Koe Jyväskylä Yonkmanin tyyliin

Teemareitillä pääset kokemaan Jyväskylän JYPissä pelaavan kanadalaisen jääkiekkoilijan Nolan Yonkmanin lempipaikkojen kautta. Kohteet sijaitsevat Jyväskylän keskustan tuntumassa, joten voit kiertää ne myös pyöräillen tai jalan. Lähde liikkeelle Synergia-areenalta, jossa voit käydä katsomassa JYPin kotipeliä. Reitin varrella tutustut sekä Jyväsjärven että Tuomiojärven ympäristön vehreisiin ja monipuolisiin ulkoilualueisiin ja pääset ihailemaan maisemia kaupungin keskellä legendaarisen Harjun Vesilinnasta. Kauppakadun ravintolatarjonta tuo helpotuksen, kun nälkä yllättää.

Kierrä kohteita läpi omatoimisesti mobiilisovelluksen opastamana klikkaamalla tänne

Synergia-areena

Rautpohjankatu 10, 40700 Jyväskylä

Kilpajäähallin eli Synergia-areenan pääkäyttäjiä ovat jääurheiluseurat, sillä hallissa pelataan sarjapelit sekä JYPin kotipelit. Pelien lomassa kilpajäähallia käytetään myös muihin tapahtumiin, kuten konsertteihin. Lisäksi hallissa on minijää lasten urheiluun sekä kuntosali.

”Kotiareena, huikeat fanit. Täällä tulee vietettyä paljon aikaa 😉 ”

 

Viitaniemi

Viitaniemen laajat viheralueet, kevyen liikenteen reitistö, uimaranta, jousiammuntarata ja muu urheilutarjonta ovat tehneet alueesta suositun vapaa-ajanviettopaikan. Stavangerin puistossa Viitaniementien päässä on suuria havupuita ja muita istutuksia sekä Tuomiojärven rantaa myötäilevä kävelyreitti. Viitatornin juurella sijaitsee vuonna 2006 peruskunnostettu Jaroslavlin aukio, josta avautuu näkymä Tuomiojärvelle. Viitaniemessä sijaitsee myös lasten liikennepuisto.

”Koti ja paikka missä lepään ja rauhoitun.” 

 

Harjun Vesilinna

Jyväskylän Harju ja erityisesti sen laelta kohoava maamerkki, Vesilinnan näkötorni, tervehtivät katsojaansa kaupungin lähes joka kolkasta. Ulkoilijoiden rakastama Harjun puistoalue on mäntymetsäinen keidas keskellä kaupunkia. Harjua kiertää suosittu pururata ja siellä risteilee myös lukuisia kävelyteitä ja polkuja. Keskustasta päin Harjulle kapuavalle on tarjolla yksi selkeä “paraatireitti”: Neron portaat. Harjun Vesilinnan näkötorniin pääset ihastelemaan maisemia aina Kahvila-Ravintola Vesilinnan ja Keski-Suomen luontomuseon ollessa avoinna.
Keski-Suomen luontomuseo: Avoinna ti–pe 11–18, la–su 12–17.
Kahvila-Ravintola Vesilinna: Aukioloajat ma–ke 11–15, to–pe 11–22, la 12–22, su suljettu

”Paikka johon vien kaverini kun haluan esitellä kotikaupunkiani.”

 

Kauppakatu

Jyväskylän pitkänkapeaa ydinkeskustaa halkoo Kauppakatu. Kauppakatu laskee perinteisenä katuna Yläkaupungilta, yliopiston kampuksen kulmilta alas Kirkkopuistoon, josta eteenpäin se jatkuu kävelykatuna aina alakaupungin sydämessä, Aren aukiolla sijaitsevaan päätepisteeseensä asti. Kauppakadun varrelta löytyy kampaamoja, erikoisliikkeitä, museoita, pankkeja, tavarataloja ja kauppakeskuksia, joten sen suuri merkitys sekä jyväskyläläisille että vierailijoille on kiistaton.

”Jyväskylän sydän. Kaikki tarvitsemani asiat ovat tämän kadun varrella.” 

Jyväskylän kävelykatu

 

Revolution Jyväskylä

Kauppakatu 30, 40100 Jyväskylä

Kauppakadun varrella sijaitseva ravintola Revolution on rento ja viihtyisä ravintola, jonne voi suunnata vaikka ystäväporukalla viettämään iltaa ja nauttimaan herkullisesta menusta. JYPin virallinen kisakatsomo järjestetään Pub Revolutionissa. Lätkänystävän ykköskisakatsomo näyttää kaikki koti- ja vieraspelit 11 ruudulta ja 2 screeniltä. Lisäksi kerran kuussa ravintolassa vietetään superpäivää yhdessä JYPin kanssa.

”Suosikkiravintolani 😉 ” 

 

Lutakon satama & Jyväsjärvi

Erityisesti kesällä Lutakon satama on suosittu ajanviettopaikka niin asukkaille kuin kaupungissa vieraileville matkailijoille. Kesäisin satama täyttyy ihmisistä, jotka nauttivat kesäpäivästä ravintolalaivan kannella, satamakahvilan terassilla tai rantapromenadilla. Satamasta lähtee kesäisin matkustajalaivoja Päijänteelle ja voipa satamasta hypätä myös saunalautan kyytiin.

Jyväsjärven ympäri kiertää noin 13 km pitkä Rantaraitti, joka on Jyväskylän suosituimpia liikunta- ja virkistysalueita. Rantaraitti tuo luonnon keskelle kaupunkia ja tarjoaa täten erinomaiset puitteet liikkumiselle. Kesäisin raittia voi kiertää jalkaisin, pyöräillen tai rullaluistellen ja talvella järven jäälle pääsee luistelemaan, hiihtämään ja vaikkapa juoksuttamaan koiria.

”Mahtava paikka niin kesällä kuin talvellakin. Keidas keskellä kaupunkia.” 

Tutustu Rantaraittiin lisää tästä.

http://www.jkl.fi/satamat