KYSYTTÄVÄÄ?

7 eri tapaa viettää syyslomaa Jyväskylän seudulla 

Syksyinen Jyväskylän satama. Kuva: Merja Huovelin Syksyinen Jyväskylän satama. Kuva: Merja Huovelin


Syksyn aherruksen jälkeen on aika ottaa pieni irtiotto arjesta. Jyväskylän seutu tarjoaa syyslomalaisille tekemistä joka makuun, oli sitten rauhaa rakastava tai hurjapäisempi lomailija. Listasimme alle syysloman parhaat menovinkit seitsemälle erilaiselle lomailijatyypille. Miten sinä lomailisit mieluiten?

 

1. Liikkuen

Liikuntapääkaupunkina tunnettu Jyväskylä on loistava paikka aktiiviseen loman viettoon. Lähtisitkö mieluiten esimerkiksi uimaan Aalto Alvariin tai Wellamoon, juoksulenkille Rantaraitille vai porrastreeneille Harjulle? Urheilun ystävää hemmotellaan myös JYP:n kotiotteluilla 16.10. ja 19.10. LähiTapiola Areenalla sekä JJK:n kotiottelulla 20.10. Harjun Stadionilla.

 

2. Rentoutuen

Mikään ei ole niin ihanaa kuin ansaittu hemmotteluhetki arjen puurtamisen jälkeen. Ilta ystäväporukalla yhdessä saunoen ja rentoutuen sujuu helposti Varjolassa, jossa viimeisetkin stressinrippeet poistuvat ihanilla saunaterapiahoidoilla. Myös Revontulen avoimissa savusaunailloissa 13.10. ja 17.10. pääsee nauttimaan löylyistä ja ulkoporealtaista.

 

3. Shoppaillen

Jyväskylän seudulla shoppaillessa kannattaa suunnistaa Jyväskylän keskustan kävelykadulle. Kävelykadulta on helppo poiketa käymään Toivolan Vanhan Pihan käsityöläisputiikeissa ja 21.10. järjestettävillä Syysmarkkinoilla Kauppatorilla. Shoppailun lomassa on mukavaa käydä istuskelemassa kahvilassa ja seuraamassa keskustan vilinää, esimerkiksi tunnelmallisessa Miriam'sissa tai Wilhelmiinan Konditoriassa. Shoppaillessa kannattaa kiinnittää huomiota myös kauniisiin näyteikkunoihin, jolloin voit osallistua Ihanat Valot – Ihanat Putiikit-valokuvakilpailuun.

 

4. Kulttuurin parissa

Jyväskylän seudun syksy on täynnä kulttuurielämyksiä. Pelkästään kävelemällä Jyväskylän seudulla pääset ihailemaan Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia, mutta Aallosta kiinnostuneen kannattaa poiketa myös Aalto-museoon tai Säynätsalon kunnantalolle. Keski-Suomen luontomuseossa pääsee puolestaan ihailemaan suomalaista luontoa Vuoden Luontokuvat 2017-näyttelyn parissa. Käsityön ystävälle katseltavaa tarjoaa Suomen Käsityön museo.


Mutta mitä olisikaan loma ilman musiikkia? Musikaalien ystävää viihdyttää Jyväskylän Kaupunginteatterin Hair ja Paviljongissa 22.10. esitettävä The Madonna Story – Material Girl.

 

5. Luonnossa

Jyväskylän seudun kauniissa luonnossa syksy on upeaa aikaa. Ota eväät mukaan ja lähde ihailemaan ruskan värejä luontopoluilla tai kansallispuistoissa. Luontopolulla voi pysähtyä laavulle paistamaan makkaraa, juomaan lämmintä juotavaa ja syömään eväitä. Luonnon rauhassa mieli saa levätä pitkän syksyn jälkeen, eikä ole kiire minnekään. Tästä voit tutustua Jyväskylän seudun luontopolkuihin

 

6. Hurjastellen

Karting-autoilla kaasuttelemaan vai puihin kiipeilemään? Hurjempaa menoa kaipaava saa hauskoja elämyksiä Jyväskylä Karting Centeristä ja Laajavuoren Seikkailupuistosta. Karting Centeriin pääsee koko syysloman ajan lähes joka päivä ja Seikkailupuisto on valaistu kauniisti ilta-aikaan lokakuun loppuun saakka. Myös Varjolan tilalla syyslomaan saa adrenaliinia mönkijäsafarin merkeissä.

 

7. Lasten kanssa

Syysloma-aika on Jyväskylän seudulla pullollaan tekemistä lapsille. Loman pääsee aloittamaan tanssin ja laulun merkeissä, sillä lauantaina 13.10 perheen pienimpiä laulattaa Fröbelin Palikat Vaajakosken Liikuntahallissa. Peurungassa tanssitaan 12.-13.10. koko perheen allasbileissä ja Hutungista syyslomaan saa säpinää kiipeilyllä 17.10. ja 21.10. ja hohtokeilailulla 19.10. Lisää vinkkejä liikunnalliseen ja seikkailulliseen lomaan lasten kanssa kannattaa kurkata Lasten Löytöretket-sivultamme!

 

 

Katso lisää: 
Syysloman tapahtumia kaikenikäisille lomalokissa: http://nuorten.jyvaskyla.fi/lomalokki 
Jyväskylän seudun tapahtumakalenteri: http://www3.jkl.fi/tapahtumat/main.php

 
         

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta