Tekemistä lasten kanssa syksyllä Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Syysloma lasten kanssa Keski-Suomessa ja Jyväskylässä on täynnä tekemistä. Syksyn lomalla mennään kylpylään, museoon tai lastenmusiikkikonserttiin. Tai miten olisi keilaus, frisbeegolf tai maastopyöräily – herkuttelua unohtamatta! Poimi alta vinkit syksyiseen lomaan lasten kanssa.

Kaunis ruskan aika täynnä hupia ei ole ihan vielä täällä, mutta onneksi syksy on joka vuosi! Uudet vinkit syksyyn päivitetään tälle sivulle elokuussa 2024. Sitä ennen syksyn ihanaa tunnelmaa voi etsiä lukemalla alla olevia, vuoden 2023 vinkkejä.

1. Loma täynnä seikkailua ja aktiviteetteja

Ylös, ulos ja touhuamaan! Syksyn lomalla Keski-Suomessa tekemistä riittää. Kannonkoskella Piispalassa viihdytään monipuolisten aktiviteettien parissa aina uimahallissa polskimisesta frisgeegolfiin, suloisten eläinten ihailua unohtamatta. Peurungassa odottavat kylpyläaltaat ja hieno luontoympäristö, Laajiksessa puolestaan pyöräilymahdollisuudet ja lokakuun alkuun saakka auki oleva Seikkailupuisto. Huimapäisiä lomailijoita kiinnostaa selvittää, kuka on porukan paras karting-kuski – suuntana siis Jyväskylä Karting Center.

Kuva: Taina Ristikivi

2. Kulttuuria pienille ja isoille

Syksyiseen lomaan kuuluu ehdottomasti kulttuuri! Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen vallattomissa ja mukaansatempaavissa konserteissa musiikki menee jalan alle ja laittaa kropan hytkymään. Konsertit järjestetään Kulttuuritalo Villa Ranassa Jyväskylässä.

Lasten kanssa mainioita museokohteita Jyväskylässä ovat Suomen Ilmavoimamuseo sekä uusi Aalto2-museokeskus. Ilmavoimamuseossa on esillä kymmeniä Ilmavoimien käytössä olleita lentokoneita. Museossa pääsee myös testaamaan, miltä tuntuu istua koneen ohjaamossa. Aalto2-museokeskuksen museoissa on hauskaa tekemistä myös lapsille: kokeilkaa esimerkiksi kalliomaalauksen tekoa modernilla tekniikalla.

 

Kuva: Marja Kärkkäinen

3. Ostoksia ja herkkuhetkiä

Loman herkullisin ostoskohde on tietysti Pandan tehtaanmyymälä, joka sijaitsee Jyväskylän Vaajakoskella. Pandan tehtaalla valmistetaan Suomen suosituinta lakritsia ja suussa sulavan maistuvaa suklaata. Nyt kysymys kuuluu enää, että onhan tänään karkkipäivä? Jyväskylän keskustasta Kauppakeskus Sokkarista löytyy tamineita ja tarvikkeita myös perheen pienimmille. Shoppailun lomassa viihdyttää Sokkarin leikkipaikka.

Kuva: Panda

4. Luontoretkelle lasten kanssa

Kirpsakka syyssää suorastaan kutsuu ulkoilemaan. Keski-Suomen neljässä kansallispuistossa ja muissa luontokohteissa, kuten esimerkiksi Tampinkierroksella Petäjävedellä, nautitaan liikkumisen riemusta, upeista maisemista ja yhdessäolosta – retkieväitä unohtamatta.

Kuva: Petäjäveden kunta

Katso kaikki syksyn elämykset

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kaksi lasta kiipeilemässä seikkailuradalla

Lasten Keski-Suomi

Kaksi lasta jäätelöannosten kanssa.

Herkutellen syksyyn

Kaksi henkilöä hotelissa kylpytakeissa

Kauniita unia!

Haluatko vinkkejä ympäri vuoden? Tilaa Keski-Suomen parhaat lomavinkit suoraan sähköpostiisi