KYSYTTÄVÄÄ?

Äijäreitti (kesäisin) 

Jyväskylän Kiri pelaa Hippoksella.Jyväskylän Kiri pelaa Hippoksella.Jyväskylän Kiri pelaa Hippoksella.Jyväskylän Kiri pelaa Hippoksella.Jyväskylän Kiri pelaa Hippoksella.Jyväskylän Kiri pelaa Hippoksella.

Jyväskylän Kiri pelaa Hippoksella.

Letkeään lomapäivään kuuluu sopivassa suhteessa rentoa äijämeininkiä ja vauhdikasta toimintaa. Päivä on mukava aloittaa kaupunkilaisten kesäolohuoneesta, uudistuneesta Lutakon satamasta. Satama-alueella kesäisen päivän leppoisimmat hetket voi viettää terassilaivan kannella tai kahvilaherkkuja maistellen – järjestyypä oma saunalauttakin tarvittaessa muutamaksi tunniksi. Satamaa ympäröivää Jyväsjärveä pääsee myös kiertämään juosten, pyöräillen tai rullaluistellen Rantaraittia pitkin.

Satamasta äijäreitti johtaa aktiviteettien äärelle. Hutungin liikuntakeskuksen pelimahdollisuudet ja Jyväskylän Laajavuoren ulkoilualue köysipuistoineen ja vaihtelevine maastoineen mahdollistaa liikunnasta nauttimisen monin tavoin. Hippoksen stadionilla penkkiurheilijat pääsevät pesäpallon alkujuurille ja superpesiksen kiehtovaan tunnelmaan. Kevyen rintapotkun päässä keskustasta sijaitsevalla Harjun stadionilla pelataan puolestaan jalkapalloa Miesten Ykkösten tahtiin. 

Ilmailun historiaa, sanaparin varsinaisessa merkityksessään, löytyy Tikkakoskella sijaitsevasta Keski-Suomen ilmailumuseosta. Museo tarjoaa tuhdin katsauksen Suomen ilmavoimien mielenkiintoiseen historiaan 1900-luvun alusta nykyaikaan. Voit istahtaa esimerkiksi Safirin, MiGin tai Drakenin ohjaamoon – ja jos mieli tekee, varata elämyspaketin Messerschmitt-simulaattoriin! 

Onnistuneen päivän kruunaa Jyväskylän eläväinen kävelykeskusta ja sen monipuoliset kahvilat, ravintolat ja terassit. Viihtyisän illan tunnelmaan virittää päivittäin mukavasti kaupungin yli kaikuva Harjun iltasoitto.

Kierrä Äijäreitin kohteita omatoimisesti mobiilisovelluksen opastamana klikkaamalla tästä.

 

Kohteet:

Lutakon satama ja Rantaraitti

Satamakatu, 40100 Jyväskylä.

Jyväsjärven äärellä, Rantaraitin varrella sijaitsee uudistunut Lutakon satama, jonka kaupunkilaiset ovat ottaneet kesäolohuoneekseen. Sataman monipuoliset palvelujen joukosta löydät terassilaivat, risteilyalukset, Satamapaviljongissa toimivan ravintolan sekä vuokrattavia saunalauttoja.

 

Penkkiurheilijan paratiisit

Hippoksen stadion: Rautpohjankatu 6, 40700 Jyväskylä.
Harjun stadion: Ihantolantie 1, 40720 Jyväskylä.

Hippoksen stadion toimii kotikenttänä Jyväskylän Superpesiksessä pelaavalle Kirille sekä naisten Super-pesiksessä pelaavalle Kirittäjille. Hippoksen stadionilta voi seurata huippupesäpalloa aitiopaikalta. Kaiken kaikkiaan Hippokselle mahtuu seuraamaan jännittäviä pesäpallo-otteluita 4500 ihmistä. 

Harjun stadion puolestaan toimii kotikenttänä Miesten Ykkösessä pelaavan JJK:n edustusjoukkueen peleissä. Stadionin maisemat ja tunnelma tekevät Harjun stadionista yhden Suomen parhaimmista pelipaikoista. Jalkapallon lisäksi Harjun stadionilla on yleisurheilumahdollisuudet. Harjun stadionille mahtuu yli 5000 ihmistä seuraamaan jalkapallo-otteluita.

 

Laajavuoren ulkoilualue

Laajavuorentie 15, 40740 Jyväskylä.
p. 020 743 6437
seikkailupuisto(at)laajis.fi
www.laajis.fi

Laajavuoren ympäristössä on monenlaisia aktiviteetteja kaiken tasoisille kuntoilijoille. Alueelle on rakennettu n. 4 kilometrin pituinen luontopolku jonka varrella voi levähtää uudistuneilla laavuilla ja keittää vaikkapa erähenkiset pannukahvit! Lisäksi Laajavuoreen on rakennettu Seikkailupuisto, jossa voi haastaa itseään erilaisilla köysiradoilla iästä tai kunnosta riippumatta. Seikkailupuistossa vauhdinnälkäiset pystyvät nyt myös kokeilemaan alamäkipotkulautoja.

Seikkailupuiston aukioloajat ja pääsymaksut löydät täältä.

 

Keski-Suomen Ilmailumuseo

Tikkakoskentie 125, 41160 Tikkakoski.
p. 014 375 2125, 014 375 3162
keski-suomen.ilmailumuseo(at)kolumbus.fi
www.k-silmailumuseo.fi

Tikkakoskella sijaitseva Keski-Suomen ilmailumuseo esittelee ilmavoimien historiaa 1900-luvun alusta nykyaikaan. Esillä on mm. Suomen ilmavoimien käyttämiä lentokoneita, lentokonemoottoreita sekä lentovarusteita. Voit istahtaa esimerkiksi Safirin, MiGin tai Drakenin ohjaamoon – ja jos mieli tekee, varata elämyspaketin Messerschmitt-simulaattoriin! Museossa on pienoismallikokoelma sekä vaihtuvia erikoisnäyttelyitä.

Keski-Suomen Ilmailumuseon aukioloajat ja pääsymaksut löydät täältä.

 

Kävelykeskustan ravintolamaailma

Kauppakatu / Väinönkatu / Kilpisenkatu / Asemakatu, 40100 Jyväskylä.
visitjyvaskyla.fi/majoitu-nauti/ravintolat-kahvilat

Kävelykeskustan alueella ravintoloiden kirjo on laaja. Voit napata nopean välipalan pikaruokaan erikoistuneista ravintoloista, tai vaihtoehtoisesti viettää kiireettömän ja nautinnollisen lounaan tai päivällisen kävelykeskustan monissa ravintoloissa. Kaupungista löytyy ravintoloita jokaiseen makuun! Monet kahvilat tarjoavat myös lounasvaihtoehtoja. Kävelykeskustassa on myös lukuisia terasseja, joissa viihtyy lounaasta iltamyöhään.

Kaikki Jyväskylän kävelykeskustan kahvilat ja ravintolat löydät täältä.

 

Liikuntakeskus Hutunki

Reinontie 7, 40800 Vaajakoski.
p. 010 423 2200
hutunki (at) hutunki.fi
www.hutunki.fi

Monipuolisessa liikuntakeskus Hutungissa voit pelata sulkapalloa, tennistä, squashia sekä salibandyä, intercrossea ja korfpalloa vaikkapa kaveriporukalla! Hutungin keilahalli on Keski-Suomen suurin, jonka yhteydessä voi pelata biljardia, snookeria ja nauttia kahvilan tarjonnasta. 18-ratainen minigolfkeidas tarjoaa minigolfista kiinnostuneille varmasti haastetta. Hutungissa on myös sisäkiipeilyseinä, ryhmäliikuntatunteja sekä golfsimulaattori. 

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta