KYSYTTÄVÄÄ?

Asiointiapu & muu hyödyllinen tieto

#supportlocals


Jyväskylän kaupungin ohjeistukset

Kaupungin verkkosivulle on koottu ajankohtaista tietoa koronavirukseen liittyen. Sivulla on tietoa mm. miten koronavirus tarttuu, miten voi estää taudin tartuttamisen, miten toimia, jos epäilee tartuntaa, Jyväskylän, Uuraisten ja Hankasalmen asukkaille tarkoitettu neuvontanumero, oikeaoppiset käsienpesu- ja yskimisohjeet sekä koronaviruksen valtakunnallinen neuvontanumero.

Tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä

Lue lisää Jyväskylän kaupungin sivuilta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19


Happee ry., Jyväskylä

Happee ry.:n kautta voit tiedustella riskiryhmien puolesta tehtävistä kauppakäynneistä.

”Jos kuulut ikäsi tai terveydentilasi vuoksi koronaviruksen riskiryhmään ja kaupassa käynnit huolettavat sinua mahdollisen tartunnan osalta, voit ottaa yhteyttä”.

Lue lisää Happeen sivuilta


Jyväskylä-infon asiakaspiste

Kauppakeskus Forumin palvelutilassa sallittu henkilömäärä on max. 10 henkilöä.
Mikäli palvelussa on ruuhkaa, odotathan käytävällä.


Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjät on perustanut #ostapieneltä Facebook-ryhmän. Vertaistuen lisäksi tukemassa on sekä lakineuvoja että terapeutti. Yrittäjien lakineuvoja vastaa kysymyksiin arkisin 15-20.

#ostapieneltä Facebook-ryhmä

www.yrittajat.fi


Apteekit

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kehottaa vahvasti malttiin lääkkeitä ostettaessa. Ylisuuria kotivarastoja ei pidä koronaviruksen aiheuttamassa erikoistilanteessakaan hankkia varmuuden vuoksi ja reseptilääkkeiden osalta tulee noudattaa Kelan ohjeistusta koronaviruspandemian ajalle. Fimea ohjeistaa apteekkeja luovuttamaan tällä hetkellä esimerkiksi vain yhden pakkauksen itsehoitoon tarkoitettuja kipu- ja kuumelääkkeitä asiakasta kohden. Jos tarve vaatii, lääkkeiden myyntiä voidaan rajoittaa.

Lue lisää Fimean sivuilta

Lue lisää Kelan sivuilta

 

Trustmary - Suosittele suomalaista pienyrittäjää

Referenssivideoita ja -tarinoita asiakkailleen tekevä jyväskyläläinen Trustmary on avannut yritysten suosittelusivun, johon kuka tahansa voi jättää suosituksen videotervehdyksenä. Trusmary luovuttaa kaikki suositukset markkinointikäyttöön kehujen kohteena oleville yrityksille.

Lue lisää Trustmaryn "Suosittele suomalaista pienyrittäjää" sivuilta 


JYTAKSI

Jytaksilta voit tilata taksin suorittamaan koko kauppa- tai apteekkireissun puolestasi. Jytaksi kuljettaa myös etukäteen tilatut ostokset kaupasta asiakkaalle.

Lue lisää JYTAKSIn sivuilta

K-Supermarket Viitasaari

"K-Supermarket Viitasaari on aloittanut kotiinkuljetuspalvelun yhdessä toisen paikallisen yrityksen, J. Paanasen liikenteen, kanssa. K-Supermarket Viitasaari pyhittää arkipäivisin ensimmäisen aukiolotunnin klo 7-8 vain riskiryhmään kuuluville asiakkaille."

Lue tuoreimmat päivitykset K-Supermarket Viitasaaren Facebookista

https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-viitasaari


Eläintarvike Hissunkissun, Äänekoski

”Tarjoaa kotiintoimitusta Äänekosken ja Suolahden alueelle sekä Hirvaskankaan suuntaan ilman toimitusmaksua. Tämä palvelu on käytössä toistaiseksi tässä poikkeustilanteessa. Tilauksen voi tehdä soittamalla kaupalle 050 559 9837. Kaupan aukioloajat ma – pe klo 9.30 – 17.00, la klo 10.00 – 14.00 ”

https://www.hissunkissun.fi/

Autovuokraamo Matka-rent Oy / Scandia Rent Jyväskylä

"Julkisilla liikennevälineillä liikkuminen voi olla riski. Tarjoamme kattavan valikoiman autoja pienistä edullisista kaupunkimalleista aina premium-tason autoihin saakka. Kiinnitämme erityistä huomiota autojen sisäpuhtauteen, hallintalaitteet ja kosketuspinnat desinfioidaan jokaisen käyttäjän jälkeen."

https://facebook.com/autovuokraamomatkarent/

 

Koronaviruksen vaikutukset kulttuuripalveluihin

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/korona

 

Poikkeustila-podcast

Poikkeustila-podcast on keskustelupodcast, jossa pohditaan ratkaisuja vallitsevaan nykytilanteeseen. Vieraina keskustelemassa vaikuttava joukko yritys-, kulttuuri-, palvelu- ja teollisuussektorin ihmisiä. Podcast on toteutettu yhteistyössä KS-liiton, Business Jyväskylän, Jkl kaupungin, OP Keski-Suomen ja Keksi-Suomen yrittäjien kanssa.

https://www.facebook.com/poikkeustilapodcast

Poikkeustila-podcast Soundcloudissa

Poikkeustila-podcast Spotifyssa

 

Tiltaltti Shop, Keuruu

”Autamme parhaamme mukaan keuruulaisia ja tarjoamme tämän poikkeusajan kauppa-apua ruokaostosten kanssa. Ostosten keräily Järvituulesta ja toimitus kotiovelle 15 €. Soita ja kysy lisää. Yhdessä tästä selvitään!”

Tiltaltti Shop on palannut normaaleihin aukioloaikoihin.
Ma-to klo 11-17
Pe klo 11-18
La klo 11-15

https://www.facebook.com/tiltalttishop/

http://www.tiltaltti.fi/

 

Shareway

”Toivoisimme, että mahdollisimman moni jyväskyläläinen parkkipaikan omistaja (yritys/yksityishenkilö) lataisi sovelluksemme ja laittaisi parkkipaikkansa valmiiksi tulevia vuokrauksia varten. Avaamme parkkipaikkojen vertaisvuokraamisen Jyväskylässä, kun koronapandemia on rauhoittunut. Tästä myös muille paikallisille oiva lisätulonlähde ajalle, jolloin pandemian vaikutukset vielä ravistelevat koko maailmaa.”

https://www.shareway.fi/  

 

Lamit.fi Oy / Em, Jyväskylä

"Juuri tällä hetkellä olisi erittäin tärkeää pitää pyörät pyörimässä. Miten? Lamit. fi Oy on jyväskyläläinen yritys, joka toteuttaa energiansäästöpalveluita. Kun asukas tai toimistoväki on syystä tai toisesta kotona, on aikaa selvittää oman kodin tai työpaikan energia-asioita. Aika ei mene hukkaan, sillä valinnat toimivat kymmeniä vuosia eteenpäin. Lisäksi työllistämme toimenpiteiden toteutuksessa useita paikallisia yrityksiä. Toimintamme on puolueetonta ja toteutamme hyviä ja energiaa säästäviä hankkeita taloyhtiöille, yrityksille, teollisuuskohteille. Puhumattakaan että yhdessä hillitsemme samalla ilmastonmuutosta. Eli lämpöpumppuratkaisut käyttöön nyt!"

https://www.lamit.fi/

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta