KYSYTTÄVÄÄ?

10 vinkkiä syystekemiseen lasten kanssa Jyväskylän seudulla

Kuva: LaajisKuva: LaajisKuva: LaajisKuva: LaajisKuva: Laajis

Kuva: Laajis

1. Vieraile Keski-Suomen kansallispuistoissa. Mukava päiväretkikohde on esimerkiksi Leivonmäen kansallispuisto helppokulkuisine polkuineen. Yksi reiteistä on esteetön.

2. Nauti kuulaista syyspäivistä luontopoluilla. Monien lasten suosikki on Jyväskylässä sijaitseva Nyrölän luontopolku, jonka huipentaa vetolossi laavusaareen. Jännittävältä kuulostaa myös Laulavan Mörön polku Äänekoskella! Tutustu seudun luontopolkuihin.

3. Kokeile MOBO- eli mobiilisuunnistusta ja tutustu aivan Jyväskylän keskustan kainalossa sijaitsevaan Harjuun. Samalla reissulla voi piipahtaa Harjun laella sijaitsevassa kahvila-ravintola Vesilinnassa, jonka aukioloaikoina pääsee ylös Vesilinnan näkötorniin huikeiden maisemien äärelle. Rakennuksen alakerrasta löytyy sympaattinen Luontomuseo.

4. Testaa Laajavuoren Seikkailupuisto sekä Bikepark, josta löytyy oma alue juniori-ikäisille ja aloitteleville alamäkipyöräilijöille. Pulikoimaan pääsee viereisessä Scandic Laajavuoren kylpylässä.

5. Kokeile keilailua Liikuntakeskus Hutungissa, joka laitojen ja elefanttirampin ansiosta sujuu mukavasti pientenkin lasten kanssa. Syksyn parhaimmat pomput voi kokea puolestaan Jump Parkin trampoliinimaailmassa.

6. Pulahda lämpimiin kylpyläaltaisiin Peurungassa Laukaassa tai vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa Jyväskylässä. Tiesitkö, että Peurungassa on Pohjoismaiden pisin vapaasti laskettava vesiliukumäki, jolla on mittaa hurjat 130 metriä?

7. Ihastele pörröisiä eläimiä Kotieläinpiha Vanhassa Myllyssä Muuramessa, Tarhalehdon eläinpihalla Laukaassa tai Hepokuuselan eläintilalla Uuraisilla.

8. Osta tuliaiset esimerkiksi suloisesta Harjun Paperista, ihanien yllätysten Pienestäkamarista tai viehättävästä Ellin kirjasta ja putiikista. Makeannälkäisten ykköskohde on Pandan tehtaanmyymälä.

9. Nauti lastenkulttuurista. Lasten Lystin ohjelmassa on konsertteja, teatteria ja muuta hauskaa puuhaa.

10. Koe elämyksiä Valon kaupungissa. Jyväskylässä on jo yli 100 pysyvästi valaistua kohdetta. Miltähän näyttävät iltahämärässä esimerkiksi Kuokkalan silta, Matti Nykäsen hyppyrimäki tai Jyväskylän satama-alue?

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta