KYSYTTÄVÄÄ?

Tekemistä syyslomalle Jyväskylän seudulla 

Punaisia ja keltaisia tammen lehtiä pitkospuilla syksyllä.

Tourujoen luontopolku. Kuva: Jukka Paakkinen

Syyslomat lähenevät, illat pimenevät ja ruska ihastuttaa päivä päivältä enemmän. Samalla on aika ottaa hengähdystauko arjesta poikkeuksellisen vuoden jälkeen. Miltä kuulostaisi loma kylpylöissä ja saunoissa rentoutuen, luonnossa rauhoittuen, sekä unohtumattomia aktiviteetteja ja kulttuurielämyksiä kokien? Lähde latautumaan Jyväskylän seudulle, luonnon ja maailmankuulun kulttuurin keskelle. Katso alta vinkit syysloman viettoon Jyväskylän seudulla!


Hyvinvointia ja hemmottelua 

Vietä hauska aktiviteettipäivä ja hemmottele itseäsi kylpylässä

Jyväskylän seudun matkailukeskuksissa yhdistät lomallasi hemmottelun ja aktiviteetit. Laukaassa sijaitsevan Peurungan kylpylä hemmottelee kävijää tapahtumarikkaan aktiviteettipäivän jälkeen. Kiven heiton päässä Peurungasta sijaitsee myös Varjolan tila, jossa syyslomailijaa viihdyttävät elämykset ja rentoutuminen porealtaassa ja savusaunassa. Vai yöpyisitkö tähtitaivaan alla Lomakeskus Revontulen lasikattoiglussa ja viettäisit päiväsi golfaten, keilaten, retkeillen ja saunoen? Jos tahdot pysyä Jyväskylän sisällä, niin kannattaa suunnata Laajavuoreen, rentoutua Scandic Laajavuoren kylpylässä ja viettää päivä Laajiksen aktiviteettien parissa. Ja jos kaipaat kaupunkiin, niin paikallisbussi kuljettaa sinut Laajiksesta Jyväskylän keskustan sykkeeseen 15 minuutissa. 

Rentoudu saunan lämmössä

Viilenevän syysillan kruunaa lämmin sauna. Jyväskylän seudulla pääsee saunomaan mitä erilaisimmissa saunoissa ja kokemaan uudenlaisia saunaelämyksiä. Avoimia saunailtoja järjestää Kivitasku Muuramessa, Revontuli Hankasalmella, Varjola Laukaassa sekä Jyvässeudun perinnesaunojat Jyväskylässä. Eikä kannata unohtaa uutta Jyväskylään kesällä avannutta Kankaan saunaa!

Rauhoitu luonnossa ja ihaile ruskan värejä

Tiesitkö, että Keski-Suomesta löytyy yhteensä viisi kansallispuistoa? Nappaa mukaan eväät ja lähde ihailemaan ruskan värejä luonnon rauhaan. Voit myös lähteä tutkimaan seudun lukuisia luontopolkuja, joissa on ihanaa hengittää puhdasta ilmaa ja ladata akkuja syksyn aherruksen jälkeen. Katso myös paikallisten tarjoamia luontoelämyksiä Doerzista tai lähde eräoppaan matkaan - tai kenties haluat liikkua isommalla porukalla luonnossa reippaillen tai tunnelmoiden.

Liiku ja ulkoile liikuntapääkaupungissa

Liikuntapääkaupunkina tunnettu Jyväskylä on loistava paikka aktiiviseen loman viettoon. Raikkaassa syysilmassa voi hypätä esimerkiksi pyörän tai scootin selkään ja lähteä kiertämään Suomen suurimpana ulkokuntosalinakin toimivaa Rantaraittia. Harju puolestaan on porrastreenaajan paratiisi, jossa pääsee juoksemaan kuuluisat Neron portaat, lenkkeilemään mäkisessä maastossa ja treenaamaan ulkosalilla näppärän matkan päässä Jyväskylän keskustasta. Vauhdikkaan aktiviteetin ystävän kannattaa koota porukka kasaan ja lähteä Äijänkäppyrä Action Outdoorin Paintball-peleille tai seikkailemaan Jyväskyläspottingin saloihin. Kurkkaa myös mitä paikkoja pika-aituri Nooralotta Neziri suosittelee Jyväskylästä. 


Kulttuurielämyksiä 

Tutustu Alvar Aallon pääkaupunkiin 

Mikä olisikaan parempi paikka tutustua juuri ilmestyneen Alvar Aalto-dokumentin miljöisiin kuin Alvar Aallon pääkaupunki Jyväskylä? Jyväskylässä sijaitsee 29 Alvar Aallon arkkitehtuurikohdetta, joka on eniten koko maailmassa. Aallon kohteita voi lähteä kiertämään teemareittien ja arkkitehtuurikartan avulla tai varaamalla itselleen opastetun kierroksen. Nappaa mukaan parhaat leffaherkut, käy katsomassa Aalto-dokumentti elokuvateatterissa ja tutustu ainakin Säynätsalon kunnantaloon ja Alvar Aalto-museoon. Lue lisää Alvar Aallon pääkaupungista Jyväskylästä täällä.

Inspiroidu museoista ja taidegallerioista

Jyväskylän seudun museot hämmästyttävät kaiken ikäisiä. Jyväskylän keskusta-alueelta löytyy jo paljon nähtävää, kuten Jyväskylän Taidemuseo, Suomen käsityön museo ja Alvar Aalto-museo. Aikuisten lisäksi lasten makuun ovat etenkin uudistunut Keski-Suomen museo sekä Suomen Ilmavoimamuseo. Taiteesta kiinnostuneen kannattaa vilkaista Taidekeskus Järvilinnaan ja Galleria Saráan Laukaassa tai Taidelaitos Haihatukseen Joutsassa. 

Vieraile Unescon maailmanperintökohteissa

Suomen seitsemästä UNESCO:n maailmanperintökohteesta kaksi sijaitsee Jyväskylän seudulla. Varaa porukallesi käynti Petäjäveden vanhalle kirkolle ihailemaan puurakentamisen mestariteosta ja kuulemaan kirkkoon kätkeytyviä tarinoita neljältä vuosisadalta. Struven ketjun mittauspisteelle Oravivuorelle voit puolestaan tehdä luontoretken ja ihailla Järvi-Suomen maisemia näköalatornista. Molempiin pääsee kätevästi Jytaksin kiinteillä hinnoilla Jyväskylän keskustasta.

Vaikutu teatterista ja konserteista 

Sukeltaisitko hetkeksi teatterielämykseen? Musikaalien ystäville syysloma-aikaan herkkua tarjoaa Teatteri Eurooppa Neljän Harmony Sisters-musikaali sekä Jyväskylän Kaupunginteatterin esittämä klassikkomusikaali West Side Story. Teatterielämyksiä janoavan kannattaa kurkata myös kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto. Kestosuosikki Jyväskylä Sinfonia puolestaan soittaa upeaa syksyn ohjelmistoaan ja saa syyslomalla vieraakseen Paviljonkiin Egotripin.

Valon kaupungin taikaa 

Pimenevät syysillat herättävät eloon Valon Kaupungin. Lähde tunnelmoimaan yli sataa pysyvää valaistuskohdetta, kiipeile Laajiksen Valon seikkailu-illoissa tai ihaile kaupungin valoja ylhäältä Harjun laelta Vesilinnan näkötornista. Katso täältä vinkkejä pimeneviin iltoihin Valon kaupungissa ja täältä Jyväskylän instagrammatuimmat valaistuskohteet

 

Lasten kanssa lomailua

Lomailetko lasten kanssa? Loistavaa! Jyväskylän seudulta löytyy tekemistä ja näkemistä sekä perheen pienimmille että varttuneemmalle väelle. Katso täältä vinkit syyspäivän viettoon lasten kanssa.

 

Syksyn lomatarjouksia:
Peurungan syyslomapaketti: Syysloma alk. 44,50 e/hlö.
Revontulen syyslomapaketti: Hemmottelupaketit lasi-igluihin alk. 159,50 e/hlö ja hotellihuoneisiin alk. 126 e/hlö.
Varjolan syksyn lomapaketti: Syksyn lomapaketti alk. 455 €e 2 henkeä (2 yötä).
Äijänkäppyrä Action Outdoor: Syysloman paintball-pelit min. 10 henkilöä. Aikuiset 35e/h ja juniorit 30e/h. Kaupanpäälle saunomismahdollisuus yli 15 henkilön porukalle.
Hotelli Milton: 1-hengen huone á 75,00/huone/vrk, 2-hengen huone á 95,00/huone/vrk, 3-hengen huone á 120,00/huone/vrk. Hinnat sisältävät aamiaisen.
Hotelli Verso Verso Baari & Keittiö: Syyslomalla alle 16-vuotiaat lapset majoittuvat maksutta vanhempien seurassa sekä Verso Baari & Keittiössä ilmaiset virvoitusjuomat lapsille ruokailun yhteydessä. Urban stay -hotellipaketti tarjouksessa 180€ /2 hlö (norm. 200€).

 

Sinua voisi myös kiinnostaa: 
Jyväskylän seudun tapahtumakalenteri
Paikalliselämyksiä Doerzista 
Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Jyväskylän seudulla

 

 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta