ainutlaatuisiin kaupunki- ja järvimaisemiin. Kierroksen aikana pääset tekemään ryhmäsi kanssa neljä ”viritystä” illallisesi tunnelmaa varten. Reitti päättyy Ravintola Harmoonille, jossa pääset maistamaan Jyväskylällä ja valolla viritettyä illallista vanhan harmoonitehtaan tunnelmassa. Valintanne määrittävät illallisen tunnelman värin!

Teemaillallinen kokonaisuus koostuu kahdesta osasta: itsenäisesti kuljettavasta kävelyreitistä Valon kaupungissa ja sen valaistuskohteissa, sekä ravintola Harmoonin juhlallisesta Jyväskylä-illallisesta. Ulkona kuljettavan reitin pituus on n. 2,5 km, jonka kesto on kävellen n. 45 min. Kaikkiaan teemakokonaisuuteen kannattaa varata aikaa 3–4 tuntia.

Kierrä Valolla viritetty Jyväskylä-illallisen kohteita mobiilisovelluksen opastamana klikkaamalla tästä.

Kierroksen hinta ja varaaminen:

  • Valolla viritetyn Jyväskylä-illallispaketin voit varata ryhmällesi Harmoonin sivuilta.
    Varausvahvistuksen mukana saat tarkemmat ohjeet ja linkin teemareitille (vaihtoehdot: mobiiliapplikaatio tai ladattava/tulostettava pdf).
  • Illallisen valaistukseen ja tunnelmaan vaikuttavat valinnat tehdään ryhmänä reitin varrella.

 

Vinkkejä kierrosta varten:

  • Muista sään mukainen varustus ja mukavat jalkineet, joilla on helppo kävellä. Kylmään aikaan suosittelemme hankkimaan myös älypuhelimen käyttöön tarkoitetut hanskat.
  • Jaathan tunnelmiasi kierrokselta myös muille:
    #visitjyvaskyla , #harmoonirestaurant, #dineinthelight

Valaistuskohteet ovat parhaimmillaan ilta-aikaan syksystä kevääseen. Kesäaikaan Suomessa nautitaan ainutlaatuisista valoisista öistä, jotka ovat upea kokemus itsessään. ”Yöttömän yön” tunnelmasta kannattaakin lähteä nauttimaan myös kesällä.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Valaistu silta Jyväskylässä

Valon kaupunki

Savutuvan Apajan juhlapöytään on katettu viiniä ja pientä naposteltavaa

Ravintolat & kahvilat

Henkilö istuu laiturilla ja katsoo valaistun Kuokkalan sillan suuntaan.

Vinkit pimeneviin iltoihin