Vesitse

Jyväskylän seutu on tunnettu upeista vesistöistään ja järvimaisemistaan, joten mikäpä olisi parempi tapa ihailla seudun luontoa kuin vesitse liikkuminen! Jyväskylässä pääset liikkumaan kauniissa Päijänteen ja Jyväsjärven maisemissa lukuisilla eri tavoilla, aina kanooteista asuntoveneisiin ja SUP-laudoista risteilyaluksiin.

Jyväsjärven rannalla Lutakon kaupunginosassa sijaitsee Jyväskylän satama, joka tunnetaan myös Lutakon satamana. Satama sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja hyvin lähellä Matkakeskusta. Elinvoimaisesta Lutakosta löytyy kaikki, mitä matkailija tarvitsee: alueella on kahviloita, ravintoloita, ruokakauppa ja hotelli. Vesille pääseminen on Jyväskylässä todella helppoa!

Myös omalla veneellä pääsee nauttimaan Jyväskylän seudun vesistöistä, sillä vierasvenesatamia löytyy niin Jyväskylästä kuin lähikunnistakin. Lutakon sataman lisäksi Jyväskylän seudulta löytyy mm. Laukaan satama, joka valittiin vuonna 2017 Suomen vuoden vierasvenesatamaksi ja Korpilahden Marina, joka palkittiin vuonna 2019 Järvi-Suomen parhaana vierasvenesatamana! Omalla veneellä liikkumisen lisäksi veneilemään pääsee myös venevuokrauksen avulla – venevuokraamoja pääset tarkastelemaan sivun alaosasta.

Jyväskylässä liikkuminen onnistuu mainiosti myös risteillen. Risteily onkin upea tapa ihailla Jyväskylän seudun maisemia nauttien samalla hyvästä ruuasta ja juomasta. Risteily on myös elämyksellinen tapa matkustaa paikasta toiseen – tiesitkö, että Jyväskylästä pääsee risteilyaluksella mm. Äänekoskelle ja Lahteen?

Rauhallisempaan menoon on Jyväskylän seudulla myös mielenkiintoisia mahdollisuuksia: esimerkiksi melonta tai vaikkapa SUP-lautailu ovat kesäisin oivia liikkumismuotoja. Melomaan ja suppailemaan pääsee aivan Jyväskylän keskustassa – sekä Jyväsjärven että Tuomiojärven rannalta pääsee vaivattomasti liikkumaan vesille. Jyväskylän seudulta löydät myös useita melontareittejä.