KYSYTTÄVÄÄ?

 

14. Kansainvälinen Alvar Aalto Symposium
Asumisen uudet ratkaisut kaupunkiympäristöjen muutoksessa

30.−31.8.2018 Jyväskylä

Alvar Aalto Symposium on joka kolmas vuosi järjestettävä kansainvälinen arkkitehtuuriseminaari, jonka tavoitteena on herättää keskustelua modernin arkkitehtuurin taiteellisista, yhteiskunnallisista ja teknisistä haasteista sekä uusista innovaatioista.

Vuoden 2018 tapahtuman teema nostaa esiin ajankohtaisia asumisen haasteita ja ratkaisuja muuttuvissa kaupunkiympäristöissä. Urbaani rakentaminen on jatkuvassa muutostilassa ja asuntotuotannon suuria haasteita ovat mm. energiankulutuksen pienentäminen, yhdyskuntarakenteiden tiivistäminen, lähiöalueiden rakennuskannan kunnostus- ja muutostyöt sekä muutokset asukkaiden ikärakenteissa. Luvassa on monipuolinen tapahtuma, jossa aiheita käsitellään sekä suunnittelun, tutkimuksen että käytännön rakentamisen näkökulmista.

Alvar Aalto Symposiumissa kuullaan tänä vuonna kiinnostavia puheenvuoroja asumisen ajankohtaisista aiheista. Puhujina on kansainvälisiä asiantuntijoita, jotka lähestyvät aihetta laaja-alaisista ja monitieteisistä näkökulmista. Symposiumin puheenjohtajana toimii arkkitehti, professori, Markku Hedman.

Lavalle nousevat:
Elina Alatalo (Suomi), Michael Asgaard Andersen (Tanska), Selina Anttinen (Suomi), Stephen Bates (Englanti), Jaakko Blomberg (Suomi), Mikkel Frost (Tanska), Anne Kaestle (Sveitsi), Antti Lehto (Suomi), Katja Maununaho (Suomi), Elli Mosayebi (Sveitsi), Jussi Murole (Suomi) Ola Nylander (Ruotsi), Sofie Pelsmakers (Belgia/UK/Tanska) Peter Pichler (Italia), Sini Saarimaa (Suomi), Jyrki Tarpio (Suomi), Jeremy Till (Englanti) ja Verena Von Beckerath (Saksa).

Tapahtuman järjestää Alvar Aalto -akatemia / Alvar Aalto -säätiö yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Suomen Akatemian ja lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuma on englanninkielinen.

Symposiumin oheisohjelmassa on mm. arkkitehtuuriekskursioita ja Alvar Aalto -museossa, Jyväskylässä 1.6.−16.9.2018 esillä oleva näyttely Alvar Aalto asuntosuunnittelijana.

Ohjelma, puhujaesittelyt ja liput tapahtuman englanninkielisiltä sivuilta osoitteessa www.alvaraalto.fi/alvaraaltosymposium

 

Lisätietoja:

Alvar Aalto -akatemia
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen (at) alvaraalto.fi 

 

 
         

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta