Syksyn kulttuurielämykset ja tapahtumat Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Hemmottele itseäsi syksyn kulttuuritarjonnalla Keski-Suomessa ja Jyväskylässä. Tutustu museoiden näyttelyihin, viihdy teatterin, tanssin, musiikin ja elokuvien parissa ja nauti syksyisestä tunnelmasta syysmarkkinoilla. Syys-lokakuun vaihteessa Jyväskylää valaisee vuosittain yli 100 000 kävijää keräävä Valon kaupunki -tapahtuma, joka tuo nähtäville huikeita valotaideteoksia eri puolille kaupunkia. Myös Valon kaupungin yli sata pysyvää valaistuskohdetta hehkuvat upeina hämärissä syysilloissa.

Valon kaupunki 29.9.-8.10.2022

Huippusuosittu Valon kaupunki -tapahtuma saa jälleen Jyväskylän hehkumaan. Kymmenpäiväisen tapahtuman aikana valotaidetta on ihasteltavissa eri puolilla kaupunkia.

Kuva: Connect, Bart Ensing

Wemmi – kotimaista ruokaa ja kädentaitoja

Wemmi-syysmarkkinoilla on keskiössä kotimainen ruoka, tarjolla syksyn satoa järvistä, pelloilta, puutarhoista ja metsistä. Mukana paljon upeita kotimaisia kädentaitoja. Ostosten lomassa palvelee alueen runsas ravintola- ja kahvilatarjonta.

Avoinna la 17.9. klo 10–17 ja su 18.9. klo 10–16. Vapaa pääsy!

Kuva: Wemmi

Sävykästä ohjelmaa Äänekoskella

Kulttuuritoimen syksy täyttyy laadukkaasta, sekä kansainvälisestä että kotimaisesta konserttitarjonnasta. Tervetuloa Äänekoskella nauttimaan kulttuurista!

Kuva: Äänekosken kulttuuritoimi

Tervetuloa Kulttuuritalo Villa Ranaan!

Yläkaupungin kulttuurin sykkivä sydän tarjoaa taidetta ja tapahtumia kaikenikäisille tunnelmallisessa ja historiallisessa Villa Ranassa. Elokuva, teatteri, tanssi ja musiikki sijaitsevat saman katon alla yliopiston kampusalueella.

Villa Ranan oma ravintola pitää huolen viilenevien iltojen ruoka- ja juomatarjoilusta.

Kuva: Helena Vepsäläinen / Villa Rana / Jyväskylän Kesä 2022

Teatterikone – sydämellinen ammattiteatteri

“Ihan parasta teatteria kaupungissa!”

Me olemme Teatterikone, teemme näytelmiä, joita kukaan muu ei ole koskaan esittänyt. Katsojat ovat kuvailleet esityksiämme hauskoiksi, koskettaviksi ja elämänmakuisiksi. Tule kohtaamaan meidät kotoisaan teatteriimme Kulttuuritalo Villa Ranaan Jyväskylässä.

Kuva: Teatterikone

Elämyksiä Suomen Kantelemuseossa

Suomen Kantelemuseossa saat ainutlaatuisen mahdollisuuden astua sisään kanteleen maailmaan opastuksen ja elävän musiikin siivittämänä. Museossa pääset tutustumaan kanteleen historiaan ja kokeilemaan ja kuulemaan erilaisten kanteleiden soittoa.

Kuva: Suomen kantelemuseo

Kartano Kievari – iloa ja terveyttä tanssista

Kiinnostaako tanssintäyteinen miniloma Keski-Suomessa? Kärkiesiintyjien lisäksi löydät meiltä mutkatonta meininkiä, runsaasti tanssitilaa, sekä laadukkaat ravintola- ja majoituspalvelut. Sijaitsemme maaseudulla hyvien kulkuyhteyksien päässä, vain 30 min Jyväskylästä.

Tule kokemaan tanssin taika!

Kuva: Kartano Kievari

Katso kaikki syksyn elämykset Keski-Suomessa

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumavinkkeihin

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kaksi lasta katsomassa kuvaa kalliomaalauksesta Keski-Suomen museossa.

Koe museoelämyksiä Keski-Suomessa

Henkilö kuvaamassa Muuramen kirkkoa sisältä

Ainutlaatuista arkkitehtuuria ja idyllisiä ympäristöjä

Kaksi henkilöä nauttivat konsertista halaillen

Mitä Keski-Suomessa tapahtuu juuri nyt?