Saunamaakuntaviikko: keskiviikko 30.6.2021

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Alta löydät Saunamaakuntaviikon keskiviikon ohjelman!

30.6. klo 13-17

Klo 13-17 Könkkölän elämyssauna (Jyväskylä) 0-5€

KÖNKKÖLÄN ELÄMYSSAUNA

Könkkölän tilalla, idyllisen Köhniöjärven rannassa lämpiää lempeä, puulämmitteinen hirsisauna. Käy uimassa Köhniöjärvessä ja pulahda myös virkistävään luonnonlähteeseen. Virkistävät yrttijuomat ja kahvio tarjoavat nautintohetken vielä saunan jälkeenkin.

Päivämäärä: 30.6. klo 13-17
Sauna: Sekasauna
Sauna-asu: Saunominen uimapuvussa
Pääsymaksu: 5 € / hlö, 2 € / lapset, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsymaksu sisältää pefletin ja yrttijuoman. Pyyhkeitä vuokrattavana myös paikan päällä 2€ / kpl.
Oheisohjelma: Kahvio ja tilalla sijaitseva Kunnallistekniikan museo ovat avoinna tapahtuman ajan.
Ennakkoilmoittautuminen: Ei ennakkovarauksia.

Yhteystiedot:
Green Care -keskus Könkkölä ry, Könkkölän tila
Vesangantie 37
Jyväskylä
p. 0503118509
info@konkkolantila.fi
Kuvat: Julia Kivelä

30.6. klo 14-18

Klo 14-18: Karkausmäen Kammarin rentoutussauna (Kinnula) 15€

KARKAUSMÄEN KAMMARIN RENTOUTUSSAUNA

Rentoudu perinteisen pihasaunan lempeässä lämmössä elvyttävän yrttijalkakylvyn kera! Kylpytynnyrissä unohtuvat arjen kiireet! Sekasauna, uikkarit ja oma pyyhe mukaan. Tarjolla juomista ja pientä suolaista.

Päivämäärä: 30.6. klo 14-18
Sauna: Sekasauna
Sauna-asu: Uikkarit ja oma pyyhe mukaan.
Pääsymaksu: 15 € / hlö, sisältää saunan, yrttijalkakylvyn, opastuksen, kylpytynnyrin, pefletin sekä mehun/yrttiteen/veden. Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.
Ennakkoilmoittautuminen: Varaa viimeistään 29.6. mennessä, mukaan mahtuu 10 henkilöä kerrallaan.

Yhteystiedot:
Karkausmäen Kammari
Lestijärventie 375
43900 Kinnula
P. 044-2383943
info@karkausmaenkammari.net

30.6. klo 17-19

Klo 17-19: Korpiketun savusauna (Korpilahti, Jyväskylä) 25€

KORPIKETUN SAVUSAUNA

Korpiketun saviseinäinen savusauna lämpiää saunaviikolla joka päivä klo 17-19. Saunalla on kansainvälisen savusaunaklubin suositus ja vuonna 2006 se sai kolmannen palkinnon yrityssaunakissa. Korpituvalla on tarjolla tulokahvit makean ja suolaisen kera. Saunalla on tarjolla saunajuomat ja pyyhkeet. Saunominen sekasaunassa, uikkareiden kanssa tai ilman, tilanteen mukaan. Korpituvalla on tarjolla kahvit makean ja suolaisen kera saunan jälkeen. Pihapiirissä laavulla grillitulet. Voit ottaa mukaan omat grillattavat tai ostaa tuvasta.

Päivämäärä: 26.6-3.7.2021. klo 17-19.
Sauna: Sekasauna
Sauna-asu: Uimapuvussa tai ilman, tilanteen mukaan.
Pääsymaksu: 25 €/henkilö, sisältäen tulo- ja lähtökahvit makean ja suolaisen kera. Lisäksi saunalla tarjolla saunajuomat ja pyyhkeet.
Ennakkoilmoittautuminen: Ei ennakkovarausta

Yhteystiedot:
Korpikettu
Laulajantie 179
41860 Tikkala, Korpilahti
p 040-5370 309
reijo.kettunen@korpikettu.fi

30.6.

Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin: Naisten turvesauna Tupaswillassa (Laukaa) 30€

NAISTEN TURVESAUNA TUPASWILLASSA

Naisten turvesaunassa tehdään itselle opastetusti rentouttava ja ihoa hoitava turvehoito maailman suurimman savusaunan lämmössä. Hemmottelevan turvekylvyn lisäksi on ihanaa pulahtaa lampeen! Käteismaksu 30 € / hlö sisältää iltapalatarjoilun. Otathan mukaan oman pyyhkeen, vesipullon ja saunajalkineet. Mahdollisuus ostaa mukaan kotimaisia turvetuotteita ja riihiruisleipää.

Päivämäärä: Ilmoitetaan myöhemmin
Sauna: Naisten sauna
Sauna-asu: Oma pyyhe, vesipullo ja saunajalkineet mukaan
Pääsymaksu: 30 € / hlö, käteismaksu, sisältää iltapalatarjoilun
Oheisohjelma: Mahdollisuus ostaa mukaan kotimaisia turvetuotteita ja riihiruisleipää.
Ennakkoilmoittautuminen: myynti@tupaswilla.fi

Yhteystiedot:
Laukaan Tupaswilla
Ränssintie 5
41370 Kuusa
puh 0207 410100
myynti@tupaswilla.fi

30.6. klo 17-21

Klo 17-21: Revontulen saunapolku ja saunavenyttely (Hankasalmi) 7,50-15€, saunavenyttely 15€

REVONTULEN SAUNAPOLKU

Revontulen Saunapolulla pääset kokemaan kolme erilaista saunaa: perinteisen savusaunan, höyrysauna-tyyppisen telttasaunan sekä modernin Loitsusaunan. Kuumana ovat myös kaksi ulkoporeallasta järven rannassa. Pulahdus raikkaassa Iso-Virmas-järvessä virkistää saunojen välillä. Loitsusaunassa voit hemmotella itseäsi kasvonaamiolla, kuorinnalla ja saunavoiteilla. Telttasaunassa mahdollista osallistua myös kehoa ja mieltä rentouttavaan ohjattuun saunavenyttelyyn klo 17 – ilmoittautumiset venyttelyyn ennakkoon. Maksu Revontulen vastaanottoon.

Päivämäärä: 30.6.. klo 17-21. Saunavenyttely telttasaunassa klo 17-17.45.
Sauna: Sekasauna
Sauna-asu: Uikkarit ja oma pyyhe mukaan. Pyyhkeitä mahdollista myös vuokrata 3 € / kpl.
Pääsymaksu: 15 € / aikuinen, 7,5 € / lapsi. Saunavenyttely lisämaksusta 15 € / hlö. Pääsymaksu sisältää sisäänpääsyn kolmeen saunaan ja porealtaisiin ja pefletit. Juomavettä ja suolapähkinöitä tarjolla.
Ennakkoilmoittautuminen: Saunapolkua ei tarvitse varata ennakkoon. Saunavenyttelyyn ilmoittautumiset 29.6. mennessä.

Yhteystiedot:
Lomakeskus Revontuli
Revontulentie 1
41500, Hankasalmi
014 8448 200
myynti@revontuli.fi
Kuvat: Julia Kivelä

30.6. klo 18-24

Klo 18-24: Nukulan perinnesauna lämpimänä (Toivakka) 20€

NUKULAN PERINNESAUNA LÄMPIMÄNÄ

Tule nauttimaan konstailemattomasta hyvinvoinnin lähteestä, rentoutumisen, puhdistautumisen ja hiljaisuuden tyyssijasta, Perinnesaunastamme. Puulämmitteinen hirsisauna tarjoaa vanhanaikaiset löylyt. Löylyjen lomassa vilvoittele uimalla Päijänteessä (matka saunasta n. 20 m). Hullaannu keskikesän upeasta auringon laskusta. Illan hämärtyessä kynttilät ja lyhdyt luovat tunnelman. Kyseessä on sekasauna, joten ota uimapuku ja pyyhe mukaan.

Saunatonttu tarjoaa saunamaksua vastaan saunomisen lisäksi saunajuomaksi raikasta lähdevettä, palan painikkeeksi ruisleipäviipaleita, makkaran grillattavaksi ja muurinpohjaletun.

Sauna on pieni, lauteille mahtuu kerralla 6-8 henkilöä. Voit saunoa tunnin tai koko saunomisajan. Järjestämme kaksi saunomismahdollisuutta, ensimmäinen on lauantaina 26.6.2021 ja toinen keskiviikkona 30.6.2021. Varaathan paikkasi etukäteen jompaankumpaan saunailtaan, maksimi osallistujamäärä iltaa kohden on 20 saunojaa.

Saunan jälkeen mahdollisuus majoittumiseen Loistoaitassa, asiakkaan omilla liinavaatteilla 25 €/hlö/yksi yö, talon liinavaatteilla 40 €/hlö/yksi yö. Seuraavana päivänä, siis sunnuntaina tai torstaina on tarjolla runsas aamiaisbrunssi, 15 €/hlö.

Päivämäärä: 26.6. klo 18-24 ja 30.6. klo 18-24
Sauna: Sekasauna
Sauna-asu: Uimapuku ja pyyhe mukaan
Pääsymaksu: 20 € / hlö, sisältää saunomisen lisäksi saunajuomaksi raikasta lähdevettä, palan painikkeeksi ruisleipäviipaleita, makkaran grillattavaksi ja muurinpohjaletun. Huomaathan myös majoitustarjouksen!
Ennakkoilmoittautuminen: Ilmoittautuminen jompaankumpaan saunailtaan viimeistään tiistaina 22.6.2021 joko soittamalla tai sähköpostilla.

Yhteystiedot:
Nukula Oy
Piililäntie 71
41630 Oravasaari
p. 040 703 8136
info@nukula.fi
(Kuvat: Hannele ja Sakari Levävaara)

30.6.

Kankaalla saunotaan joka päivä! (Jyväskylä) 10€; 8,50€; 5€ & 0€

Kankaalla saunotaan joka päivä!

Kankaan sauna on urbaani yleinen sauna aivan Jyväskylän keskustan kupeessa. Saunalla nautit löylyistä yli 100-vuotiaassa tunnelmallisessa paperitehtaan porttirakennuksessa. Kaksi saunaa palvelee erilaisia saunojia ja löylyjen välissä voi pulahtaa suihkuosastolta löytyvään avantoaltaaseen. Saunojen lauteille mahtuu yhtäaikaisesti 20 saunojaa ja hengähtämään pääsee erilliselle vilvoitteluterassille. Tiloistamme löytyy myös oma A-oikeudellinen kahvila, jonka tarjontaan kuuluvat paikallisten leipomoiden ja pienpanimoiden tuotteita. Kankaan saunalla on myös kaupungin aurinkoisin ja yksi suurimmista terasseista.

Kankaalla saunotaan maanantaisin ja keskiviikkoisin naisten- ja tiistaisin ja torstaisin miesten-vuoroin. Perjantaisin ja lauantaisin on naisten ja miesten yhteiset sekasaunat, jolloin yhteinen pukuhuonetila jaetaan kahtia verhoilla. Saunat ja suihkutilat ovat yhteiset, joten sekasaunailtoina uima-asujen käyttö on pakollista kaikissa saunaosaston tiloissa.

Kankaan saunalla järjestetään säännöllisesti saunajoogaa, turve- ja olutsaunoja sekä pubi-visoja.

Nähdään saunalla!

Päivämäärä: Kankaan sauna kuumenee joka päivä aukioloaikojemme mukaisesti. Kankaan saunan ajanvarauskalenteri.
Sauna: ma & ke naisten vuoro, ti & to miesten vuoro, pe & la sekasauna
Sauna-asu: Halutessasi uimapuku, sekasaunailtoina pakollinen. Omat pyyhkeet ja pefletit mukaan tai vuokraa tarvittaessa kahvilastamme.
Pääsymaksu: 10€ aikuiset, 8,50€ opiskelijat ja eläkeläiset, 5€ lapset (7-17v.). Alle 7-vuotiaat lapset saunovat veloituksetta käyttäessään vanhemman kanssa samaa pukukaappia.

Yhteystiedot:
Kankaan sauna
Kympinkatu 3, 40320 Jyväskylä
myynti@kankaansauna.fi
Instagram & Facebook: @kankaansauna

30.6. 19-21

Klo 19-21: Varjolan avoimet saunaillat savusaunalla (Laukaa) 20 €

VARJOLAN AVOIMET SAUNAILLAT SAVUSAUNALLA

Varjolassa on avoimia saunavuoroja koko viikolle: tiistaista lauantaihin 2 tunnin avoin saunavuoro savusaunalla porealtaan kera. Ti, to, pe, la klo 16-18 ja ke klo 19-21.

Tarjolla leppeät löylyt savusaunalla, terassilla lämmin poreallas ja laiturilta pääset myös järveen pulahtamaan.  Sauna on yhteissauna, joten pesu- ja suihkutilojen käytössä vuorotellaan saunojien kesken. Saunalta löytyy peruspesuaineet ja peflettejä. Otathan oman pyyhkeen mukaan. Paikan päältä voit vuokrata pyyhkeitä, pyyhemaksu 5 €/pyyhe.

Saunatiloissa on käytössä anniskeluoikeudet, jonka vuoksi omien alkoholijuomien tuominen ei ole sallittua. Virvokkeita voi ostaa ravintolastamme (käteisellä ja korteilla) saunalle mukaan.

Aikataulu ja varaukset varauskalenterista: https://www.varjola.com/sauna/kesan-avoimet-saunaillat

Päivämäärä: 29.6.-3.7., ti, to, pe, la klo 16-18 ja ke klo 19-21.
Sauna: Yhteissauna
Pääsymaksu: 20 € / henkilö.
Ennakkoilmoittautuminen: Aikataulu ja varaukset varauskalenterista: https://www.varjola.com/sauna/kesan-avoimet-saunaillat

Yhteystiedot:
Varjola
Vilppulantie 51
41370 Kuusa, Laukaa
p 020 792 8080
varjola@varjola.com