Vinkit talvilomailuun Jyväskylän seudulla

Talviloma on jo nurkan takana ja luminen Jyväskylän seutu toivottaa lomailijat lämpimästi tervetulleiksi talvilomavinkkien ja -tarjousten siivittämänä. Jyväskylän seudulla voit valita hiihtolomasi täyteen hyvinvointia ja hemmottelua, virkistäviä talviaktiviteetteja tai kulttuurielämyksiä. Mieluista ja turvallista talvitekemistä riittää kaikille, oli sitten liikkeellä yksin tai yhdessä. Lue alta vinkit ikimuistoiseen talvilomaan, virittäydy lomatunnelmaan ja irtaudu arjesta Jyväskylän seudulla!

Huomaathan, että kaikki loma-aktiviteetit toteutetaan epidemiatilanne huomioiden, joten muutokset ovat mahdollisia. Kehotamme myös matkailijoita noudattamaan suosituksia sekä saapumaan alueelle vain terveenä. Lisätietoa koronaviruksen vaikutuksista Jyväskylän seudulla voit lukea täältä.

Virkisty talviaktiviteeteista

Vietä reipas päivä talviaktiviteettien parissa lasketellen, lumilautaillen, mäkeä laskien tai hiihtäen. Keski-Suomen monipuoliset hiihtokeskukset Laajis, Riihivuori, Häkärinteet ja Himos tarjoavat perinteisten lajien lisäksi myös välineitä vuokralle. Voit lähteä vaikkapa lumikenkäkävelylle metsän rauhaan tai talvipyöräilemään. Jyväskylässä pääset nauttimaan raikkaista pakkaskeleistä myös luistellen lukuisilla luonnonjääradoilla tai tekojääkentillä. Vauhdikkaampien lajien ystäville suosittelemme jännittävää moottorikelkkaretkeä tai arktista kelluntaa Varjolassa.

Varjolan elämyksiä:
Moottorikelkkasafari alk. 95 €/hlö
Arctic floating alk. 30 €/hlö
Husky Sledge ride 40 €/hlö

Tiesitkö, että kaikki lenkki- ja luontopolut eivät ole talvisaikaan hiihtolatuina vaan voit nauttia lumisista maisemista myös kävellen? Jyväskylässä kävelyyn sopivia reittejä on Harjulla, Kangaslammen kiertävällä reitillä sekä Touruvuoren ns. Vesitornin lenkillä. Leivonmäen kansallispuiston reitit soveltuvat myös ulkoiluun läpi talven. Unescon perintökohteena tunnetulle Oravivuoren näköalatornille pääsee myös talvella, mutta varsinaista talvikunnossapitoa polulla ei kuitenkaan ole. Lue lisää näköalapaikoista ja luontopoluista täältä.

Mielenkiintoista talvilomapuuhaa voisi olla esimerkiksi islanninhevosvaellus, jolla pääsee nauttimaan upeista metsämaisemista. Saarijärvellä sijaitsevan Purola Farmin kahden tunnin vaellukset islanninhevosilla maksavat 58 € henkilöltä. Purola Farmilla voit hemmotella itseäsi myös joogan, ohjattujen metsäkävelyjen tai akupunktiohoitojen parissa! Toinen mielenkiintoinen talviloman aktiviteetti on napakelkkailu, jota pääsee kokeilemaan Savutuvan Apajan pihapiirissä viikolla 9. Savutuvan Apajan pihakahvio on auki tiistaista lauantaihin klo 10-15. Pihapiirissä on mahdollista myös saunoa ja käydä avannossa erillistä maksua vastaan – liput kannattaa ostaa ennakkoon.

Aktiviteettitarjoukset

Nature Safarin First time on skis -perusteet

 • Hiihtotekniikkaopastus, tyylinä perinteinen. Hiihtolenkki, kesto 2h.
 • Ryhmäkoko 2-8hlöä.
 • Aika: talvilomaviikkoina 8-10 torstaista lauantaihin klo 13 alkaen. Ensimmäinen opastus torstaina 25.2.
 • Paikka Laajavuori tai Ladun maja, Jyväskylä.
 • Hinta 60e/hlö sisältäen opastuksen ja välineet, kuuma mehu
 • Tiedustelut ja varaukset Nature Safarin verkkosivuilta tai puhelimitse 040 5668729.

 

Nature Safarin Retkiluistelu-opastus

 • Turvallisuus, luistelutekniikan opastus. Kesto 3h.
 • Ryhmäkoko 2-8 hlöä
 • Paikka: Jyväsjärvi, Jyväskylän satama jäätilanteen mukaan
 • Hinta 48e/hlö sisältäen opastuksen ja välineet, kuuma mehu
 • Tiedustelut ja varaukset Nature Safarin verkkosivuilta tai puhelimitse 040 5668729.

 

Henkilö hiihtää aurinkoisessa talvimaisemassa.

Haltioidu Alvar Aallon arkkitehtuurista ja Unescon maailmanperintökohteista

Tiesitkö, että Jyväskylässä on eniten maailmankuulun arkkitehdin, akateemikko Alvar Aallon suunnittelemia merkittäviä rakennuskokonaisuuksia koko maailmassa? Kaikkiaan 29 kohteen joukosta löytyvät esimerkiksi Jyväskylän yliopisto, Muuramen kirkko sekä Säynätsalon kunnantalo, jota pidetään yhtenä Aallon merkittävimmistä töistä. Talviaikaan Säynätsalon kunnantalolta voit varata turvallisen yksityisen opastuskierroksen tai yöpyä ainutlaatuisessa ympäristössä. Myös Aalto-museoon kannattaa kiiruhtaa ennen maaliskuussa alkavaa remonttia. Tilaa opastuskierros Säynätsalon kunnantalolle lähettämällä sähköpostia info@tavolobianco.com tai soittamalla numeroon 046 582 1060. Yksityinen opastus (kesto noin 30 minuuttia): pääsymaksut + 30 €/ryhmä.

Alvar Aallon elämään ja tuotantoon voit tutustua omatoimisesti tai oppaan kanssa. Tutustu Aallon pääkaupunkiin Jyväskylään lisää täällä.

Jyväskylän seudulla sijaitsee kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: Struven ketju Oravivuorella ja Petäjäveden vanha kirkko. Oravivuoren näköalatornilla voit pitää talvisen retkeilypäivän. Huomioi kuitenkin ettei paikassa ei ole talvikunnossapitoa ja ole varovainen. Vai ottaisitko mukaasi eräoppaan? Petäjäveden vanhan kirkon kiehtovia tarinoita pääsee kuulemaan myös talviaikaan varaamalla opastuksen kirkolle. Opastus tulee varata vähintään kaksi viikkoa etukäteen kirkon verkkosivuilta.

Viihdy kaupunkilomalla

Jyväskylästä löytyy majoitusvaihtoehtoja makuun kuin makuun. Nauti lähilomasta kaupungissa ja varaa huone Harmoonista tai Jyväskylän Sokos Hotelleista Alexandrasta tai Paviljongista. Aivan ydinkeskustan vilinästä lähellä Kompassiaukiota löytyy Hotelli Verso – unohtamatta Hotelli Yöpuuta ja Suomen parhaaksi arvioitua aamupalaa! Muita keskusta-alueen hotelleja ovat Scandic Station ja Scandic City. Jos haluaa majoittua hieman kauemmaksi, mutta kuitenkin kävelymatkan päähän keskustasta, Jyväsjärven rannalla sijaitseva Hotelli Alba on mainio vaihtoehto.

Poikkea Harmooniin lounaalle tai varaa pöytä heidän rustiikkisesta Kellariravintolasta. Mikäli pieni autoreissu viereiseen kuntaan houkuttaa, löytyy Riihivuoren päältä kodikas Ravintola Riihikelo upeine maisemineen.

Aivan Jyväskylän keskustan kupeessa pääsee ihastelemaan Jyväskylän sataman talvimaisemia. Sataman ulkokuntosali sekä Jyväsjärven kiertävä Rantaraitti mahdollistavat pienen hikijumpan keskellä raikasta talvipäivää. Satamassa sijaitsee myös tunnemallinen Kotakahvila, joka on lomailijoiden iloksi auki talviloman ajan poikkeuksellisesti joka päivä!

Kaupunkilomalla kannattaa poiketa myös Laajavuoressa, sillä Jyväskylän keskustaan nähden hyvin keskeisellä paikalla sijaitseva Laajis tarjoaa talvilomapuuhaa makuun kuin makuun. Miltä kuulostaisi esimerkiksi yöpyminen Laajiksen AuroraHut-lasi-iglussa?

Kaupunkilomatarjoukset

Talvilomasi Yöpuu Yhtiön hotelleissa!

Hotellimme Verso ja Yöpuu tarjoavat mahtavia etuja talvilomaviikoilla 8–10.
Edullisten huonehintojen lisäksi alle 12-vuotiaat lapset majoittuvat vanhemman kanssa ilmaiseksi. Yöpuussa lapset myös nauttivat illallista maksutta vanhemman seurassa.

Huonehintoihin sisältyy upea aamiainen, asukassaunojen käyttö Versossa ja Yöpuussa yksityinen, etukäteen varattava tunnin saunavuoro. Yöpuussa saat myös tervetulojuomat kaikille majoittujille.

HOTELLI VERSO

Standard yhden tai kahden hengen huoneessa 90€ /vrk
Superior* yhden tai kahden hengen huoneessa 105€ /vrk.

*superior huoneluokan huonevarusteluun kuuluvat myös kylpytakit ja tossut sekä kahvin ja teenkeittovälineet.

Talvilomatarjous on voimassa Versossa aikavälillä 21.2. – 14.3.2021. Varaa koodilla TALVI21.
Tarjoushintaisia huoneita on rajoitetusti.

Majoitus varattavissa suoraan vastaanotosta numerossa 014 – 333 999 tai sähköpostitse info@hotelliverso.fi.
Varauksen voit tehdä myös TALVI21-koodilla suoraan kotisivuiltamme.

Lapsi ja aikuinen nauravat hotellihuoneessa tyynysodan merkeissä.

HOTELLI YÖPUU

Standard yhden hengen huone 99€ /vrk
Standard kahden hengen huone 125€ /vrk
Superior* kahden hengen huone 140€ /vrk
.
Talvilomatarjous on voimassa Yöpuussa aikavälillä 22.2. – 11.3.2021. Varaa koodilla TALVI21.
Tarjoushintaisia huoneita on rajoitetusti.

*superior huoneluokan huonevarusteluun kuuluvat myös kylpytakit ja tossut sekä kahvin ja teenkeittovälineet.

Majoitus varattavissa suoraan vastaanotosta numerossa 014 – 333 900 tai sähköpostitse info@hotelliyopuu.fi.
Varauksen voit tehdä myös TALVI21-koodilla suoraan kotisivuiltamme.

Sekä Versossa että Yöpuussa huoneisiin saatavilla alle 12-vuotiaan lapsen lisävuode veloituksetta – ilmoitathan lisävuoteen tarpeesta varauksenteon yhteydessä.

Kaksi henkilöä nauravat kylpytakeissa virvoitusjuomat käsissään.

Hotelli Milton

Hotelli Milton tarjoaa kodikasta ja lämminhenkistä majoitusta keskellä Jyväskylää. Meiltä pääset kulkemaan helposti sekä kaupungille että luonnon helmaan talvisiin aktiviteetteihin.

Tarjoamme huoneita edullisesti hiihtolomalaisille seuraavasti:

1-hengen huone á 75,00/huone/vrk
2-hengen huone á 95,00/huone/vrk
3-hengen huone á 120,00/huone/vrk

Ravintolapöytiä

Seikkaile museoissa ja gallerioissa

Pakkaspäivän voi viettää seikkaillen sisätiloissa monissa alueen museoissa ja gallerioissa ja tietenkin kahviloissa siemaillen lämmittäviä juomia ja nautiskellen herkuista! Tutkimusmatkalle keskisuomalaisuuteen pääset upeasti uudistuneessa Keski-Suomen museossa. Vielä ehdit myös vierailla Keski-Suomen museon vieressä sijaitsevassa Alvar Aalto -museossa, joka sulkeutuu maaliskuussa peruskorjauksen vuoksi.

Museoiden kevään vaihtuvia näyttelyjä:

Keski-Suomen museo
Kolmas aalto, Jyväskylän Taiteilijaseuran 73. vuosinäyttely 16.1.-5.4.
Arktisia unelmia 30.1.-21.3.

Alvar Aalto -museo
7.1. – 21.3. Muotoja moneksi – 30 vuotta intohimoista keräilyä
6.11. – 21.3. Haave museosta. Alvar Aallon museosuunnitelmat

Jyväskylän taidemuseo
19.9.2020–14.3.2021 Matkalla maan keskipisteeseen 2020

Taidekeskus Järvilinna
9.1. – 4.4. Väinö Rusanen – minun maisemani

Suomen Ilmavoimamuseo
Suomalaisen ilmailun historiaa sen alusta nykypäivään saakka.

Hemmottele itseäsi kylpylöissä ja saunoissa

Mikä olisikaan parempaa kuin kiireetön hemmottelupäivä kylpylässäPeurunka Laukaassa tarjoaa riemua hiihtolomaan koko perheelle ja Scandic Laajavuoressa kylpyläelämyksen voi yhdistää Laajiksessa lasketteluun.

Talvitekemisen täyteisen päivän jälkeen on ihanaa rentoutua saunan lämmössä. Jyväskylän seudulta löytyy lukuisia saunoja perinteiselle saunojalle ja erikoisempia saunaelämyksiä kokeilevampaan makuun. Lähtisitkö savusaunaan ja ulkoporealtaisiin Revontuleen, naisten turvesaunailtaan Tupaswillaan, vai Haikusaunan tai Jyväskylän perinnesaunojien saunailtoihin? Kirpeän pakkaspäivän voisi viettää kenties myös Nukulan turvesaunassa tai ihan perinteisessä puulämmitteisessä hirsisaunassa Päijänteen rannalla. Kankaan sauna on puolestaan Jyväskylän uusin avoin sauna, johon voit varata saunavuorosi näppärästi netistä haluamallesi ajalle.

Saunatarjoukset

Kankaan sauna

Kankaan saunalla vietetään perhesaunoja talvilomaviikolla! Kiukaat ovat kuumana maanantaista perjantaihin (1.3.-5.3.) kello 17–21. Aikuisten saunamaksu 10€, 7-17-vuotiaat 5€ ja alle 7-vuotiaat saunovat ilmaiseksi. Perhesaunat ovat sekasaunoja, joten uimapuvun käyttö on pakollista kaikissa saunaosaston tiloissa. Kahvilassamme on tarjolla laaja valikoima kylmiä ja kuumia virvokkeita, joita nautiskella lauteilla tai saunan jälkeen.

Varaa itsellesi ja perheellesi paikka löylyihin Kankaan saunan verkkosivuilta ja tulkaa nauttimaan kahden saunamme tunnelmasta talvisen lomapäivän päätteeksi.

Lumimaisema kohti saunaa.

Mökkeile kaikessa rauhassa

Varaa ulkoporealtaalla varusteltu mökki HimosLomilta tai yövy Piispalassa Kannonkoskella. Kannonkoskelta löytyy lapsiperheille tekemistä pulkkamäestä temppurataan ja keilaamiseen. Arkea pakoon pääset Revontulesta varatulla lasi-iglulla ja ihanalla hemmottelupaketilla, johon kuuluu tunnelmallinen illallinen Aurora-ravintolassa.

Tiesitkö, että tänä vuonna laskiaissunnuntai sattuukin samalle päivälle ystävänpäivän kanssa. Kerää siis ystävät kokoon ja suunnatkaa yhdessä ulkoilemaan ja nauttimaan laskiaispullista!

Mökkitarjoukset

Matkailutila Surkeenjärvi

Hei kaikki kotimaanmatkailijat,

tervetuloa nauttimaan Surkeenjärven valkeista maalaismaisemista Matkailutila Surkeenjärvelle! Tarjoamme kaikkien mökkiemme vuokraukseen etuja viikoille 8, 9 ja 10. Kun vuokraat mökin kahdeksi yöksi, saat kolmannen yön ilmaiseksi. Ja jotta lumisista maisemistamme saisi kaiken irti mökkilomien aikana, lainaamme talviharrastusten välinevuokraamostamme lumikenkiä, pilkkionkia, kairoja, potkureita, pulkkia ja nokipannuja mökkiläisillemme veloituksetta.

Kaikista mökeistämme löytyvät saunat, takat ja täysin varustellut keittiöt sekä petivaatteet. Mökkien koot vaihtelevat 3 huoneen mökeistä aina isommankin perheen majoittaviin 18 hengen mökkeihin. Hinnat alkaen 180 € /vuorokausi. Myös lemmikit ovat mökeillemme tervetulleita lomailijoita, ilman lisämaksua.
Ympäristöstämme löytyy lumikenkäilyyn helpompikulkuisia peltoalueita sekä haastavampia metsäreittejä. Luontopolkuamme seuraten pääsee Särkijärvenlaavulle makkaranpaistoon ja nauttimaan nokipannukahveista. Hiihtäjiä varten löytyy ladut pihapiirin läheisyydestä. Lisäpalveluina meiltä voi myös tilata aamupala- ja kotiruokapaketteja suoraan mökille toimitettuina.

Mukavaa talvilomien odotusta toivottaa Matkailutila Surkeenjärven väki!

Mökkien varaukset ja tarkemmat tiedot:
Tilan emäntä Mari-Anne Ahonen 0505969999,
Toimisto@matkailutilasurkeenjarvi.fi

Huonekuva jossa sänky keltaisella peitolla.

Käytä tunnistetta #visitjyvaskylaregion ja jaa lomahetkesi sosiaalisessa mediassa!