KYSYTTÄVÄÄ?

Valtakunnalliset kotiseutupäivät Jyväskylässä 10.-13.8.2017

Valtakunnalliset kotiseutupäivät on perinteikäs ja iloinen kesätapahtuma, joka järjestetään 10.-13.8.2017 Jyväskylässä. Kotiseutuliikkeen vuosittaiseen päätapahtumaan osallistuu runsaasti kotiseutuaktiiveja eri puolilta Suomea, mutta ennen muuta se on kaikkien jyväskyläläisten yhteinen iloinen juhla!

Tapahtuman avajaiset tanssahdellaan kävelykadun Kompassiaukiolla, josta löytyy myös kotiseututorin myynti- ja esittelypisteitä. Lounaispuiston ilmaistapahtumien esiintyjinä toimivat keskisuomalaiset tutut Ilmavoimien Soittokunta, Arja Koriseva ja Seminaarinmäen mieslaulajat. Elokuun illassa istutaan Leffapiknikillä eikä yhteislauluakaan unohdeta. Ja mitä mahtaa tapahtua kotiseutuhuutokaupassa Toivolan Vanhalla Pihalla, kun huutokauppakeisari Aki Palsanmäki paukuttaa nuijaansa?

Tapahtuman keskusteluohjelmassa puheenaiheina ovat muun muassa kouluopetuksen ja koulutuksen historia ja nykypäivä, resurssiviisaus, lähiruoka, seurantalot kulttuurin tiloina, arkkitehtuuri kotiseutujemme mielenmaisemissa sekä maakuntauudistus. Saunakammarikin on lämpimänä!

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja Suomen Kotiseutuliiton kanssa. Kotiseutupäivien 2017 suojelijana on Tasavallan Presidentti.

Tapahtuman ohjelmaan on vapaa pääsy ellei toisin mainita. Lue lisää ja tutustu koko ohjelmakattaukseen: http://www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat/ohjelma

Kotiseuturetket vievät osallistujat kauniin Keski-Suomen maakuntakohteisiin ja Jyväskylän kaupunkikierroksille. Retkillä tutustutaan muun muassa Kivikauden kylään, Unescon maailmanperintökohteisiin ja Alvar Aallon arkkitehtuuriin sekä alueen huipputeknologiaan. Lue lisää ja tiedustele paikkoja retkille: http://www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat/retket

Facebook: https://www.facebook.com/kotiseutupaivat/
#kotiseutupäivät #jyväskylä

 
   

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta

BONGAA MATKAILU!
 • Matkailuneuvonta

  Matkailuneuvonta

  1.6.2016

  Kysyttävää? Piipahda Jyväskylä-Infoon!
  Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
  p. (014) 266 0113
  matkailu[at]jkl.fi.
  Avoinna ma 10-17 ja ti-pe 10-16