Aktiviteetteja, hemmottelua ja luonnonläheistä majoitusta Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Keski-Suomen syksyssä nautit sykähdyttävistä järvimaisemista, patikoinnista neljän kansallispuiston poluilla ja aktiviteeteista niin ulkoilmassa kuin sisällä. Hyppää pyörän selkään, kokeile koskenlaskua tai tee kaatoja keilaradalla. Syksyn kirpeydessä hemmottelet itseäsi saunan lempeässä lämmössä Maailman Saunamaakunnan, Keski-Suomen, saunoissa. Aktiivisen päivän kruunaavat unet viihtyisissä ja luonnonläheisissä majoituskohteissa. Tekemistä syyslomalle löytyy niin aikuisille kuin lapsille.

 

Ota irtiotto arjesta

Syksyn pimenevät illat ja kirpeän raikkaat päivät luovat tunnelmalliset puitteet irtiottoon arjesta luonnon lähellä. Rentoudu esimerkiksi Varjolan saunoissa ja poreissa, majoitu tasokkaasti ja nauti huoneeseen tarjoillusta kuohuviinistä. Revontulessa koet ruskan sävyt lasi-iglussa tai viihtyisässä mökissä majoittuen ja läheisissä luontokohteissa ulkoillen. Reippaan ulkoilupäivän täydentävät löylyt saunamaailmassa – testaa vaikkapa iglusauna. Hotelli Keurusselän kylpyläaltaissa ja saunoissa sekä hemmotteluhoidoissa rentoutuu niin mieli kuin keho, ja samalla pääset nauttimaan ympäröivästä järviluonnosta ja monipuolisista aktiviteeteista.

Kuva: Varjola

Luontoretkiä, erämaatunnelmaa ja upeita järvimaisemia

Keski-Suomessa on upeat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen: neljä kansallispuistoa, lukemattomia luontopolkuja ja muita retkeilykohteita. Retkelle voi lähteä niin omatoimisesti kuin ohjatustikin: Luontovire johdattaa tutustumaan Hankasalmella keskisuomalaiseen luontoon. Luonnossa vietetyn päivän päätteeksi on ihana painaa pää tyynyyn upeassa Lumous-metsämajoitteessa, jonka ikkunasta aukeaa silmiä hivelevän kaunis järvimaisema.

Pohjoisessa Keski-Suomessa, metsäpeuran mailla, sijaitsee laajat erämaa-alueet. Syvänmaalla pääset kuuntelemaan hiljaisuutta ja kokemaan suomalaisen luonnon aarteet kaikilla aisteillasi. Matkan kruunaa juhlaillallinen pappilan kristallikruunujen alla. Erämaatunnelmaa pääset kokemaan myös Petäjävedellä Tampinkierroksen luontopolulla. Helppokulkuinen, kolme kilometriä pitkä reitti kulkee kangasmaaston lisäksi suoalueilla, joille on tehty pitkospuut.

Luontoelämyksiä koet myös Hangasjärven retkikämpällä: vain puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylän keskustasta nautit järvimaisemassa soutelusta, patikoinnista ja pyöräilystä ja pääset kokeilemaan elämää ilman sähköä. Majoittua voi niin yksittäiset matkailijat kuin ryhmätkin. Ryhmät löytävät myös mainiot, luonnonläheiset puitteet Jyväskylän Korpilahdelta Tähtelästä.

Kuva: Marjo ylönen

Luonnonläheinen loma lasten kanssa

Luonnonläheiseen lomaan lasten kanssa Keski-Suomesta löytyy mainioita vaihtoehtoja. Aktiivinen syysloma vietetään Piispalassa, jossa syyslomaviikot ovat täynnä mukavaa yhdessä tekemistä, liikuntaa ja sopivasti lepoa. Lomalla muun muassa ihastellaan suloisia eläimiä, keilataan, pelaillaan frisbeegolfia ja pulikoidaan uimahallissa.

Vesipetojen suosikkikohde on myös Peurunka, jonka kylpyläaltaissa ja vesiliu’uissa viihtyvät kaiken ikäiset. Peurungan upeassa luontoympäristössä riittää paljon muutakin tekemistä: syksyinen maastopyöräretki on ihana tapa nauttia luonnon väreistä. Laajiksessa, noin neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, on niin ikään tarjolla monenlaista tekemistä lasten kanssa lomaileville. Syksyn lomalaisia kutsuvat esimerkiksi pyöräreitit ja lokakuun alkuun saakka auki oleva Seikkailupuisto. Naapurista löytyy myös kylpylähotelli.

Kuva: Taina Ristikivi
Kaksi henkilöä majoittumassa Revontulen lomakeskuksessa

Revontulen syksyn lomilla värejä ja villiintymistä

Etsitkö ohjelmaa syksyn pimeneviin iltoihin tai paikkaa nauttia syksyn väriloistosta? Tutustu Hankasalmen Revontuleen, täydenpalvelun lomaresorttiin, jossa viihdyt monipuolisten aktiviteettien parissa.
Ihmisiä kulkemassa pitkospuita pitkin.

Erämaatunnelmaa Tampinkierroksen luontopolulla

Tampinkierroksen luontopolku kiertelee Teerijärvensuon luonnonsuojelualueella. Luontopolku sijaitsee helppokulkuisessa kangasmaastossa ja suoalueille on tehty pitkospuut sekä opastauluja.
Kolme henkilöä hyppimässä rannalla

Syyslomalla lepoa ja reipasta tekemistä

Piispalan syyslomaviikot ovat täynnä mukavaa yhdessä tekemistä, liikuntaa ja sopivasti lepoa! Fatbike-retki metsäpoluilla, frisbeegolfia uudella radallamme, ruskan värit ja luonnonrauha, riemukasta pulikointia uimahallissa ja koko perheen keilauskisa!
Kaksi henkilöä laiturilla Syvänmaalla

NAUTI KOPRIROMANTTISESTA SYKSYSTÄ SYVÄNMAALLA

Uppoa ruskan väreihin, hypi lammikoissa, kuuntele lintujen muuttoa, maista puhtaita erämaan makuja ja löydä rauha! Pohjoisessa Keski-Suomessa aivan Pohjanmaan rajalta löydät laajat erämaa-alueet – Syvänmaan.
Hotelli Keurusselkä ylhäältä päin kuvattuna

Syksyn säihkettä ja rentoutumisen riemua Hotelli Keurusselässä!

Syksyn väriloisto tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta ja monipuolisista aktiviteeteista, sekä tietysti viihteestä ja tanssista. Rentoutumista kaipaaville tarjoamme kylpylämme altaat ja saunojen lempeät löylyt, sekä hoitolan hemmottelevat otteet.
Kuva Alkio opiston oleskelutilasta

Tervetuloa hyvän palvelun Tähtelään!

Tarjoamme puitteet erilaisille tapahtumille ja tilaisuuksille, kuten kokouksille ja TYKY-päiville. Olemme tunnettuja herkullisista aterioista ja ystävällisestä asiakaspalvelusta. Meiltä löytyy myös majoitusta sekä rantasauna ryhmille.
Henkilöitä kävelemässä metsämaisemassa

Syvänmaa kaikilla aisteilla

Löytyykö onnellisuuden salaisuus Syvänmaalta? Syvänmaan aistimatkalla tunnet, kuulet, maistat ja koet suomalaisen luonnon aarteet kaikilla aisteillasi.
Henkilö ihailemassa maisemia Fatbiken vieressä

Tekemistä syksyyn koko perheelle Laajiksessa

Jyväskylän Laajavuoressa ulkoilmasta voi nauttia pitkälle syksyyn! Vuokrattavissa sähköavusteisia fatbikeja ja lasten maastopyöriä. Laajavuoresta löytyy paljon hienoja lenkkimaastoja helpoista latupohjista teknisiin juurakkopolkuihin.
Kuva Hangasjärven retkikämpästä

Hangasjärven retkikämpällä sielu lepää

Hangasjärven retkikämpällä voit nauttia järvimaisemasta ja luonnon äänistä. Voit lähteä soutelemaan, patikoimaan tai pyöräilemään. Voit myös nauttia saunan, takan tai nuotion lämmöstä hämärtyvissä syysilloissa.
Luontovireen mjoituskohde

Syksyisiä elämyksiä Luontovireellä

Luontovire Hankasalmella tarjoaa ihania elämyksiä syksyyn. Lumous-metsämajoitteessa nautit upeasta järviluonnosta suoraan omasta sängystäsi.

Löydä lisää syksyisiä elämyksiä Keski-Suomessa

Sinua voisi kiinnostaa myös

Henkilö katsoo metsämaisemaa mäen päällä

Löydä Keski-Suomen kauneimmat ruskakohteet

Metsäinen, järvien täplittämä maisema ilmasta käsin.

Keski-Suomen neljä kansallispuistoa

Kolme henkilöä saunoo Varjolan savusaunassa

Rentoudu saunan lämmössä

Henkilö pyöräilemässä rehevässä maastossa auringonlaskun aikaan fat-pyörällä.

Vietä aktiivinen loma Keski-Suomessa