Tekemistä lasten kanssa syksyllä Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Syysloma lasten kanssa Keski-Suomessa ja Jyväskylässä on täynnä tekemistä. Syksyn lomalla mennään kylpylään, museoon tai lastenmusiikkikonserttiin. Tai miten olisi keilaus, frisbeegolf tai maastopyöräily – herkuttelua unohtamatta! Poimi alta vinkit syksyiseen lomaan lasten kanssa.

1. Loma täynnä seikkailua ja aktiviteetteja

Ylös, ulos ja touhuamaan! Syksyn lomalla Keski-Suomessa tekemistä riittää. Kannonkoskella Piispalassa viihdytään monipuolisten aktiviteettien parissa aina uimahallissa polskimisesta frisgeegolfiin, suloisten eläinten ihailua unohtamatta. Peurungassa odottavat kylpyläaltaat ja hieno luontoympäristö, Laajiksessa puolestaan pyöräilymahdollisuudet ja lokakuun alkuun saakka auki oleva Seikkailupuisto. Huimapäisiä lomailijoita kiinnostaa selvittää, kuka on porukan paras karting-kuski – suuntana siis Jyväskylä Karting Center.

Kuva: Taina Ristikivi

2. Kulttuuria pienille ja isoille

Syksyiseen lomaan kuuluu ehdottomasti kulttuuri! Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen vallattomissa ja mukaansatempaavissa konserteissa musiikki menee jalan alle ja laittaa kropan hytkymään. Konsertit järjestetään Kulttuuritalo Villa Ranassa Jyväskylässä.

Lasten kanssa mainioita museokohteita Jyväskylässä ovat Suomen Ilmavoimamuseo sekä uusi Aalto2-museokeskus. Ilmavoimamuseossa on esillä kymmeniä Ilmavoimien käytössä olleita lentokoneita. Museossa pääsee myös testaamaan, miltä tuntuu istua koneen ohjaamossa. Aalto2-museokeskuksen museoissa on hauskaa tekemistä myös lapsille: kokeilkaa esimerkiksi kalliomaalauksen tekoa modernilla tekniikalla.

 

Kuva: Marja Kärkkäinen

3. Ostoksia ja herkkuhetkiä

Loman herkullisin ostoskohde on tietysti Pandan tehtaanmyymälä, joka sijaitsee Jyväskylän Vaajakoskella. Pandan tehtaalla valmistetaan Suomen suosituinta lakritsia ja suussa sulavan maistuvaa suklaata. Nyt kysymys kuuluu enää, että onhan tänään karkkipäivä? Jyväskylän keskustasta Kauppakeskus Sokkarista löytyy tamineita ja tarvikkeita myös perheen pienimmille. Shoppailun lomassa viihdyttää Sokkarin leikkipaikka.

Kuva: Panda

4. Luontoretkelle lasten kanssa

Kirpsakka syyssää suorastaan kutsuu ulkoilemaan. Keski-Suomen neljässä kansallispuistossa ja muissa luontokohteissa, kuten esimerkiksi Tampinkierroksella Petäjävedellä, nautitaan liikkumisen riemusta, upeista maisemista ja yhdessäolosta – retkieväitä unohtamatta.

Kuva: Petäjäveden kunta
Henkilö ihailemassa maisemia Fatbiken vieressä

Tekemistä syksyyn koko perheelle Laajiksessa

Jyväskylän Laajavuoressa ulkoilmasta voi nauttia pitkälle syksyyn! Vuokrattavissa sähköavusteisia fatbikeja ja lasten maastopyöriä. Laajavuoresta löytyy paljon hienoja lenkkimaastoja helpoista latupohjista teknisiin juurakkopolkuihin.
Lapsi lentokoneen ohjaamossa Suomen ilmavoimamuseossa.

Lennokasta tekemistä koko perheelle!

Ilmavoimamuseon perusnäyttely koostuu Ilmavoimien käytössä olleista, maailmanlaajuisesti ainutlaatuisista lentokoneista, sekä niihin liittyvistä varusteista.
Kuva Loiskiksen orkesterista

Vallattomat Loiskis-konsertit koko perheelle

Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis kutsuu teitä konsertteihin Kulttuuritalo Villa Ranaan (Seminaarinkatu 13, Jyväskylä)! Tarjolla on upeita esityksiä koko syyskauden ajan. Loiskis ja solistit esiintyvät tilauksesta myös joka puolella Suomea.
Kuva Aalto2 museokeskuksen putiikista

Uuden aallon museokeskus

Aalto2 on uusi arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnön kohtaamispaikka Jyväskylässä. Siinä yhdistyvät kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo, luoden sisällöllisen yhteyden kahden museon välille.
Karting-autoja Karting Centerissä Jyväskylässä.

Vauhdikkaimmat tapahtumat Karting Centerillä

Vaajakoskella palvelevalla Karting Centerin sisäradalla järjestät vauhdikkaat illanvietot, oli kyseessä sitten kokous, pikkujoulut, TYKY-tapahtuma, synttärit tai polttarit.
Kolme henkilöä hyppimässä rannalla

Syyslomalla lepoa ja reipasta tekemistä

Piispalan syyslomaviikot ovat täynnä mukavaa yhdessä tekemistä, liikuntaa ja sopivasti lepoa! Fatbike-retki metsäpoluilla, ruskan värit ja luonnonrauha sekä keilauskisa koko perheen voimin!

Maailmanluokan makeisia pieneltä paikkakunnalta

Makeisbrändi Pandan tarina alkoi jo 1920-luvulla Jyväskylän Vaajakoskella. Makeistehtaan kyljessä palvelee Pandan oma tehtaanmyymälä, jossa hyllyt pursuavat makeisia ja tehtaan erikoiseriä.

Tervetuloa Sokkarin palveluiden pariin!

Kauppakeskus Sokkari sijaitsee Jyväskylän sydämessä kantakaupungin ikonisimmalla paikalla Kompassilla. Palveluiden pariin on helppo tulla kävellen, julkisilla tai omalla autolla. Lämpimästi tervetuloa viihtymään!

Katso kaikki syksyn elämykset

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kaksi lasta kiipeilemässä seikkailuradalla

Lasten Keski-Suomi

Kaksi lasta jäätelöannosten kanssa.

Herkutellen syksyyn

Kaksi henkilöä hotelissa kylpytakeissa

Kauniita unia!

Haluatko vinkkejä ympäri vuoden? Tilaa Keski-Suomen parhaat lomavinkit suoraan sähköpostiisi