KYSYTTÄVÄÄ?

3 asiaa joita ei voi jättää tekemättä pääsiäisenä Jyväskylän seudulla

Kuva: Tiitu Design, Toivolan Vanha Piha

Kuva: Tiitu Design, Toivolan Vanha Piha

Mämmi, virpominen, rairuoho ja suklaamunat kuuluvat pääsiäiseen, mutta Jyväskylän seudulla pääsiäisloma on myös täynnä tekemistä! Tänä pääsiäisenä liikutaan, voidaan hyvin ja herkutellaan. Katso alta vinkit pääsiäisloman viettoon Jyväskylän seudulla.

Liiku ja voi hyvin

Hauskaa tekemistä, liikuntaa, hyvinvointia ja yhdessäoloa. Niistä on tämän pääsiäisen aktiviteetit tehty. Päivä kuluu sukkelasti pääsiäispuuhien parissa ja illan voi viettää rentoutuen saunan lämmössä.

Naissaaren pääsiäisrieha

Vaajakosken Naissaaressa vietetään lauantaina 20.4. pääsiäisriehaa. Riehassa on paljon hauskaa ohjelmaa koko perheelle suunnistusseikkailusta ja poniratsastuksesta munakynttilöiden koristeluun. Naissaaren kahvi- ja juhlahuoneella on myös tarjolla herkullinen pääsiäislounas ja Wanhalla pajalla pääsee tekemään ostoksia tarjoushinnoin.

Tarhalehdon eläinpiha

Tarhalehdon eläinpihalla Lievestuoreella pääset aitoon maaseudun tunnelmaan ja näet suloisia eläimiä. Eläinpihalla viihtyy koko perhe, sillä siellä pääsee tutustumaan erilaisiin eläimiin ja kokeilemaan vaikkapa poniratsastusta. Eläinpihalla asustelee yli 100 onnellista eläintä perinteisistä maatilan eläimistä erikoisempiin otuksiin. Tarhalehdon eläinpiha on avoinna klo 11-17 koko pääsiäisen ajan.

Kylpylähotelli Peurungan pääsiäinen

Lapsiperheiden pääsiäinen sujuu mukavasti Peurungan hauskan lomaohjelman parissa. Perheen pienimpiä viihdyttää Hilarius Hiiri ja erilaiset aktiviteetit. Aikuiset puolestaan pääsevät nauttimaan kylpylän lämmöstä ja hyvästä ruoasta. 

Avoin savusaunailta Revontulessa

Pääsiäisviikonlopun pääsee aloittamaan rentoutuen, sillä Hankasalmen Revontulen rannan savusauna lämpiää sekä kiirastorstaina että pääsiäislauantaina järjestettävissä avoimissa saunailloissa. Kävijät pääsevät hemmottelemaan itseään myös telttasaunassa ja ulkoporealtaissa. Saunaillan jälkeen herkutellaan Ravintola Loimussa kolmen ruokalajin pääsiäismenun merkeissä. Voit myös varata kokonaisen hemmotteluloman Revontulessa, täältä voit katsoa pääsiäisen loma-ohjelman!

Herkuttele

Pääsiäisenä on lupa herkutella! Jyväskylän seudulla saat maistuvat pääsiäisherkut kolmen ruokalajin menuista suussa sulaviin pääsiäissuklaisiin.

Suklaasuut suuntaavat Pandalle

Suussa sulavimmat ja tuoreimmat pääsiäissuklaat ja lakritsit löydät Vaajakosken makeistehtaan yhteydessä toimivasta Pandan tehtaanmyymälästä. Nam!

Perttulan Tilan Pääsiäiskahvila

Perttulan Tilan pääsiäiskahvilassa Laukaassa pääsee herkuttelemaan ja nauttimaan vanhan tilan persoonallisesta tunnelmasta. Puodin puolelta löytyy myös pien- ja lähituottajien herkkuja.

Konttiravintola Morton

Herkullisia burgereita keväisessä Jyväskylän satamassa, onko parempaa! Viihtyisä Konttiravintola Morton on avoinna koko pääsiäisviikonlopun. Pukeudu lämpimästi ja avaa terassikausi Mortonissa.

Harmoonin Pääsiäisbrunssi

Pääsiäislauantaina Ravintola Harmoonin tunnelmallisessa jugendmiljöössä pääsee nauttimaan perinteisistä herkuista. Brunssilla on tarjolla toinen toistaan maistuvampia ruokia joista voit valita omaan makuusi sopivimman. 

Revontulen kolmen ruokalajin Pääsiäismenu

Ravintola Loimussa Hankasalmen Revontulessa nautitaan perjantaina ja lauantaina kolmen ruokalajin pääsiäismenu. Voit yhdistää ihanan herkkuhetken vaikka käyntiin Revontulen savusaunaillassa!

 

Laula ja tanssi

Mikäpä olisikaan parempi tapa viettää pääsiäistä kuin kuunnellen hyvää musiikkia ja nauttien hyvästä tunnelmasta. Jyväskylän seudun pääsiäisviikonloppu tarjoaa jokaiselle musiikin ystävälle jotakin, rennosta livemusiikista vaikuttaviin kirkkokonsertteihin.

Pitkäperjantai Live: Mikko Harju

Pitkäperjantaina Jyväskylän keskustan Revolutionissa soi livemusiikki, kun Mikko Harju valtaa lavan. Lähde tunnelmoimaan, tapaamaan paikallisia ihmisiä ja pitämään hauskaa!

Jyväskylän Pääsiäinen -konserttisarja 

Jyväskylän kirkot täyttyvät pääsiäisen aikaan konserteista ja kuulijoista. Tule nauttimaan mahtavista konserteista kirkkojen henkeäsalpaavassa miljöössä ja huikeassa akustiikassa. Jyväskylän Pääsiäinen-konserttisarjasta löytyy erilaisia konsertteja joka makuun.

Jyväskylän Sinfonia: Triduum Paschale – Pääsiäisoratorio

Supersuosittu Jyväskylän sinfonia valtaa nyt Taulumäen kirkon Pääsiäisoratoriollaan. Triduum Paschale- Pääsiäisoratorio on osa Jyväskylän Pääsiäinen-konserttisarjaa.

Perinteiset lavatanssit: Heidi Pakarinen & Karavaani ja Ari Lavu & Wire

Tanssin pyörteisiin pääsee uppoutumaan Äänekosken Kartano Kievarissa. Perinteiset lavatanssit järjestetään pääsiäislauantaina klo 19 alkaen.

 

Pääsiäisen tapahtumia Jyväskylän seudulla voit katsoa lisää Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenterista

 
         

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta