KYSYTTÄVÄÄ?

Virtuaalimatkat ja -elämykset

#dreamathome #bucketlistideas

Vastuullisena matkailutahona Visit Jyväskylä tulee noudattamaan viranomaisten ja kaupungin ohjeistusta koronaviruspandemian ehkäisemiseksi. Mikään ei kuitenkaan estä haaveilemasta! Tältä sivulta löydät mainioita mahdollisuuksia sohvamatkailuun ja inspiraatiota tuleville reissuillesi. 

 

Virtuaalimatkat ja -elämykset

 • Etämatkalle lähimuseoon! Suomen käsityön museo, Keski-Suomen museo sekä Jyväskylän taidemuseo ovat koonneet laajan paketin, josta löytyy jokaiselle sopiva etäkulttuurikokemus. Tarjolla on verkkonäyttelyitä, kurkistuksia paikallisiin puutarhoihin ja ruokakulttuuriin, tietopläjäyksiä kansallispuvuista sekä äänipolkuja käsityön maailmaan:
  https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2020-03-24_etamatkalle-lahimuseoon
 • Kuinka tuulipuku tuli Suomeen? Lähde tutkimusmatkalle Alvar Aallon suunnittelemaan ja juuri peruskorjattuun Keski-Suomen museoon! Yle Jyväskylä vie kierrokselle uudistettuun Keski-Suomen museoon, joka joutui sulkemaan ovensa koronaepidemian vuoksi heti avajaisten jälkeen: https://areena.yle.fi/1-50505100
 • Jyväskylä Rock Academy -yhtyeiden keikkoja striimataan touko- ja kesäkuussa M-Rec -studiolta.
  Entiset tai nykyiset Jyväskylä Rock Academy -yhtyeet Säätövara, Unknown Decoy, Terromania ja Justice Theory esiintyvät livenä YouTubessa nähtävissä striimeissä touko- ja kesäkuussa neljänä perjantaina. Livestriimeistä vastaa jyväskyläläinen M-Rec -studio. Striimit esitetään klo 21 – 22 seuraavina perjantai-iltoina:
  22.5. Unknown Decoy
  5.6. Terromania
  12.6. Justice Theory
  M-Rec Studio haluaa näin omalta osaltaan tukea Jyväskylän nuorten ja nuorten aikuisten musiikkitoimintaa, vaikka tulojen saanti on yrityksellä itselläänkin kiven alla koronaviruskautena. 
  https://www.youtube.com/channel/UCnsIPYRHqZF_KKcGWiSRdBQ
 • Jyväskylän taidemuseo: Hyppää mukaan 360-virtuaalikierrokselle! Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat Katariina Nikkilä ja Anita Savolainen toteuttivat virtuaalikierroksen 360-kameralla Miltä näyttää aika? -näyttelyymme. Klikkaa kierrokselle tästä.

 

Suomen Ilmavoimamuseo

 • "Avaamme museon rajoitetusti yleisölle 1.6. Tiedotamme rajoituksista lähempänä avaamista."
 • ”Pääset kiertämään museon näyttelyä omasta kodistasi käsin tai tutustumaan esimerkiksi museon digitoituihin kuviin ja manuaaleihin täältä: https://ilmavoimamuseo.fi/tiedotteet/linkit/" Suomen Ilmavoimamuseo esittelee suomalaisen ilmailun historiaa sen alusta nykypäivään saakka: https://ilmavoimamuseo.fi/

 

Hankasalmen museokylä


Virtuaalikonsertit

 • Kulttuuria kevääseen Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelujen Youtube-kanavalta
  Kevään poikkeusolojen takia on kulttuuripalvelujen tuottama esitystoiminta jouduttu perumaan niin ikääntyneiden kuin lasten kulttuuripalvelujen osalta. Vaikka live-esitykset ovatkin nyt tauolla, löytyy netistä paljon mielenkiintoista katsottavaa. Kulttuuripalvelut on järjestänyt kuvausstudion Minnansaliin ja siellä on kuvattu niin koko perheelle kuin ikäihmisillekin suunnattuja esityksiä. Sekä uusia että aiemmin kuvattuja kulttuuritilaisuuksia voi katsoa kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla, joka löytyy Youtubesta hakusanalla ”jkl kulttuuripalvelut”.
  https://www.youtube.com/channel/UCWBLmuI9c7Notkkf_9Qws5Q
 • Lost Societyn Samy Elbanna live striimaa Twitchissä lähes päivittäin: 
  "For all of your pleasure, our very own Samy Elbanna is doing (almost) daily Twitch live streams straight outta his place, talking about all things life, all things music and all things guitar."
  https://m.twitch.tv/braindeadsamyofficial/profile

  

#dreamathome – Jyväskylä region mix Spotifyssa!

Marraskuu, Elämä on Laiffii, Cinnamon Hearts… Keski-Suomesta on noussut monta hittiä ja ponnistanut monta yhtyettä ja artistia. Olemmekin koonneet tälle Spotify-soittolistalle kattauksen keskisuomalaista musiikkia, jonka avulla pääset lähemmäs keskisuomalaista sielunmaisemaa! Listalle valikoituneilla artisteilla ja yhtyeillä on jokin side maakuntaan, yhtye on esimerkiksi perustettu alueella tai artisti on kotoisin jostain päin Keski-Suomea. https://open.spotify.com/playlist/5Qo64kBnebGTQqpdm8VdD7

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta