KYSYTTÄVÄÄ?

 9 eri tapaa viettää syyslomaa Jyväskylän seudulla 

Syksyinen Jyväskylän satama. Kuva: Merja Huovelin Syksyinen Jyväskylän satama. Kuva: Merja Huovelin

Syksyn aherruksen jälkeen on aika ottaa pieni irtiotto arjesta. Jyväskylän seutu tarjoaa syyslomalaisille tekemistä joka makuun, oli sitten rauhaa rakastava tai hurjapäisempi lomailija. Listasimme alle syysloman parhaat menovinkit seitsemälle erilaiselle lomailijatyypille. Miten sinä lomailisit mieluiten?

 

1. Liikkuen

Liikuntapääkaupunkina tunnettu Jyväskylä on loistava paikka aktiiviseen loman viettoon. Syksyn raikkaassa ja viileässä ulkoilmassa on hyvä lähteä lenkille Rantaraitille. Kävellen, juosten pyöräillen tai vaikka rullaluistimilla - tyyli on vapaa! Urheilun ystävää hemmotellaan myös, kun JYP jatkaa pelejään kotiotteluilla11.10. ja 19.10. LähiTapiola Areenalla.

 

2. Rentoutuen

 Nappaa koko perhe mukaan, lähde ystävän kanssa tai yksin viettämään mukavaa viikonloppua Peurunkaan. Viikonlopun aikana ehdit kokeilla esimerkiksi frisbeegolfia tai maastopyöräilyä fatbikella, laskea vesiliukumäkeä tai rentoutua porealtaassa upeassa teemakylpylässä sekä saada ihana hemmotteluhetki Day Spassa.  Myös Revontulen avoimet savusaunaillat 12.10., 16.10. sekä 18.10. antavat hetken rentoutumiselle. Lisäksi16.10. on ohjattu saunavenyttely telttasaunassa.

 

3. Kulttuurin parissa 

Jyväskylän seudun syksy on täynnä kulttuurielämyksiä. Pelkästään kävelemällä Jyväskylän seudulla pääset ihailemaan Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia, mutta Aallosta kiinnostuneen kannattaa poiketa myös Aalto-museoon tai Säynätsalon kunnantalolle. Keski-Suomen luontomuseossa pääsee puolestaan ihailemaan suomalaista luontoa Vuoden Luontokuvat 2018-näyttelyn parissa. Käsityön ystävälle katseltavaa tarjoaa Suomen Käsityön museo, jossa on näytteillä muun muassa Mari Varosen kansallispukukokoelma 1800-luvulta aina 2010-luvulle asti. 


Mutta mitä olisikaan loma ilman musiikkia? Musiikin ystäville Paviljongilla on paljon tarjottavaa pitkin viikkoa: 15.10. etenkin nuorten keskuudessa suosittu Pyhimys tulee kaupunkiin Pyhimys & Saimaa -kokoonpanon kanssa. Samuli Edelmannin Vaiheet-konserttisalikiertue on 16.10., Pepe Willbergin vuoro esiintyä on 19.10., jonka jälkeen "Ysärin kuninkaalliset" - eli Waldo's People, Movetron ja Pandora - ottavat lavan haltuun ja nostattavat tunnelman kattoon asti.

Jos taas teatteriin mielit, niin Kaupunginteatteri tarjoaa komedian ystäville lokakuun alussa ensi-iltansa saaneen hulvattoman hauskan Tämä on ryöstö! –näytelmän 17.10. Loppuviikosta pääsee nauttimaan musikaaliklassikko Phantom – Pariisin kummitus –näytelmän herkkyydestä.

 

5. Luonnossa

Jyväskylän seudun kauniissa luonnossa syksy on upeaa aikaa. Ota eväät mukaan ja lähde ihailemaan ruskan värejä luontopoluilla tai kansallispuistoissa. Luontopolulla voi pysähtyä laavulle paistamaan makkaraa, juomaan lämmintä juotavaa ja syömään eväitä. Luonnon rauhassa mieli saa levätä pitkän syksyn jälkeen, eikä ole kiire minnekään. Tästä voit tutustua Jyväskylän seudun luontopolkuihin

 

6. Valon Seikkailu

Syksyn pimeys tuo tunnelmallisen Valon seikkailun jälleen Laajavuoreen aina perjantaisin. Seikkailupuistoon voi mennä koko perheen voimin (3-vuotiaasta ylöspäin) ja tehtävien vaikeustasot vaihtelevat helposta haastavaan – jokaiselle siis jotakin!

 

7. Messutunnelmaa Jyväskeskuksessa

Jyväskylä Bridal Fair –messu täyttää Jyväskeskuksen häähumusta 19.10. Tapahtumassa näet häämuotia ympäri maailman ja paikalla ovat myös paikalliset hääalan yrittäjät.

 

8. Hyvää ruokaa ja rentoa tunnelmaa

Kerää ystäväporukka kasaan ja nauti Jyväskylän ravintolatarjonnasta. Harmoonin syksyn á la carte –listalla on paikallisilta tuottajilta kauden makuja. Nappaa Jalosta vatsan täytteeksi wingsit tai valitse Figarosta kolmen ruokalajin menu viinien kera. Vaihtoehdot eivät jää tähän ja varmasti löydät suosikkisi Jyväskylän ravintoloista.

 

9. Lasten kanssa

Vinkkejä liikunnalliseen ja seikkailulliseen lomaan lasten kanssa kannattaa kurkata Lasten Löytöretket-sivultamme!

 

Katso lisää: 
Syysloman tapahtumia kaikenikäisille lomalokissa
Jyväskylän seudun tapahtumakalenteri 

 

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta