FRÅGOR?

Travel Centre
foto: Juhana Konttinen

Med bil 

Du kommer smidigt till Jyväskylä också med egen bil eller med buss. Staden ligger vid riksväg E4. Till Jyväskylä kommer man också längs väg 9 från Kuopio- och Tammerforshållet.

  • Om du kommer med bil kan du hitta den snabbaste eller kortaste rutten till Jyväskylä på olika webbsöktjänster, t.ex. på www.fonecta.fi (på finska). och på olika söktjänster för rutter på webben, t.ex. Googles kartsöktjänst.

I Jyväskylä är det lätt att hitta parkeringsplats. I centrumområdet finns det flera parkeringshus som ligger bra till och redan vid inkörningen ser man, hur mycket lediga p-platser det finns.
Tips för bilister! I Jyväskeskus och Forums parkeringsgarage är det fri parkering på söndagar (Obs! Gäller under shoppingcentrens öppettider, Forum kl. 12-18 och Jyväskeskus kl. 11-22). Här kan du se var i Jyväskylä Jyväs-Parkkis bäst belägna parkeringshus ligger och de är i öppna dygnet runt, under årets alla dagar.

I Jyväskylä kan du också hyra bil men då måste du observera, att den som kör bilen har körtillstånd utfärdat i EU-, EES- eller avtalsstat. Läs mer på Trafis webbsida: 
https://ajokortti-info.fi/sv/grundkunskaper-om-korkort/internationellt-korkort-och-att-kora-utomlands

Webbplatser för biluthyrning:

  • Avis, Gummeruksenkatu 8, 40100 Jyväskylä, tfn. 020 718 1700 (24 h), www.avis.fi, jyvaskyla (at) avis.fi
  • Europcar, Aholaidantie 2, 40320 Jyväskylä, tfn. 040 306 2851, www.europcar.fi, jyvaskyla (at) europcar.fi
  • Biluthyrningsföretag med självbetjäning -Netcarrent Oy, tfn. 050 411 8501, www.netcarrent.fi, asiakaspalvelu (at) netcarrent.fi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer information om besöksobjekten, aktiviteterna, restaurang- och logitjänsterna samt evenemangen och annat aktuellt hittar du på våra engelskspråkiga sidor.